Autor Subiect: Ascensiune pe Varful Moldoveanu  (Citit de 12863 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline LTD

Re: Ascensiune pe Varful Moldoveanu
« Răspuns #30 : 11.Aug.2011, 09:19:10 a.m. »
uite si primul filmulet...
... impotriva prostiei zeii insisi lupta in zadar ...

подписи для форумов

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #31 : 11.Aug.2011, 10:10:45 a.m. »
@ltd - ce frumos se aude in balta aia :))

Mai bine scoti sunetul ca dupa declaratia lui marius si acest filmulet nimeni nu mai merge pe acolo :)

@cezarm - stai linistit cu recomandarea pentru o zi, eu de anul trecut mi-am propus chestia asta :) (http://www.suzuki-club.ro/forum/in-weekend-umblam-hai-hui/nucsoara-arges-20-martie-2010/msg80605/#msg80605) tu doar ne-ai incurajat si bine ai facut ! Am petrecut o zi fantastica pe munte chiar daca nu am atins varful, ne-am distrat cu masinutele prin noroi, ne-am rupt picioarele prin pietrele de pe acolo dar am fost rasplatiti pe masura cand am ajuns pe creasta ! deci a fost super ok :)

Cat despre varf la anul o sa refac traseul doar ca o sa fie un pic schimbat sambata urcare pana la refugiu -> dormit la cort -> dimineata varf -> si inapoi ! asta e clar, nu putem sa-l lasam asa ! :)

Mai posteaza si tu pe forum cand mai faci excursii de genul ca poate venim si noi :) (suntem draguti :p)

Acum vreau sa fac un plan pentru o zi pentru vf. Omu sa vedem daca iese ceva :) (stam foooaaarte prost cu timpul din pacate de asta ma concentrez pe excursii de o zi)

Offline LTD

« Răspuns #32 : 11.Aug.2011, 10:25:51 a.m. »
cu Omu ala vreau si eu sa ma intilnesc...  :P anunta din timp...

подписи для форумов

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #33 : 11.Aug.2011, 12:26:44 p.m. »

Offline marius_rg

« Răspuns #34 : 11.Aug.2011, 01:27:50 p.m. »
Un mic edit la filmuletul facut de LTD/Teo :P

SX4 1.6GS 4x4 White 2009, aka Grumpi

Offline cezarm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #35 : 30.Aug.2011, 12:06:25 p.m. »
Subaru Outback 2007

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #36 : 30.Aug.2011, 12:33:21 p.m. »
super  :good:

dar tot nu-mi pare rau ! la anul il fac frumos cu cortul  B-)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #37 : 30.Aug.2011, 01:00:35 p.m. »
@LTD imi place, place, place rau filmuletul! Bravo TEO! .....vreau si eu masina  :-((
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cezarm

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 44
« Răspuns #38 : 30.Nov.2011, 01:30:08 p.m. »
Cu ocazia ascensiunii pe Vf. Moldoveanu din iulie (prima postare a acestui topic), am aflat de la gazda noastra de la  Pensiunea Valea Doamnei ca putem urca pe roti pana pe Malita si de acolo in cateva ore pe creasta Fagarasului, per pedes fireste, ajungem pe Moldoveanul.
Acum 2 luni am incheiat sezonul de soft offroad prin “prospectarea” acestei posibilitati. Avand in vedere ca eram la inceputul lui octombrie, am optat doar pentru traseul auto lasand pe alta data componenta hiking.
Din pacate vremea nu a mai tinut cu noi, dupa 2 luni de seceta exact in acel week-end a venit toamna in forta. Cu alte cuvinte am plecat din Bucuresti in pantaloni scurti si ne-am intors cu hainele de iarna pe noi.
Am abordat traseul, ghidati de un coleg si bun prieten care mai facuse traseul in urma cu o luna. De data asta am fost un numar record de masini: 9. Era cat p-aci sa fim 12 dar din varii motive 3 prieteni au lipsit (Outback, “fratele meu geaman”, Samurai si SX4). Am fost cu 4 Subaru (3 Forestere de diverse generatii si 1 Outback), 1 Allroad, 1 Freelander (prima generatie), 1 Samurai preparat, 1 Aro 10 diesel cu ceva modificari pentru off-road si 1 Duster (aflat la prima excursie de acest gen, soferul fiind de altfel un mare iubitor al asfaltului).
Am plecat de la Pensiune din Slatina, am ajuns pe Malita, am trecut de Cabana Malita (acum o ruina), in dreptul refugiului montan Malita am mers la dreapta si am urcat cat am putut cu masinile. Am facut cale intoarsa undeva pe la 2300 m, pe Culmea Scarisoara, daca nu ma insel, si am revenit la baza pe Valea Valsanului pe langa Cabana Neamtului.
Din pacate a plouat mocaneste 30% din timp, 40% am fost in nori, dar cu toate astea ne-am bucurat de peisaje (asa cum le-am prins in acel moment) dar si de ceva adrenalina, in unele zone traseul fiind destul de provocator – ma refer aici la urcarea pe Culmea Scarisoara dar in special la coborarea pe Valea Valsanului.
Ne-am intors acasa cu masinile nevatamate cu atat mai mult cu cat, duminica, a doua zi, din curtea pensiunii am putut constatat ca traseul nostru era acoperit de zapada!
La anul, prin iulie vom reface traseul, sper pe o vreme mai buna, dar de data asta vom ataca si Vf. Moldoveanul. Problema este timpul: din locul unde am facut cale intoarsa ar trebui circa 4-5 ore de mers pe creasta pana pe varf si alte 5-6 ore de intors, ceea ce inseamna aproape 10-11 ore de hiking. Studiind exifurile pozelor, noi ne-am pus in miscare pe la 11 si am ajuns pe Culmea Scarisoara pe la 14,30. Daca scot pauzele de poze (ne-am intors cu 30Gb de poze si filme) s-ar putea scoate 2 ore de mers sustinut cu masina pe traseu cunoscut. Ceea ce inseamna ca daca se pleaca pe la 6-7 din Nucsoara se poate ajunge pe la 10 noaptea inapoi cu Varful Moldoveanu bifat. Traseul auto este destul de usor si se poate face lejer cu SX4, atentie mare trebuie avuta la coborarea pe Valea Valsanului unde e cam tricky.
De curand am aflat ca si Varful Negoiu poate fi abordat similar 4x4&hiking dar de data asta s-ar merge pe jos maxim 6 ore. Sper sa deschid la anul un topic cu tema asta.
Inchei cu ceva poze si o schema a traseului folosind Google Earth.
Uitam, pentru cunoscatori, Luluta si Norocel, ciobanestii de la pensiune, ne-au intampinat cu 5 pui de poveste.

Subaru Outback 2007

Offline LTD

« Răspuns #39 : 30.Nov.2011, 02:22:46 p.m. »
beton... vreau si eu... cind mai faci o iesire, da un semn, poate ma lipesc si eu de voi...  :fluier: binenteles, daca se poate...

подписи для форумов