Autor Subiect: vopsea ignis  (Citit de 4992 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline valip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
vopsea ignis
« : 19.Iul.2012, 11:01:09 a.m. »
Aveti idee daca exista un cod unic standard pentru vopselele auto de la ignis? A mea e gri metalizat, dar ce cod de nuanta ar fi habar n-am. Daca ar fi sa comand ce ar trebui sa ii cer deler-ului??????????

Offline cobra20

Re: vopsea ignis
« Răspuns #1 : 19.Iul.2012, 11:30:10 a.m. »
Cauta codul tau de culoare, deschide capota si in partea stanga este o placuta unde in partea dreapta jos is 3 litere gen ZCH, ala este codul de culoare.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline valip

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
« Răspuns #2 : 19.Iul.2012, 01:22:04 p.m. »
Multumesc mult. ma gindeam daca pigmentul nu se schimba ca si nuanta in timp de la soare? Si chiar daca am vopsea originala, sa se vada diferenta dintre cea noua si cea veche?

Offline Livius

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 278
  • Gen: Bărbat
  • Drive safe, safe drive!
    • Bucuresti
« Răspuns #3 : 19.Iul.2012, 01:30:51 p.m. »
Multumesc mult. ma gindeam daca pigmentul nu se schimba ca si nuanta in timp de la soare? Si chiar daca am vopsea originala, sa se vada diferenta dintre cea noua si cea veche?

daca vei comanda vopseaua dupa codul inscris si elementele ce raman nevopsite  s-au decolorat in timp, se va vedea din plin diferenta de culoare;
eu am procedat la vopsirea unei bare spate cumparate astfel: am cumparat vopseaua din targ de la Vitan, acesta fiind preparata pe loc dupa compararea nuantei unei bucatele rupte din bara veche cu un cod de culori (la ochiul si maiestria "artistului vanzator") si coroborat cu  maiestria vopsitorului a iesit destul de bine, diferenta fiind mai greu sesizabila. Din cate stiu sunt centre mai automatizate unde o pe o mostra  de vopsea de pe masina se identifica noua nuanta (cod) cu ajutorul unui soft si reiese cam aceeiasi chestie desi mai precisa.
Bafta multa
« Ultima Modificare: 19.Iul.2012, 01:34:27 p.m. de Livius »
  • Vitara Passion AllGrip
"Cel ce luptă, chiar şi singur pentru Dumnezeu şi neamul său, nu va fi învins niciodată"

Offline cobra20

« Răspuns #4 : 19.Iul.2012, 04:58:38 p.m. »
Exact, am uitat sa precizez chestia asta. Se poate sa scaneze culoarea de pe masina.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130