Autor Subiect: SX4 Diesel  (Citit de 3233 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ELNICO

• Full Member
  • Mesaje postate: 138
  • Gen: Bărbat
SX4 Diesel
« : 13.Mar.2009, 10:05:11 p.m. »
Salutare! Daca printre cei de pe aici au ales varianta diesel, aveti probleme? Haideti sa discutam putin despre...
« Ultima Modificare: 16.Mar.2009, 02:03:21 p.m. de ELNICO »
NU mai sunt la fel de incantat ca la inceput!

Offline sx4fan

Re: SX4 Diesel
« Răspuns #1 : 18.Mar.2009, 07:29:48 p.m. »

Salut. Am SX 4x4 1,9 DDiS. Din sept. pana in prezent am rulati 12 000Km.Au inceput sa apara ceva greierasi prin bord, mai ales dupa ce parcurg un drum forestier, dar interesant ,dupa aproximativ 20km de asfalt dispar.Probabil astai doar inceputul.
         Problema pe care o semnalez eu este ca padala ambreiajului ramane putin in "urma" piciorului (daca execut o ambreiere mai rapida).Nu stiu daca e de bine, sau de rau.Inca nu m-am intalnit cu un alt sx4 D sa pot face o comparatie.La sx-urile pe benzina pe care le-am intalnit nu apare acesta problema.
         Asa ceva pateam pe vremuri cu ARO240,cand se intampla sa sara arcul(de la cilindrul receptor) care readucea furca de comanda a ambreiajului.La alte masini n-am intalnit aceasta manifestare.
         Astept revizia de 15 000 sa vad ce zic cei de la service.
         Oricum nu sunt prea ingrijorat pentru ca ambreiajul nu patineaza(inca).
                                                                            s-auzim numai de bine.

SX4 4WD 1,9DDIS;  SX4 S-CROSS 1,6DDIS LUXUS

Offline ELNICO

• Full Member
  • Mesaje postate: 138
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #2 : 19.Mar.2009, 09:54:04 a.m. »
Salut, eu am o problema la plecarea de pe loc. Am 6500km, si am masina din octombrie. Problema mai grava fata de greieri, este un sunet ciudat. Se aude un huruit pentru 1 secunda, cand plec cu viteza 1, dar nu tot timpul, si am sesizat ca sunetul apare doar cand plec putin mai grabit.
« Ultima Modificare: 19.Mar.2009, 04:33:43 p.m. de ELNICO »
NU mai sunt la fel de incantat ca la inceput!

Offline dragon

« Răspuns #3 : 30.Iul.2009, 11:38:37 p.m. »
Eu am avut o variatie mare a consumului instantaneu foarte mare ,chiar daca am incercat sa mentin aceeasi turatie si sarcina pe motor,in conditiile in care am prins un sector de drum in care incepuse sa ploua destul de bine.Incepusem sa imi fac probleme ,dar dupa ce ploaia a incetat,incet,consumul si-a revenit la normal.Cred ca umiditatea din aerul aspirat a cauzat marirea cam cu 300% a consumului instantaneu :-O
  • Suzuki SX4 1.9 DDIS
Memento mori!

Offline laur

« Răspuns #4 : 31.Ian.2011, 04:29:16 p.m. »
Consumul instantaneu mare se datoreaza autocuratarii filtrului de particule. atunci debitul de carburant este mai mare. nu este o problema , e un lucru excelent.
« Ultima Modificare: 31.Ian.2011, 07:12:01 p.m. de hugbear »
FIAT SEDICI 1.9 MULTIJET

Offline marius34

• Full Member
  • Mesaje postate: 200
« Răspuns #5 : 31.Ian.2011, 07:33:24 p.m. »
Salut, eu am o problema la plecarea de pe loc. Am 6500km, si am masina din octombrie. Problema mai grava fata de greieri, este un sunet ciudat. Se aude un huruit pentru 1 secunda, cand plec cu viteza 1, dar nu tot timpul, si am sesizat ca sunetul apare doar cand plec putin mai grabit.

Si eu am avut acel "huruit" ,dar acum nu-l mai aud.
Ai incalzit vreodata ambreiajul pana la fum?