Autor Subiect: Scaune incalzite Jimnylica  (Citit de 19230 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Scaune incalzite Jimnylica
« Răspuns #10 : 04.Feb.2013, 02:18:35 p.m. »
Foarte bun tutorialul, multumim.

Ceva tips & tricks referitor la demontarea tapiteriei ? trebuie atentie deosebita la ceva ?

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #11 : 05.Feb.2013, 12:11:36 a.m. »
Dureaza maxim 5 minute sa dai scaunul jos de pe masina.
Inca 2 minute sa dai jos tapiteria care nu e prinsa cu nimic ca dispozitiv de prindere. Nu trebuie scoasa integral de pe scaun ca sa pui incalzirea.

Rezistentele se monteaza in alte 5 minute. Urmeaza inca 2 minute sa pui la loc tapiteria si inca maxim 5 minute sa pui scaunul pe masina.

Pe Jimnilica al meu mi-a luat cam o ora jumate sa fac singur operatiunea la ambele scaune, inclusiv legaturile electrice.
Pe Jimniul unui prieten, impreuna cu el, ne-a luat sub o ora.

Cel mai greu mi s-a parut trasul firelor pe sub mocheta, ducerea lor pana in fata sub bord si legaturile electrice.
Cele doua butoane le-am fixat pe consola aia unde se afla si frana de mana. Loc foarte usor accesibil.

Vaxxi, daca vrei poze cu intrerupatoarele, fac si pun.

@Crismanis, alimentarea ia-o direct de la firul de la contact. Ala gros (nu mai stiu culoarea dar masori cu un aparat in mufa si vezi care e) si te legi pe el. Duce fara probleme.
Sa nu le legi pe 12v direct, fara contact ca e posibil sa le uiti conectate si sa-ti descarce bateria.

Eu am patit asta vara sa scap "ciocofonul" de la statie pe butonul de incalzire si in cateva minute nu stiam de ce imi ia fundul foc  =))
« Ultima Modificare: 05.Feb.2013, 12:14:30 a.m. de Kingy »

Offline VAXXi

« Răspuns #12 : 05.Feb.2013, 12:23:21 a.m. »
Multam', da' ma interesa datul jos al tapiteriei ca s-o cos intr-un loc unde s-a desprins si sa asez buretele scaunului. Incalzirea in scaune nu mi s-a parut necesara, se face repede cald in masina.

Offline crismanis

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 18
« Răspuns #13 : 05.Feb.2013, 01:53:44 p.m. »
Pentru incalzire in scaune am dat intamplator peste kit-ul pe care l-am montat pe ebay.de ... mai ieftin
http://www.ebay.de/itm/Sitzheizung-SUZUKI-JIMNY-FJ-BJ-09-98-/280779671856

Aici este locul pentru butonul de incalzire in scaune la cele care vin din fabrica cu asa ceva.

Imaginea este luata de aici http://www.suzuki-jimny.info/showthread.php?11131-nr5-sein-Jimny/page13   unde locul respectiv este utilizat pentru altceva, deci mufa din imagine a fost trasa de respectivul in alte acopuri.

Referitor la scoaterea materialului textil de pe buretele scaunelor...este simplu, dar tot trebuie taiate acele sirme cu clestele...deci munca e aceeasi. La partea de sezut nu sunt probleme, dar la partea de spatar nu m-am prins cum se demonteaza plasticile in care se baga tetierele. Si la mine este tapiteria rupta pe lateralul sezutului de la sofer, spre portiera...si habar n-am cum s-a rupt.

Offline Kingy

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 344
« Răspuns #14 : 05.Feb.2013, 10:26:22 p.m. »
Incalzirea in scaune nu mi s-a parut necesara, se face repede cald in masina.
Clar, se poate trai si fara ea dar sa stii ca scaunul se incalzeste foarte repede comparativ cu motorul si pe timp foarte rece e magic cu ele  ;-)

Nu mai spun cand ies in offroad si fac frigul pe acolo stand si pe afara si cand revin in masina si scaunul e cald e asa de bine...

Am gasit si eu mufa aia pentru incalzirea in scaune dar am lasat-o in pace. Cum am facut si la proiectoare. Am legat eu direct, cu siguranta si tot ce trebuie.

Offline crismanis

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 07.Feb.2013, 09:24:24 a.m. »
Asa ar trebui sa arate butoanele montate pe carcasa de plastic de la frana de mână.

Offline unde

« Răspuns #16 : 07.Feb.2013, 10:40:23 a.m. »
 Nu au loc pe undeva prin bord? Ca de regula eu prin zona aia mai tin una alta...
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline crismanis

• Newbie
  • *
« Răspuns #17 : 11.Feb.2013, 08:42:28 a.m. »
Butoanele se pot pune aici

,

dar eu le-am pus pe plasticul de la frama de mana

, ,

Alimentare am tras de la mufa butonului original, firul galben are curent cand pui contactul, iar negru este masa:

, ,

Rezultatul:

Incalzirea cu plasa asta de carbon aleasa de mine functionează intradevar foarte repede...da chiar la treata a 2-a nu prea poti sta pe ea ca este prea fierbinte (cel putin la +3...+4 grade cand i-am facut proba).

Offline unde

« Răspuns #18 : 11.Feb.2013, 10:02:35 a.m. »
 Arata foarte bine si par din fabrica, insa cum spuneam... eu de regula tin cite ceva prin zona aia. Sper sa imi aduc aminte si sa ma uit sa vad daca se pot pune pe undeva in zona centrala cele 2 butoane.
 Intrebare: montajul electric are un releu sau doua?
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline crismanis

• Newbie
  • *
« Răspuns #19 : 11.Feb.2013, 11:18:24 a.m. »
Fiecare scaun are cate un releu (cred ca mai corect este fiecare buton are cate un releu).
Eu in bord nu am gasit nici un loc unde sa arate bine.

Bafta