Autor Subiect: Aparat foto compact  (Citit de 7782 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Aparat foto compact
« Răspuns #10 : 12.Oct.2011, 10:56:51 p.m. »
Nu e bun asemenea aparat! Cum ar fi sa-ti gaseasca nevasta o poza facuta la Predeal in saptamana aia cand tu erai in delegatie la Tecuci? >:)
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Leutz

« Răspuns #11 : 12.Oct.2011, 11:07:40 p.m. »
Uite aici un site care merita sau chiar trebuie "incercat" inainte de a cumpara un aparat foto: http://www.dpreview.com/

In principiu in gama in care cauti (si nu numai) cele de la Canon ar fi de departe cele mai apreciate, dar asta nu inseamna ca celelalte sunt praf. E mai mult chestie de gusturi, prejudecati, subiectivism ... la fel ca si in cazul masinilor, femeilor ... s.a.m.d.  :D

La Canon sunt o gramada din seria PowerShot, alea cu S*** IS. Vorbesc de cele "cu forme", pentru ca altfel seria PowerShot e foarte mare, sunt zeci de modele. Poti sa incerci chiar unul din modelele vechi (si consacrate) S3 IS, S5 IS ... etc. Sunt sigur ca unul din cele amintite nu te va face de rusine (vorbim de modele vechi de 4-5-6 ani), chiar daca de atunci si pana acum au aparut cele care fac si de mancare in locul tau.

Din experienta mea cu aparate foto (pentru amatori) ... Canon-ul a iesit detasat in frunte. Am acum 2 care merg fara greseala, unul din 2006, unul din 2007. Senzorii sunt in perfecta stare dupa un numar de expuneri care a depasit demult valoarea normala in gama, bateriile sunt si acum in stare foarte buna. Carcasele sunt bine inchegate si au rezistat nenumarate la scapari pe jos, la transport neglijent (literalmente de-a lungul si de-a latul lumii) si la fel de fel de alte momente “stressante”. Am ajuns la concluzia ca (,) Canon-ul face device-urile cele mai fiabile si cele mai echilibrate din punct de vedere al utilizarii “all-round” (include aici ergonomia, butoanele, setarile, intuitivitatea meniurilor … etc).

Desi am ajuns sa prefer Canon, Pentax-ul m-a multumit cel mai tare din dua motive: calitatea imaginii si viteza de reactive (zoom si focus). Pentax-ul de altfel mai functioneaza si acum (luat in 2005) dar n-a fost nici pe departe atat de folosit precum Canon-urile. Probabil ca dupa cele doua Canon-uri urmatorul pe care il voi cumpara va fi din nou un Pentax.
De asemenea Ricoh face niste lucruri foarte bune. E un producator ceva mai exotic, dar pozele pe care le-am facut cu un model Ricoh au fost de departe cele mai bune pe care le-am adaugat pana acum la colectia de amintiri (vorbesc de calitate, nu de continut).
In rest am mai avut Panasonic, Konica-Minolta, Olympus si HP … despre care pot sa zic ca si-au indeplinit ‘misiunea” la momentele respective, fara alte constatari. Nu am avut niciodata Nikon si Sony. Nikon pentru ca nu a fost sa fie, desi as vrea sa incerc unul la un moment dat, iar Sony pentru ca … nu m-am obosit.
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline ASZ

« Răspuns #12 : 13.Oct.2011, 11:19:11 a.m. »
Mersi pt. informatii, desi recunosc ca alegerea devine tot mai dificila. Am avut din clasa compacta Sony si Nikon, iar momentan folosesc un Panasonic LZ7. Fiecare are parti bune si mai putine bune, iar motivul pt. care doream sa schimb aparatul  tine de starea in care a ajuns aparatul, dupa ce a "crescut" odata cu fiul meu. Face in continuare poze clare, insa imi dpoream unul ceva mai performant (si mai ales unul pe care sa se imprime DIRECT data si ora, ca la Panasonic pierd 1 ora sa imprim data si ora pe toate pozele ....
La Canon am gasit modelul http://www.edigital.ro/Ultrazoom/Aparat_foto_digital_Canon_PowerShot_SX130_IS__negru-p58616.html?bid=&amp%3Bpartner=40003, insa se pare ca trebuie sa pierzi vremea cu setarile, pt. ca pe EASY nu ies poze bune.

Mai caut ... oferte :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #13 : 13.Oct.2011, 11:43:44 a.m. »
« Ultima Modificare: 13.Oct.2011, 11:51:48 a.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline ASZ

« Răspuns #14 : 15.Oct.2011, 02:09:24 p.m. »
Pare un parat bun, desi sincer nu stiu cat e de ok ca si marca.
Din ceea ce am vazut pe net, nici Canon-ul sx 130 si nici Olpympos-ul nu sunt foarte laudate la calitatea pozelor ... (poate pt. ca aveau asteptari de calitate DSLR ... cei care si-au scris parerile pe e-mag ? la altele scrie ca nu este recomandat incepatorilor .. adica novicilor ca si mine ....)

Offline ASZ

« Răspuns #15 : 15.Oct.2011, 02:16:00 p.m. »
Totusi modelul care are descrieri mai bune, iar pretul mi se pare foarte ok (fata de E-mag) este:
http://www.edigital.ro/Ultrazoom/Aparat_foto_digital_Fujifilm_FinePix_S3200-p92695.html?bid=&partner=40002&utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link

Ce parerea aveti ?

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Ultima Modificare: 15.Oct.2011, 02:41:44 p.m. de lucianer »
Go Terios!!!:)

Offline shpeedy

« Răspuns #17 : 20.Oct.2011, 11:02:49 a.m. »
Te-ai putea orienta catre o camera putin diferita...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ASZ

« Răspuns #18 : 20.Oct.2011, 02:24:42 p.m. »
Inca nu sunt pregatit pt. o astfel de experienta :)

Offline ASZ

« Răspuns #19 : 27.Ian.2012, 04:05:32 p.m. »