Autor Subiect: Amortizoare Ignis  (Citit de 13185 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cobra20

Amortizoare Ignis
« : 25.Mai.2011, 05:47:17 p.m. »
Dupa  55.200 de km amortizoarele au cam inceput sa-si deie duhul. Astazi am fost sa le verific, si cel putin una e dusa rau, adica cea din dreapta fata (Valoarea de la calculator:0.18). Dar toate is "obosite". Intrebarea mea este: ce marca merita sa iau? Momentan ma gandesc intre Sachs si Monroe. Alta intrebare doar asa de curiozitate ca oricum vara asta le rezolv. La ITP, se leaga astia daca duc masina asa? Am ITP-ul pe data de 1 octombrie.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline M_TM

Re: Amortizoare Ignis
« Răspuns #1 : 26.Mai.2011, 12:15:33 p.m. »
Depinde ...de firma.Eu am facut ITP-ul in iarna si doar au facut poza la masina.In rest nimic...nimic....
Referitor la telescoape, ambele marci sunt ok.Depinde de ce alegi tuParca un punct in plus ar avea shacs-ul la telescoape pe gaz.
Bafta..

Offline cribo25

• Hero Member
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #2 : 26.Mai.2011, 09:48:29 p.m. »
Am avut cu mai multi ani in urma Monroe, cu gaz, de care am fost foarte multumit. Sunt putin mai dure fata de cele cu ulei, dar parca mai robuste pentru hartoapele de la noi. Asta a fost impresia mea.
 Totusi trebuie tinut cont si de recomandarile producatorului autoturismului in alegerea unui amortizor.  >:D<
Ignis 1.3 GLX+

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #3 : 26.Mai.2011, 11:27:23 p.m. »
Swiftul Sport vine cu Monroe. :D
Pana acum,in 46k km vad ca n-au probleme.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline cobra20

« Răspuns #4 : 30.Mai.2011, 04:48:01 p.m. »
Inca nu e suta la suta decizia dar cred ca ma duc pe Kayaba (cred ca asta sunt si cele din fabrica cu care vine masina). pret 210 lei pe bucata la cele fata

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Corbu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Suzuki Ignis 1.3 GS 2007
« Răspuns #5 : 30.Ian.2012, 06:01:17 a.m. »
Am patit-o si eu cu masina mamei, la 75.000 KM un amortizor deja a pierdut uleiul, trebuie inlocuite ambele pe fata. Problema este ca unul original este 400 RON bucata + 200 RON flansa, ajunge la 1.200 RON pentru ambele numai piesele si sincer e cam multisor.

Pana la urma ce amortizoare se potrivesc pe Ignis, ce marca si ce model? Imi e un pic teama sa pun alte amortzioare decat originale pentru ca ma gandesc ca masina a fost proiectata pe tipul de amortizoare cu care vine din fabrica, dar totusi nu sunt expert si ma gandesc ca or exista si alte variante la fel de bune la pret mai mic.

@cobra20 , esti 100% sigur ca masina vine din fabrica cu  Kayaba ? Si daca da, le-ai cumparat pe astea, de unde si cu cat?

Multumesc.

Offline bulixu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 15
« Răspuns #6 : 01.Feb.2012, 01:22:37 a.m. »
Problema cu flansele o am si eu.Stiti cumva daca se gasesc alt model mai ieftin de flanse?Nu prea imi vine sa dau 250 de ron pe o flansa plus rulment.
In frane si in femei sa nu ai niciodata incredere!

Offline cobra20

« Răspuns #7 : 01.Feb.2012, 06:05:03 a.m. »
@cobra20 , esti 100% sigur ca masina vine din fabrica cu  Kayaba ? Si daca da, le-ai cumparat pe astea, de unde si cu cat?

Nu am inteles partea asta "vine din fabrica cu  Kayaba ? Si daca da, le-ai cumparat pe astea, de unde si cu cat?". Din cate am inteles de la colegii din Ungaria, da vine cu Kayaba sau KYB. De cumparat inca nu am cumparat nimic, pe asta o am de cand am masina. Din pacate nu stiu cum sa diagnostizez daca trebe schimbat sau nu.

Offline Corbu

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 12
  • Suzuki Ignis 1.3 GS 2007
« Răspuns #8 : 01.Feb.2012, 06:15:50 a.m. »
Nu am inteles partea asta "vine din fabrica cu  Kayaba ? Si daca da, le-ai cumparat pe astea, de unde si cu cat?". Din cate am inteles de la colegii din Ungaria, da vine cu Kayaba sau KYB. De cumparat inca nu am cumparat nimic, pe asta o am de cand am masina. Din pacate nu stiu cum sa diagnostizez daca trebe schimbat sau nu.

Da, la asta m-am referit, daca amortizoarele originale sunt Kayaba. Pe net pretul este pe undeva pe la 200 RON si un pic, iar la reprezentanta sunt 400 RON bucata si sunt "originale". Daca or fi sau nu la fel inca nu stiu, insa incercam sa imi dau seama daca merita diferenta de bani.

Si referitor la flanse, nu are nimeni o sursa mai ieftina?

P.S. Nu dati cu rosii, dar ce fac mai exact flansele si de ce trebuiesc schimbate odata cu amortizoarele ?  :D

Offline cata quarkk

« Răspuns #9 : 23.Sep.2012, 01:39:24 p.m. »
din cate stiu eu (posibil sa gresesc) flansele sunt cam capetele de sus ale amortizoarelor unde se prind acestea si apoi pe caroseria masinii. tot in flanse se opresc si arcurile, iar in interiorul lor sunt niste rulmenti de presiune cacre permit rotatia amortizorului la virare. flansele de obicei se schimba atunci cand incep sa se roteasca. au o bucsa de cauciuc, pentru a nu trimite socurile in caroserie, iar atunci cand cele doua jumatati incep sa se roteasca din bucsa, se schimba, fiindca miscarea normala trebuie sa fie din rulment, nu din flansa. eu am comandat acum doua amortizoare fata Kayaba (KYB) cu 266 ron bucata, si mi s-a specificat ca sunt "de la producator". inca nu am apucat sa le montez, astept sa vina si un set de arcuri sport. daca mai este cineva interesat de acest subiect aici, voi reveni cu un update.