Autor Subiect: Produse ieftine din China cu transport gratuit prin dx.com  (Citit de 10741 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Leutz

In urma postarii de aici, deschid acest topic care mi se pare util pentru toti membrii SCR.

Ma gandesc ca poate inlocui cu succes topicul group buy din China, pe care am remarcat ca achizitiile s-au facut foarte greoi si cu pret de transport consistent.

E vorba asadar de site-ul www.dx.com, care de cateva saptamani are marketing agresiv in online in Aus. Asa l-am descoperit si eu si am zis sa incerc, intrucat chestia cu free shipping la orice produs mi se parea un pic trasa de par.

Am dat asadar doua comenzi, ambele au ajuns cu bine. Prima comanda a continut o tableta, un suport auto cu ventuza pentru tablete si doua prize usb pentru masina. A doua comanda a continut o cutie de mufe RJ45 si cateva patch-uri ethernet cat 6 de diverse lungimi.

Partile bune:
- produsele sunt intre-adevar IEFTINE si sunt muuuulteeeee.
- o parte din produse au si review-uri ale clientilor care le-au comandat/primit/folosit, review-uri care sunt reale, cu bune si rele. Se poate deci verifica intr-o oarecare masura cat de bun e un anume produs inainte de a comanda (lucru care e util dat fiind ca sunt numai chinezarii ... si e greu de stiut cum arata/merg in realitate.

Parti proaste:
- livrarea dureaza cam mult, consecinta transportului gratuit banuiesc; si nu numai ca dureaz amult ... dar oamenii nu prea dau nici o garantie in privinta unui termen anume. Insa la fel de adevarat e ca se straduie si ca produsele ajung totusi in termene rezonabile. Mai jos o sa explic cum a fost la comenzile mele; cu mici peripetii ... dar totul s-a sfarsit cu bine  :)

Am dat deci cele doua comenzi la o zi distanta. Dupa mai mult de o saptamana am primit un mail care spunea sec ca unul sau mai multe din repere nu sunt pe stoc (desi figurau la data plasarii comenzii) si ca pot sa astept (nu spunea cat si nici care produs) reaprovizionarea sau sa schimb produsul cu un altul similar. I-am contactat imediat prin chat-ul disponibil online pe pagina lor. Se pare ca asta e singura metoda de a-i contacta (mai au si niste numere de telefon in cateva tari din lume, insa ... la cel din Aus n-a raspuns nimeni. Altfel ... nici un alt contact, adresa fizica sau altceva.) Pe chat am facut-o albie de porci pe o tanti si ... in cateva minute ... brusc a gasit in stoc produsele care nu erau. SIC!! A zis ca dureaza 1-5 zile pana comanda pleaca si apoi transportul dureaza 4-6 saptamani ... am zis ca innebunesc, dar asta e. N-am insistat, ca as fi vorbit singur. Am zis OK si mi-am facut planul pentru 2 luni de asteptat (plus saptamana care trecuse).
A doua zi ... surpriza. Primesc acelasi tipi de mail pentru a doua comanda. Povestea se repeta cu mine facandu-i albie de porci (la patrat de data asta) pe chat. De data asta n-au gasit produsul lipsa, dar au zis ca-l cauta si fac tot posibilul sa-l trimita in timp util. La fel, livrarea ... in total ... multe saptamani.

Dupa cateva zile mi-au trimis mail pentru fiecare comanda ca s-au lansat la apa produsele cu China post, impreuna cu tracking number-ele. Apoi ... m-am trezit cu produsele la usa in mai putin de o saptamana. Deci in total livrarea a durat mai putin de 3 saptamani, desi ei imi spusesera mult mai mult.

Una peste alta cred ca e totusi un bun compromis. Daca nu e nevoie urgenta de un anumit produs, pretul mic justifica asteptarea si potentialele "nelamuriri" aparute pe parcurs. Citind review-uri la o multime de produse, inclin sa cred ca oamenii sunt de buna credinta si se straduie sa multumeasca pe toata lumea. Sunt clienti care n-au avut probleme deloc, altii au asteptat mai mult, altii au primit produse defecte dar le-au fost inlocuite sau li s-au returnat banii cand au fost alte probleme.
Altfel ... in privinta produselor ... sunt puzderie, si merita mai ales in cazul maruntisurilor care daca nu ar fi in sistemul asta cu transort gratuit nu ar mai fi rentabile. Insa am vazut si produse mai scumpe si de dimensiuni mari, care si ele marita asteptarea si riscul ...

Sper ca site-ul si review-ul meu va vor fi de folos. Mai mentionez in final ca nu e reclama, pentru ca nu am absolut nimic de a face cu site-ul. Insa mie mi-a fost de folos si ... cred ca nu sunt prea multe de acest gen. Daca stiti ... adaugati-le aici.

Spor la cumparaturi !!!  :)

P.S.
De mentionat si ca site-ul are sectiuni pentru EU si Aus direct, deci produsele din acele sectiuni sunt au preturi speciale si banuiesc ca sunt livrate si mai ieftin. Probabil au avanposturi/depozite pe undeva prin EU si Aus ... sau contracte cu business-urile locale
« Ultima Modificare: 18.Mar.2013, 03:18:56 p.m. de Leutz »
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline >pexic<

Re: Produse ieftine din China cu transport gratuit prin dx.com
« Răspuns #1 : 18.Mar.2013, 03:14:15 p.m. »
Salut

pana azi mi-am luat de la ei cam 15 produse, 14 au sosit, unul cica era in pachet la livrare dar pana la mine a disparut => nu mai iau de la ei,

transportul a durat in medie 2 luni.

p.s.- tableta d-aia mi-am luat si eu de la ei, din pacate i-am spart touch-ul si acum ma gandesc sa o integrez in televizor caci altceva nu mai am ce sa fac cu ea :)

bafta
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline Leutz

« Răspuns #2 : 18.Mar.2013, 03:25:09 p.m. »
Deci sa inteleg ca eu am fost norocos pana acum  :).
Cum ti s-a parut tableta? Am exagerat eu cu aprecierile? Sau chiar e peste ce spune pretul ...
Era fix acelasi model? Ala cu FM transmitter? Ca am vazut ca Freelander asta e in jjjdemii de versiuni prin tot internetul ... care mai de care mai mirobolante  :D ... atat la pret cat si la dotari.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline >pexic<

« Răspuns #3 : 18.Mar.2013, 03:30:46 p.m. »
fix acelasi model - singurul lucru nu prea bun e faptul ca bateria nu se poate schimba foarte usor.

Offline shpeedy

« Răspuns #4 : 09.Mai.2013, 10:44:44 a.m. »
Tocmai mi-a ajuns o comanda mica de pe DX.com (urmeaza s-o ridic de la Posta) si ma pregatesc sa mai dau una.

Am o intrebare la voi (poate si-a comandat cineva sau are cunostinta de subiect): ma gandesc sa iau un ceas cu GPS tracker si GSM in vederea monitorizarii Piticului (deh, e la varsta la care nu prea sta locului) si pe DX am gasit doua asemenea 'jucarii' - 1 si 2. Ar fi bun de ceva ?

Multumesc !
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline shpeedy

« Răspuns #5 : 09.Mai.2013, 03:44:13 p.m. »
Pentru a nu avea "surprize" legate de taxe la ridicarea comenzii de la posta/vama, fiti pregatiti cu legislatia in vigoare - Bunuri expediate prin colete.

Offline >pexic<

« Răspuns #6 : 09.Mai.2013, 05:13:55 p.m. »

Am o intrebare la voi (poate si-a comandat cineva sau are cunostinta de subiect): ma gandesc sa iau un ceas cu GPS tracker si GSM in vederea monitorizarii Piticului (deh, e la varsta la care nu prea sta locului) si pe DX am gasit doua asemenea 'jucarii' - 1 si 2. Ar fi bun de ceva ?

Multumesc !

Salut, nu prea sunt bune pt ce vrei tu:
- bateria tine maxim cateva ore cu GPS si GSM activ (as zice max 2-3 ore)
-sunt mari / voluminoase = incomode pt un copil.
-nu toate merg pe sistemul GSM european

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 09.Mai.2013, 09:41:55 p.m. »
@shpeedy: Pentru nevoile tale ar merge jucarica asta. Avantajul e ca se configureaza prin interfata web (inclusiv frecventa update-ului deci implicit durata bateriei), are un buffer intern care memoreaza ultimele 1000 pozitii (pentru zonele in care nu este acoperire GSM) si poti urmari pozitia direct pe harta (bing maps), spre deosebire de celelalte care-ti trimit SMS cu coordonatele. In plus poti stabili un perimetru la depasirea caruia sa primesti alerta SMS. Nu cunosc longevitatea bateriei. Dezavantajul e ca trebuie sa gasesti o amplasare in ghiozdan etc in acelasi timp "discreta" si accesibila (pentru reincarcare). Din ce stiam, aveau o conventie cu Orange, exista un abonament de date cu 2EUR pe luna. Nu mai tin minte daca in absenta retelei 3G are fallback pe GSM sau nu (pentru ca evident nu necesita un datarate fantastic), dar poti da un telefon...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline mikel

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 304
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #8 : 09.Mai.2013, 10:17:22 p.m. »
Pentru a nu avea "surprize" legate de taxe la ridicarea comenzii de la posta/vama, fiti pregatiti cu legislatia in vigoare - Bunuri expediate prin colete.

cei care ati mai comandat de pe acest site ati avut ceva probleme cu vama ?

Offline shpeedy

« Răspuns #9 : 10.Mai.2013, 10:12:18 a.m. »
Salut, nu prea sunt bune pt ce vrei tu:
- bateria tine maxim cateva ore cu GPS si GSM activ (as zice max 2-3 ore)
-sunt mari / voluminoase = incomode pt un copil.
-nu toate merg pe sistemul GSM european

Multumesc ! Intr-adevar e cam mare pentru manuta lui.
Mai astept poate mai scad preturile/se mai micsoreaza si tehnologia/mai creste si Piticul...

@shpeedy: Pentru nevoile tale ar merge jucarica asta. Avantajul e ca se configureaza prin interfata web (inclusiv frecventa update-ului deci implicit durata bateriei), are un buffer intern care memoreaza ultimele 1000 pozitii (pentru zonele in care nu este acoperire GSM) si poti urmari pozitia direct pe harta (bing maps), spre deosebire de celelalte care-ti trimit SMS cu coordonatele. In plus poti stabili un perimetru la depasirea caruia sa primesti alerta SMS. Nu cunosc longevitatea bateriei. Dezavantajul e ca trebuie sa gasesti o amplasare in ghiozdan etc in acelasi timp "discreta" si accesibila (pentru reincarcare). Din ce stiam, aveau o conventie cu Orange, exista un abonament de date cu 2EUR pe luna. Nu mai tin minte daca in absenta retelei 3G are fallback pe GSM sau nu (pentru ca evident nu necesita un datarate fantastic), dar poti da un telefon...

Multumesc pentru sugestie ! Din pacate, Piticul nu are inca rucsac (are doar 2 ani jumate) asa ca o sa mai astept putin sa vad cum mai evolueaza tehnologia.

cei care ati mai comandat de pe acest site ati avut ceva probleme cu vama ?

Ieri mi-am ridicat prima comanda facuta pe DX. Valoarea ei a fost de 36USD, pe colet chinezu' a scris ca e Gift si valoarea item-urilor din interior cca 18USD. M-am luat la hartza cu tanti de la posta/vama ca vroia sa platesc TVA-ul pentru 36USD (cat m-a luat gura pe dinainte sa-i zic ca face comanda). Pana la urma nu i-am platit nimic, dar mi-a zis ca data viitoare sa vin cu factura/extrasul de cont de la banca/paypal (ya, right :D )

Dupa cum vezi si pe pagina Autoritatii Vamale, pentru comenzile de uz personal ai mai multe posibilitati astfel incat sa "navighezi sub radar" si sa nu platesti nici vama, nici TVA. Aaa, pe colet nu apare ca vine din partea vreunei companii (e precizat doar un PO box), dar poti vorbi cu chinezu' pe site, pe mail sau pe chat (atunci cand e treaz si el) sa-ti treaca si un nume astfel incat sa fie colet de la persoana la persoana...

Iar daca sunteti curiosi cu privire la ce mi-am luat, lista e urmatoarea: folii de ecran si baterie pentru un Galaxy Ace, lanterna cu led cree si suportul aferent pentru bicicleta si un modulator FM cu mp3 player si bluetooth (deocamdata ma lupt cu el sa fac sa mearga si streaming de muzica din telefon, nu doar partea de hands-free).
« Ultima Modificare: 10.Mai.2013, 10:19:10 a.m. de shpeedy »