Autor Subiect: ZGOMOTE DE RULARE  (Citit de 7425 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline andrei_eugen

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 9
  • Gen: Bărbat
Re: ZGOMOTE DE RULARE
« Răspuns #10 : 14.Feb.2013, 12:13:40 a.m. »
E un huruit ca si cum ar agata ceva in cutie. Seamana cu huruitul pe care il scoate si cauciucul cand atinge gheata depusa in pe langa roti, atunci cand virezi. De aceea m-a indus in eroare, insa daca apas ambreiajul la mersul inapoi, sunetul dispare. Incerc sa postez si un filmulet.

Offline andrei_eugen

• Newbie
  • *
« Răspuns #11 : 14.Mar.2013, 10:37:47 a.m. »
Nu am reusit sa inregistrez cumva cum face cutia, insa am fost saptamana trecuta la service si mi s-a spus ca trebuia sa fi schimbat uleiul de la transmisie la 15000km pentru ca uleiul din fabrica e numai pentru rodaj. Eu am cumparat masina la 21600km si avea 2 revizii facute, dar nu era trecut nici un schimb de ulei de transmisie pe facturi. Asa ca l-am schimbat atunci si mi s-a spus sa mai merg asa ca poate sunetul dispare daca urca uleiul si unge toate componentele. Insa din contra, parca face si mai tare de atunci, uleiul asta fiind si mult mai vascos.
Azi am dus-o din nou in service sa imi desfaca transmisia si sa vada ce-i acolo. Sper sa se rezolve fara interventii majore; cica daca ar fi un pinion uzat imi platesc ei manopera si eu piesa(undeva la 100 ron), masina fiind inca in garantie.
Astept raspuns si va spun ce era de fapt.

Offline BXXENL

« Răspuns #12 : 14.Mar.2013, 11:22:55 a.m. »
Te-au dus de nas cu uleiul de rodaj. Sa iti arate ei pe planul de revizii unde scrie sa schimbi uleiul din cutie. Sunt niste magari! Sa iti schimbe toata cutia, nu un pinion, si sa iti puna ulei de fabrica in ea. De ce sa platesti tu piesa pt o lucrare in garantie?
  • SX4 1.5
Alex

Offline fireburn

« Răspuns #13 : 14.Mar.2013, 11:50:11 a.m. »
Are dreptate colegul, si cu uleiul ca ti-au mai ciupit niste bani, si cu garantia ca trebe schimbat tot de catre ei.

Offline Laurentiu

« Răspuns #14 : 14.Mar.2013, 01:18:49 p.m. »
... am fost saptamana trecuta la service si mi s-a spus ca trebuia sa fi schimbat uleiul de la transmisie la 15000km pentru ca uleiul din fabrica e numai pentru rodaj.

Azi am dus-o din nou in service sa imi desfaca transmisia si sa vada ce-i acolo. ... daca ar fi un pinion uzat imi platesc ei manopera si eu piesa(undeva la 100 ron), masina fiind inca in garantie.

Citeste graficul de revizii din manual si vezi exact ce lucrari trebuiesc executate in timp si/sau la nr. de km. In garantie, manopera si piesele sint GRATUITE.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline andrei_eugen

• Newbie
  • *
« Răspuns #15 : 14.Mar.2013, 04:37:21 p.m. »
M-au sunat astia de la service. Cica e dus pinionul de mansarier. Ma costa pana in 400 Ron cu tot cu silicon, manopera suportata de ei. Ei evita sa ceara aprobare de la Bucuresti pentru lucrarea in garantie ca cica dureaza, dar cum spun ca piesa vine intr-o saptamana si cutia nu mai are rost sa o monteze acum, am timp sa astept si aprobarea lui peste. Mai rau e ca nu pun la dispozitie masina de schimb si eu fara masina sunt mort.

Offline Laurentiu

« Răspuns #16 : 15.Mar.2013, 09:16:35 a.m. »
...e dus pinionul de mansarier. Ma costa pana in 400 Ron cu tot cu silicon...
Manopera si piesele sint GRATUITE in perioada de garantie.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #17 : 20.Mar.2013, 07:10:28 a.m. »
mi se pare putin ciudat cum platesti piesa dar manopera o dau gratuita.. ar avea mai mult de castigat sa faca tot pe garantie si sa ia mai multi bani decat 5-10% cat isi adauga ei profit la piesa. e o prostie.eu zic sa incerci alt service

Offline andrei_eugen

• Newbie
  • *
« Răspuns #18 : 17.Apr.2013, 11:21:10 p.m. »
Am schimbat atunci pinionul de mansarier, care arata ca in imaginea:
https://docs.google.com/file/d/0B2NWXmjaetLlSlQxdWpVRG5SMlE/edit?usp=sharing

Si cutia face tot la fel, asa ca in video-ul pe care tocmai l-am postat:

Am renuntat insa momentan sa mai incerc la vre-un service cu gandul ca poate nu e nimic grav si ma agit degeaba.
Pana la urma de functionat, functioneaza corect, am vrut doar sa fiu preventiv, dar daca investesc timp si bani si nu rezolv nimic?

Offline Alex-Swift 1.3 GLX

« Răspuns #19 : 18.Apr.2013, 09:03:52 a.m. »
suna oarecum a rulment uzat.. cand au desfacut cutia, nu au verificat si rulmentii??
zgomotul nu se aude si la decelerare in treptele 1-2 si eventual 3?