Autor Subiect: Levier vs. butoane.  (Citit de 12615 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline VAXXi

Re: Levier vs. butoane.
« Răspuns #10 : 22.Feb.2012, 01:21:31 p.m. »
Excelent exemplificat. Multumesc frumos. Asa este, fiecare cu parerea lui. Mai am o intrebare. La cel cu butoane cum este actionata cutia de transfer? Electromagnetic, vacuumatic?

Vacuum. Poti sa vezi cum arata o verificare a sistemului aici: http://www.bigjimny.com/images/documents/Check_the_vacuum_system.pdf

Apropo, toata lumea zice de sistemul pe vacuum (la buton) ca e nefiabil, ca bla bla. De-acord ca e nitel mai complicat, dar eu n-am auzit pe nimeni sa se planga c-a crapat ceva cu adevarat. De obicei, dupa o varsta serioasa (cam 10 ani am observat eu) se intampla sa ai pierderi in sistem si atunci iei frumos documentul de mai sus si verifici. Mai e faza cu pozitionarea nefericita a comenzii la cutia de transfer, daca te bagi peste craci si altele risti sa smulgi firele - asa ca ii pui scut.

Offline victor.stanica

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 32
  • Gen: Bărbat
    • Bucuresti
« Răspuns #11 : 22.Feb.2012, 02:29:16 p.m. »
Multumesc.
  • Suzuki Swift Sport 2013
ex. Renault Clio Expression 1.5 dCi 65 Hp 2003;
ex. Mazda 6 2.0 MZR-CD 143 Hp 2007;
ex. Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V 112 Hp 2007;

Offline unde

« Răspuns #12 : 22.Feb.2012, 02:43:08 p.m. »
Vacuum.

Asta e comanda pentru cuplajul rotilor din fata, care e vacumatica la toate modelele de Jimny. Din ce am vazut eu, la modelul 2005- as inclina sa cred ca e vorba de niste servo-motoare pentru comanda cutiei de transfer, deci electric. Anyway... nu s-au raportat diferente de fiabilitate intre ele, doar un pic de atentie pentru modelul 2005-

Later edit: asa cum zicea si Lucian, cel mai bine cere un drive test sa vezi daca iti place masina. Jimny e o masina de nisa, deci ai putea sa fi incintat de ea sau sa fugi  :D
« Ultima Modificare: 22.Feb.2012, 02:44:46 p.m. de unde »
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline VAXXi

« Răspuns #13 : 22.Feb.2012, 02:48:57 p.m. »
Aia da. Cutia de transfer e pe electric, mufele lor trebuie protejate cu scut. Daca vrei, poti s-o convertesti dupa aia la cutie de transfer cu maneta, gaura in podea e deja facuta chiar si la modelele noi :) si de-acord cu drivetestu'.

Offline SX4_Sky

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #14 : 17.Iun.2012, 11:38:00 p.m. »
Ca sa inteleg bine, se poate cumpara un Jimny VVT 1398 cu schimbare (4x4, 2x4) de la buton si apoi se poate atasa levier, fara nici o problema de siguranta sau fiabilitate?
In felul acesta s-ar obtine un Jimny VVT 1398 cu motor VVT (Euro4) si schimbator manual. Asa este?

Offline VAXXi

« Răspuns #15 : 17.Iun.2012, 11:43:13 p.m. »
Din cate am priceput nu poti sa atasezi levier la cea electrica, se schimba cutia cu totu'. Da' nu vad scopul si sensul acestei manevre.

Offline unde

« Răspuns #16 : 18.Iun.2012, 10:57:31 a.m. »
Ca sa inteleg bine, se poate cumpara un Jimny VVT 1398 cu schimbare (4x4, 2x4) de la buton si apoi se poate atasa levier, fara nici o problema de siguranta sau fiabilitate?
In felul acesta s-ar obtine un Jimny VVT 1398 cu motor VVT (Euro4) si schimbator manual. Asa este?

Te complici inutil. Mai bine pui un scut sa protejezi cutia de transfer. Oricum, e bine sa il ai acolo daca te dai in teren. Eu am varianta cu levier si tot i-am pus scut.

PS: capacitatea e 1328  ;)

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline SX4_Sky

• Newbie
  • *
« Răspuns #17 : 18.Iun.2012, 05:00:04 p.m. »
Buna idee!
Intelesesem ca, in padure-teren rau, sub un Vitara nu se agata nimic si ma intrebam daca e la fel si cu Jimny.

Citesc topicuri Jimny-Vitara, mi-ar prinde bine o masina de munca, cat mai ieftina ca pret-consumabile. As merge pe M13A VVT pentru consum ceva mai mic dar cumva vreau si schimbator manual in loc de butoane.. Ce ma fac daca ajung intr-o apa? :-)

Nu ma intereseaza pentru aventuri, ci pentru drumuri rele, pamant, pe dealuri-vagauni cu treburi. Tot off-road ajunge la un moment desi nu pentru distractie :-)
Un Nissan Patrol ofera comfort dar e prea greu, ramane impotmolit in noroi-zapada.. + taxe mari.  Mitsubishi Shogun/Pinin e tot mare, consuma mult. Alte sugestii. la ce sa ma uit? Multumesc!

Offline unde

« Răspuns #18 : 18.Iun.2012, 05:15:38 p.m. »
Intelesesem ca, in padure-teren rau, sub un Vitara nu se agata nimic si ma intrebam daca e la fel si cu Jimny.

Vitara are pe fata suspensie independenta, deci in teren se comporta mai rau decit un Jimny. On-road, Vitara e mai buna fix din acelasi motiv. Orice masina "agata", doar daca leviteaza sau e plimbata intr-un teren prea soft pentru ea.

Shogun e varianta de Pajero cu volan pe drepta. E bine sa tii minte asta.
 Iti recomand sa deschizi topic separat si sa ne spui acolo constringerile tale: buget, taxe, intretinere, destinatia masinii, etc. Daca vrei un ajutor real, nu veni cu formulari de genul "sa consume cit mai putin, sa aiba taxe mici", etc.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline SX4_Sky

• Newbie
  • *
« Răspuns #19 : 18.Iun.2012, 10:47:38 p.m. »
Aha, nu stiam, multumesc.

Multumesc si de sugestie! Dar nu stiu unde sa deschid topicul, pe Vitara sau pe Jimny, unde e mai potrivit, mai "bine-vazut"?