Autor Subiect: Martor frana de mana aprins in timpul mersului  (Citit de 8365 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Tucidide

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 48
Martor frana de mana aprins in timpul mersului
« : 03.Aug.2011, 11:28:54 a.m. »
De cateva zile se aprinde (clipeste) martorul frana de mana, cu precadere dimineata, dar mai apare si dupa. Sa fie un semn pentru schimbarea placutelor de frana? Aparent mai au ceva material...

Offline BXXENL

Re: Martor frana de mana aprins in timpul mersului
« Răspuns #1 : 03.Aug.2011, 11:47:00 a.m. »
Daca apare mai ales in curbe, panta, frane, etc, s-ar putea ca lichidul de frana sa fie la un nivel coborat. Daca te-ai uitat la placute si mai au viata in ele, completeaza cu putin lichid de frana,cat sa fie intre minim si maxim.
  • SX4 1.5
Alex

Offline hubbabubba

« Răspuns #2 : 03.Aug.2011, 12:12:45 p.m. »
La mine au fost placutele :D
What goes around comes around ...

Offline fireburn

« Răspuns #3 : 03.Aug.2011, 03:27:25 p.m. »
Si la mine, tot placutele; dar e de la nivelul de lichid de frana.
Eu in momentul in care le-am schimbat, mai aveau resurse pentru cateva mii de Km.
Sincer nu stiu cum e mai bine sa faci; daca e sa completezi, exista posibilitatea sa se aprinda prea tarziu martorul.
Daca nu completezi, exista posibilitatea sa le schimbi inainte de uzura maxima admisa (adica sa le schimbi inca functionale fiind).
Prima varianta duce la uzura discurilor de frana.
Varianta 2 duce la costuri suplimentare, dar e mai sigura.
Cred ca ar trebui completat imediat dupa schimbul placutelor.

Offline Tucidide

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 03.Aug.2011, 10:52:12 p.m. »
Multumiri domnilor, astazi am aruncat o privire mai atenta la placute si par a mai avea cca 1/3, o sa adaug lichid, insa apare o noua problema: ce fel de lichid de frana? caut cartea masinii ca sa ma lamuresc

Offline BXXENL

« Răspuns #5 : 04.Aug.2011, 12:38:27 a.m. »
Scrie si pe capacul borcanului de lichid de frana. De regula dot3, 4 sau 5.1. Oricare din astea merg amestecate. Dot 5 simplu nu e compatibil cu nimic altceva in schimb.
  • SX4 1.5
Alex

Offline andrei_t

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 56
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #6 : 04.Aug.2011, 06:51:36 a.m. »
Salut, si eu am patit-o si era de la lichidul de frana, am aflat dupa ce am schimbat placutele.
Swift 1.3 GLX (love-it)

Offline Laurentiu

« Răspuns #7 : 04.Aug.2011, 09:06:36 a.m. »
Dot 5 simplu nu e compatibil cu nimic altceva in schimb.
Dot 5 este lichid pt competitii si ataca garniturile de cauciuc obisnuite.

...era de la lichidul de frana, am aflat dupa ce am schimbat placutele.
Nu este de la lichidul de frina. Acesta nu se pierde daca instalatia este in stare buna. Consumindu-se placutele de frina, nivelul in rezervorul de lichid scade (pistoanele ies mai mult in afara) si din aceasta cauza lichidul trebuie completat. Asta este cauza aprinderii martorului de "frina de mina" combinat cu "lipsa lichid frina".
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline BXXENL

« Răspuns #8 : 04.Aug.2011, 09:38:03 a.m. »
Corect, dar daca cu placute noi nu lichidul aproape de nivelul MAX, beculetul va incepe sa se aprinda cand placutele inca mai material pe ele. Deci trebuie verificat, inainte sa completezi in ce stare sunt placutele, si daca mai duc, deabia atunci completezi cat sa treaca putin de minim. Apoi, cand schimbi placutele, nivelul lichidului va creste in borcan, verifici sa nu fie mai sus de maxim si mai scoti/completezi A.I sa fie aproape de maxim. Si data viitoare nu se mai aprinde becul prea devreme.
  • SX4 1.5
Alex

Offline Tucidide

• Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 31.Aug.2011, 12:29:03 p.m. »
Am adaugat cativa ml de lichid de frana, iar martorul nu se mai aprinde.