pai e simplu...
sa analizam
YahooAvantaje- singurul avantaj in unele tari cum e in Romania este Yahoo messanger
... imi cer scuze daca nu vad si alte avantaje la yahoo
Dezavantaje- serviciu de mail lasa de dorit .. aici ma refer la trimis un simplu mail
- interfata de mail pe mine ma enerveaza ... e destul de lenta si are 1 milion de alte chestii care chiar nu ma intereseaza ... daca vreau stiri sau altele ma uit pe site-uri dedicate
- pana si pe pagina de login la mail exista reclama deranjanta

- hmmm ofera numai mail, cateva stiri si "cautare"

... nu mai imi vine nimic momentan
GoogleAvantaje- din punct de vedere al mail-ului este super rapid, nu ai reclame, nu te deranjeaza nimic vizual, simplu de folosit, serviciul de mail este aproape instant (nu am patit de aproximativ 5 ani de cand il folosesc sa nu primesc un mail sau sa astept sa vina
- prin cont de e-mail ai acces la blogger (pentru blog), ai acces la google+ care este demential

, cont pe picasa (unde poti sa urci poze gratis), google docs (unde ai word, excel, calendar, etc online .. adica le poti accesa de unde vrei tu .. nu te cari cu stick, hdd, cd ...)
- gasesti orice email vechi in cateva secunde – Tehnologia de cautare Google integrata in Gmail iti permite sa gasesti imediat orice email sau chat
- salvare automata - nu se pierd mail-uri daca pica curent, net, meteoriti, etc (salvarea este instanta)
- siguranta – Acces securizat si protectie eficienta impotriva SPAM-ului, virusilor si atacurilor ... nu mai primesc toate prostiile pe mail iar folder-ul spam este limitat la 200 de mail-uri ... deci nu mai trebuie eu sa am grija sa sterg sau mai stiu eu ce
- Mai mult spatiu gratuit
- este integrat cu orice sistem Android (tableta, telefon si alte prostii) ... si cand zic asta ma refer la faptul ca poti accesa mail-ul instant de pe telefon (si cel mai important este foarte rapid si nu mananca banda .. mai putini bani la factura

)
Dezavantaje- messenger .. e o chestiune de timp ...
... ia sa fac eu un topic Google+ vs Facebook