Autor Subiect: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki  (Citit de 47262 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

Re: tipuri de tractiune 4x4 pe Suzuki
« Răspuns #40 : 23.Mar.2015, 01:06:36 a.m. »
Pe langa aspectele de mai sus, mai e si avantajul unei mai bune distributii a maselor la un 4x4, datorita elementelor de transmisie de pe puntea spate => ai o mai buna echilibrare fata-spate. In acelasi timp, grupul transmisie spate este si situat in partea de jos a masinii, fapt care mentine centrul de greutate foarte jos (echilibrarea fata-spate a masinii se poate face si punand 2 saci de cartofi in portbagaj, dar nu e acelasi lucru ... scuzati exemplul tembel  :D).

Deci pe langa avantajul intrinsec al tractiunii, care ajuta in conditii uzuale, intre o masina X cu tactiune fata si aceeasi masina X cu 4x4, ai spatele mai bine 'apasat' pe drum la cea cu 4x4 si centrul de greutate jos si mai bine distribuit in raport cu suprafata masinii, chiar daca in mod usual varianta 4x4 va avea garda la sol un pic mai mare. Lucrul asta ajuta in conditii care raportat la drumurile si clima din Romania nu sunt chiar rare: drum inghetat, ud-noroios, zloata, curbe si serpentine ... combinat cu vanturi laterale puternice, viscol, etc.

Eu unul recomand cheltuirea banilor in plus. Iata si un basm care-mi confirma spusele: http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/leutz-sx4-gs-1-6-4x4-gri-metalizat/msg51933/#msg51933
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline fireburn

« Răspuns #41 : 23.Mar.2015, 09:59:23 a.m. »
E de ajuns sa-ti salveze viata o singura data sistemul 4x4 ca sa stii daca merita.
Ma rog, sa te scoata dintr-o situatie limita (ca sa nu tragedizez).
Cel mai bine in situatii ca cea de mai sus e sa inveti din experietele altora.

Offline BXXENL

« Răspuns #42 : 23.Mar.2015, 12:52:01 p.m. »
Daca aveam 4x4 o impotmoleam unde nu ajungeau decat alte 4x4-uri cu nebuni la voaln. Asa macar ma impotmolesc in zapada mica si nu in pustiu pe camp, in padure sau mai stiu unde...

Daca nu iti cunosti limitele, allgrip poate sa-ti dea incredere nemeritata in tine sau masina. Greutatea suplimentara ce atarna sub masina si numarul mic de cai transmisi catre puntea spate nu stiu cu cat ajuta mai mult decat dauneaza, poate daca aveai multi cai si LSD.

Intre un sac cu bani si unul cu minte fiecare alege ce-i trebuie, doar sa stii ca allgrip nu e suma rezolvarii tuturor problemelor din trafic, si daca te vei impotmoli vreodata sau vei derapa, e numai vina ta si ar trebui sa ii ceri scuze masinii. Randul asta l-am scris pt mine mai mult, sa mi-l aduc aminte si din spatele volanului nu doar al tastaturii haha.

Cu siguranta e mai usor sa iesi din parcare, si circuli mai sigur pe drumuri acoperite cu zapada. Dar daca nu mergi decat cateva zile pe an asa, clar nu merita.
  • SX4 1.5
Alex

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #43 : 23.Mar.2015, 01:38:40 p.m. »
Postările au alunecat ușor spre un versus. Rog un moderator să mute aceste postări într-un topic nou, denumit ca atare astfel încât sa rămână aici doar partea ce tine efectiv de titlul topicului. Mulțumesc. :)

Offline danr

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 80
    • Bucuresti
« Răspuns #44 : 23.Mar.2015, 07:13:54 p.m. »
Postările au alunecat ușor spre un versus. Rog un moderator să mute aceste postări într-un topic nou, denumit ca atare astfel încât sa rămână aici doar partea ce tine efectiv de titlul topicului. Mulțumesc. :)
Perfect de accord. Unde dai si unde crapa!? Multumesc tuturor pentru parerile si argumentele aduse. Vazand ca lumea se imparte in pro si contra, lucru pe care personal nu l-am dorit, o sa deschid un topic in care sa vorbim despre Sistemul Allgrip astfel incat cei neinitiati sa poata afla lucruri noi si pareri ale utilizatorilor din care sa poata decide singuri daca este un "MOFT" sau o "OPTIUNE NECESARA SI UTILA SECURITATII SI CONFORTULUI" pe drumurile noastre.

Offline Leutz

« Răspuns #45 : 24.Mar.2015, 07:29:18 a.m. »
Intre timp @danr a deschis un topic nou. Multumiri pe aceasta cale.
@rexkroki, multumiri pentru interventie. Am remarcat ca si eu am postat off-topic  :D. Nu mi-am dat seama.

Revenim asadar la topic, iar discutiile pro-contra "allgrip" continua aici

• SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #46 : 17.Oct.2016, 10:41:14 p.m. »
Se pare ca Suzuki ne pregateste o surpriza frumoasa.  :D

ALLGRIP Series

Suzuki has been striving to hone four-wheel drive technologies since the introduction of the LJ10, the first four-wheel drive model in the Japanese mini-car category, and has provided optimum four-wheel drive vehicles to drivers with widely varying lifestyles in diverse riding conditions and in an expanded range of activities.

After years of success in developing four-wheel drive technologies, Suzuki decided to group them together under the ALLGRIP name to bring their value to a broader audience, and announced the following three subcategories:

ALLGRIP AUTO, with the viscous coupling four-wheel drive system, gives the driver peace of mind in everyday driving, especially when driving on slippery roads or snowy surfaces.

ALLGRIP SELECT, Suzuk’s electrically controlled four-wheel drive system, provides the inherent values "Fun to drive", "Peace of mind" and "High fuel efficiency” by allowing the driver to choose from four driving modes (auto, sport, snow, and lock,) depending on the road surface or conditions.

ALLGRIP PRO offers high off-road ability to meet the driver’s spirit of adventure, and allows the driver to go beyond the limits and explore the unknown, with the part-time four-wheel drive system with reduction gear.   :dream:

Offline ariciul

« Răspuns #47 : 17.Oct.2016, 10:50:19 p.m. »
Mda... cine stie pe ce masina si mai ales cand o sa apara! Deocamdata e doar pe hartie!
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #48 : 17.Oct.2016, 10:54:19 p.m. »
pe hartie era si masina ta nu cu mult timp in urma    :)

Suzuki iV-4 compact SUV concept

Offline ariciul

« Răspuns #49 : 17.Oct.2016, 11:00:23 p.m. »
Ei daca o iei asa  :) dar nu la vitara a aparut prima data allgrip!
Mie imi e ca o sa modifice Jimny sa-l faca cu asa ceva. Si nu stiu zau daca e bine sau nu. O sa vedem ce apare, daca tot au facut anuntul nu ar mai trebui sa dureze mult pana apare si masina, de obicei asa procedeaza marketingul. Daca masina n-ar fi gata si s-ar dovedi ca au probleme si nu pot respecta termenul, atunci n-ar fi bine pentru ei. Deci eu cred ca deja e cam gata si o fi in testele finale.
Nu puteau domle sa-l fi facut acu un an?  :D
  • Suzuki Vitara 1.6 Passion allgrip