Autor Subiect: ABC-ul conducerii in off-road  (Citit de 36666 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristidav

Re: ABC-ul conducerii in off-road
« Răspuns #80 : 19.Ian.2021, 10:20:14 a.m. »
O s-o iau ca pe o gluma  :D La SX4 meu clasic, frana de motor e aproape inexistenta, la pante ceva mai mari fuge de numai... Asta cu Descent Control da, e buna. Daca exista.
Acum 2 saptamani am coborat de la Cabana Vladeasa, pentru cine stie drumul, cu lanturile pe fata, desigur, si m-am c**** pe mine de frica, aluneca cu lanturi esp si viteza mica cu tot. Am coborat cu frana apasata constant, vreo 1 km, cu maxim 10 km/h. Asa ca stiu cum sa treaba si cat de bubaş poate fi la coborare fata de urcare. La urcare, fie ce-o fi, daca nu merge, dai inapoi si pa. La coborare... cum spuneai tu  :D
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline kellogs

« Răspuns #81 : 19.Ian.2021, 07:00:00 p.m. »
Adica, puneti lanturi pe rotile pe care ai greutate mai mare. Eu am fugit in sant cu lanturi pe toate rotile... Schimbati soferul daca se intampla
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline cristidav

« Răspuns #82 : 19.Ian.2021, 07:03:41 p.m. »
Cum sa fugi in sant cu lanturi pe toate rotile ? Adica... lanturile se pun pentru aderenta sporita si tu cu lanturi pe toate rotile ai derapat ? Poate, dar atunci trebuie schimbat soferul  :baston: (si sigur nu poate fi mai rau decat cu lanturi doar pe o osie, luand-o logic)

Offline qaz

« Răspuns #83 : 30.Ian.2021, 12:37:33 p.m. »
O pereche de lanturi face minuni, am pus pe spate de 16mm la Duster.

• Duster

Online enicky

« Răspuns #84 : 06.Feb.2021, 11:52:55 a.m. »
  Interesant ce face acest rus cu niste lanturi confectionate de el :

Din setari se poate obtine si traducerea.
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: NicNic

Offline shpeedy

« Răspuns #85 : 10.Apr.2021, 07:29:47 a.m. »
Despre LSD (ce este, ce face) de la un producator de LSD-uri - http://blog.cuscousainc.com/limited-slip-differential-gear-explained/

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Online enicky

« Răspuns #86 : 21.Apr.2021, 08:22:27 p.m. »
  Chiar nu-i ABC, e de fapt professional :

• Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

The following users thanked this post: ntire2000

Online enicky

« Răspuns #87 : 01.Mai.2021, 12:14:52 a.m. »

Offline cristidav

« Răspuns #88 : 18.Oct.2021, 12:04:27 p.m. »
Ieri am avut parte de prima experienta 4x4 pe noroi/pamant moale, in urcare panta maricică.
SCross 2021. Am dezactivat ESP, am pus 4x4 pe Lock si da-i in sus de pe loc, pe iarba cu pamant destul de moale, panta de vreo 20 grade estimez eu.

E drept ca n-am insistat (incepator, nah...) si nici n-am dat-o jos pe amantă  :D sa se uite ce roti se invart, dar nici nu parea sa fi impins si rotile din spate.  :dknw:
Nicio sansa sa plec de pe loc. Dar ce mi s-a parut interesant, si aici va cer parerea celor mai experimentati, este ca in bord, in momentul deraparii, martorul luminos din bord a inceput sa clipeasca de nebun.
Asta mi s-a parut ciudat, din moment ce am dezactivat ESP.

Offline toma

« Răspuns #89 : 18.Oct.2021, 12:11:40 p.m. »
Daca ai facut in ordinea scrisa nu ai dezactivat ESP-ul (clipoceala din bord confirma acest lucru).

- pui in Mud/Snow
- pui in Lock (nu poti pune in Lock fara sa treci prin Mud/Snow)
- dezactivezi ESP-ul (ai martor in bord care confirma dezactivarea).

• Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain