Deci am fost la concertul G3, amintit mai sus. Si pot sa spun c-a fost o extraordinar ... Nu ma asteptam sa plec de-acolo in extaz.
De vina au fost toti cei 3 protagonisti, insa detasat vina cea mai mare i-a apartinut lui Steve Vai

. Ca si prezenta scenica, vestimentatie, repertoriu, carisma, comunicare cu publicul … i-a depasit in mod clar pe ceilalti, care pe langa el au parut ca n-au reusit sa ajunga la nivelul de artisti ai chitarii ci doar la cel de foarte, foarte buni profesionisti.
Concertul a constat in trei reprize de cate ~45 de minute pentru fiecare din cei trei, urmate de o repriza ceva mai lunga in care au in-"cantat" impreuna.
Cum spuneam, eu unul fiind prima data la un eveniment de acest gen ... si fara sa am absolut nici o legatura anterioara cu chitara, am putut sa-mi dau seama ca Steve Vai e mult peste ceiilalti doi. Practic el a fost cel care a vrajit sala. Satriani e un nume, clar, insa n-a depasit in acest concert nivelul de rocker. Un chitarist ETXREM de competent ... in mod clar a aratat elemente de dificultate pentru cunoscatori, insa nu a vrajit. Lukather, un nume mai mic (pe post de participant temporar in G3, alaturi de cele 2 staruri), dar probabil la fel de competent ca ei. Si el la fel ... a prestat probabil extraodinar de bine d.p.d.v. tehnic, dar nu a vrajit. La S. Vai sala a fost de-a dreptul muta.
Lucrurile astea mi-au fost confirmate si de colegul cu care am fost, care canta de mic la toate tipurile de chitara si este bute de teorie si practica, la fel ca si de ... istorie a chitarii.
Pentru exemplificare pun aici un video cu S. Vai de la concertul similar din Sydney, care a fost weekendul trecut. Eu n-am avut cu ce sa inregistrez ... si nici n-am avut timp, ca eram mult prea furat de peisaj.
Sper sa aveti rabdare sa parcurgeti tot clipul. Nu ratati partea de final, de la minutul ~6:35 incolo

. Si sper ca nu-mi vor da in cap rocker-ii de profesie de pe forum pentru cele afirmate mai sus …