In urma postarii de
aici, deschid acest topic care mi se pare util pentru toti membrii SCR.
Ma gandesc ca poate inlocui cu succes topicul
group buy din China, pe care am remarcat ca achizitiile s-au facut foarte greoi si cu pret de transport consistent.
E vorba asadar de site-ul
www.dx.com, care de cateva saptamani are marketing agresiv in online in Aus. Asa l-am descoperit si eu si am zis sa incerc, intrucat chestia cu free shipping la orice produs mi se parea un pic trasa de par.
Am dat asadar doua comenzi, ambele au ajuns cu bine. Prima comanda a continut o tableta, un suport auto cu ventuza pentru tablete si doua prize usb pentru masina. A doua comanda a continut o cutie de mufe RJ45 si cateva patch-uri ethernet cat 6 de diverse lungimi.
Partile bune:
- produsele sunt intre-adevar IEFTINE si sunt muuuulteeeee.
- o parte din produse au si review-uri ale clientilor care le-au comandat/primit/folosit, review-uri care sunt reale, cu bune si rele. Se poate deci verifica intr-o oarecare masura cat de bun e un anume produs inainte de a comanda (lucru care e util dat fiind ca sunt numai chinezarii ... si e greu de stiut cum arata/merg in realitate.
Parti proaste:
- livrarea dureaza cam mult, consecinta transportului gratuit banuiesc; si nu numai ca dureaz amult ... dar oamenii nu prea dau nici o garantie in privinta unui termen anume. Insa la fel de adevarat e ca se straduie si ca produsele ajung totusi in termene rezonabile. Mai jos o sa explic cum a fost la comenzile mele; cu mici peripetii ... dar totul s-a sfarsit cu bine

Am dat deci cele doua comenzi la o zi distanta. Dupa mai mult de o saptamana am primit un mail care spunea sec ca unul sau mai multe din repere nu sunt pe stoc (desi figurau la data plasarii comenzii) si ca pot sa astept (nu spunea cat si nici care produs) reaprovizionarea sau sa schimb produsul cu un altul similar. I-am contactat imediat prin chat-ul disponibil online pe pagina lor. Se pare ca asta e singura metoda de a-i contacta (mai au si niste numere de telefon in cateva tari din lume, insa ... la cel din Aus n-a raspuns nimeni. Altfel ... nici un alt contact, adresa fizica sau altceva.) Pe chat am facut-o albie de porci pe o tanti si ... in cateva minute ... brusc a gasit in stoc produsele care nu erau. SIC!! A zis ca dureaza 1-5 zile pana comanda pleaca si apoi transportul dureaza 4-6 saptamani ... am zis ca innebunesc, dar asta e. N-am insistat, ca as fi vorbit singur. Am zis OK si mi-am facut planul pentru 2 luni de asteptat (plus saptamana care trecuse).
A doua zi ... surpriza. Primesc acelasi tipi de mail pentru a doua comanda. Povestea se repeta cu mine facandu-i albie de porci (la patrat de data asta) pe chat. De data asta n-au gasit produsul lipsa, dar au zis ca-l cauta si fac tot posibilul sa-l trimita in timp util. La fel, livrarea ... in total ... multe saptamani.
Dupa cateva zile mi-au trimis mail pentru fiecare comanda ca s-au lansat la apa produsele cu China post, impreuna cu tracking number-ele. Apoi ... m-am trezit cu produsele la usa in mai putin de o saptamana. Deci in total livrarea a durat mai putin de 3 saptamani, desi ei imi spusesera mult mai mult.
Una peste alta cred ca e totusi un bun compromis. Daca nu e nevoie urgenta de un anumit produs, pretul mic justifica asteptarea si potentialele "nelamuriri" aparute pe parcurs. Citind review-uri la o multime de produse, inclin sa cred ca oamenii sunt de buna credinta si se straduie sa multumeasca pe toata lumea. Sunt clienti care n-au avut probleme deloc, altii au asteptat mai mult, altii au primit produse defecte dar le-au fost inlocuite sau li s-au returnat banii cand au fost alte probleme.
Altfel ... in privinta produselor ... sunt puzderie, si merita mai ales in cazul maruntisurilor care daca nu ar fi in sistemul asta cu transort gratuit nu ar mai fi rentabile. Insa am vazut si produse mai scumpe si de dimensiuni mari, care si ele marita asteptarea si riscul ...
Sper ca site-ul si review-ul meu va vor fi de folos. Mai mentionez in final ca nu e reclama, pentru ca nu am absolut nimic de a face cu site-ul. Insa mie mi-a fost de folos si ... cred ca nu sunt prea multe de acest gen. Daca stiti ... adaugati-le aici.
Spor la cumparaturi !!!

P.S.
De mentionat si ca site-ul are sectiuni pentru EU si Aus direct, deci produsele din acele sectiuni sunt au preturi speciale si banuiesc ca sunt livrate si mai ieftin. Probabil au avanposturi/depozite pe undeva prin EU si Aus ... sau contracte cu business-urile locale