Autor Subiect: cauciucuri swift 185x60xR15  (Citit de 13748 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline BazaX

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 16
  • Gen: Bărbat
cauciucuri swift 185x60xR15
« : 04.Ian.2009, 10:12:35 p.m. »
Salut,

Unul dintre cauciucurile mele a primit un "cucui", cel mai probabil din cauza unei gropi neprietenoase. Cauciucul trebuie neaparat schimbat!
Am anvelope GoodYear venite din fabrica.

Pe talon, scrie urmatoarele: 185/60R1581H
la Depozitul de Cauciucuri am vazut Cauciuc GoodYear 185/60R15 Excellence 84H la pret zic eu bun: 254RON/buc.

intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Ce fel de cauciucuri sunt cele standard cu care a venit masina mea : vara?, all season ? (iarna stiu ca nu sunt  )

2. Ce inseamna acel 81H sau 84H de la coada descrierii ? Ma intereseaza caracteristica asta ? In ce masura ?

3. Masina mea are doar 15.000 km iar cauciucurile sunt aproape noi. Pot scimba doar cauciucul bonav ? (toata lumae vorbeste sa le schimbi in pereche).

4. In magazine n-am gasit niciunde cauciuc de dimensiunea asta, ... de unde ati cumparat si la ce pret ?

5. Alte sfaturi ?

merci,

---------------------------------
update:
pe un al forum am primit raspuns de la LeonardSZK (merci) la una dintre intrebari:

"81 sau 84 reprezinta indicele de incarcare pe roata: 81 - 462kg, 84 - 500kg
H - indicele de viteza (maxima) garantat de producator; H - 210 km/h"
« Ultima Modificare: 04.Ian.2009, 10:39:13 p.m. de BazaX »
swift 1.3 GS, sunlight cooper

Offline coq

Re: cauciucuri swift 185x60xR15
« Răspuns #1 : 04.Ian.2009, 11:10:51 p.m. »
Salut si bine ai venit!

in timp ce scriam am vazut si update-ul tau... asta vroiam sa-ti spun si eu daca mai ai nelamuriri arunca o privire la
http://www.suzuki-club.ro/forum/index.php/topic,266.0.html
Iti recomand carbibles
Suzuki Grand Vitara 1.9 DDIS | 129 CP | full-time 4WD | Cat's Eye Blue |

Offline Visatorul

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 73
« Răspuns #2 : 05.Ian.2009, 01:46:31 p.m. »
Cauciucurile stock de pe Swift-urile GS sunt Goodyear Eagle NCT5. Sunt  de vara, din gama de cauciucuri pentru confort si economie a celor de la Goodyear. Masura nu este intr-adevar asa raspandita, insa se gasesc.
Sa ai grija la data fabricatiei. Pe cauciuc este afisat de exemplu DOT 0208 (luna februarie, anul 2008). Daca le iei prin comanda de pe net, sa ii intrebi inainte ce data de fabricatie au. Cauciucul poate fi folosit cam 5 ani de la data fabricatiei, nu mai mult (ma rog, asa este recomandabil).
Daca celelalte cauciucuri sunt doar putin tocite, eu zic ca nu e nici o problema sa inlocuiesti doar cauciucul care a facut "buba"  :)
« Ultima Modificare: 05.Ian.2009, 01:54:45 p.m. de Visatorul »
Suzuki Swift 1.3 GLX

PTR

• Vizitator
« Răspuns #3 : 05.Ian.2009, 03:53:27 p.m. »
 Primele doua cifre din DOT reprezinta saptamana in care au fost fabricate, in cazul de mai sus saptamana a2a din 2008. Daca pui cauciucul nou pe spate poti sa iei orice marca in afara de segmentul low cost.

Offline BazaX

• Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 05.Ian.2009, 11:32:36 p.m. »
Am cautat azi la N distribuitori de cauciucuri modelul meu, .. dupa ce nu am gasit, am decis pana la urma sa incalt masina cu anvelope de iarna din promotia de la Sara Motors.
cauciucuri Pirelli SnowControl + jenti, set complet = 1400 RON. (model dimensiune mai mic, nu ca ce aveam eu pana acum)

Acum sunt mai relaxat si urmeaza sa schimb cauciucul bolnav pe casco.

Mai are cineva Pirelli modelul asta ?
Ceva review ?

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #5 : 05.Ian.2009, 11:46:07 p.m. »
FORTE foarte off topic (imi cer scuze pentru asta), vroiam sa-l felicit pe @BazaX pentru ca e un membru nou care si-a trecut la profil detaliile importante: locatie, varsta. :) A, si bine-ai venit in Club!
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline petku.c

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 17
« Răspuns #6 : 21.Ian.2009, 12:52:49 p.m. »
Salut, ma gandesc si eu sa achizitionez un set de roti cu cauciucuri de iarna, jante de tabla, nimic pretentios. Are cineva vreo recomandare de magazin, eventual online?
Swift 1.3 GLX Special Edition - Cooper
B 96 UOL

Offline BazaX

• Newbie
  • *
« Răspuns #7 : 21.Ian.2009, 11:41:29 p.m. »
google it !
O sa gasesti rapid cel putin 5,6 site-uri care vand cauciuce si jenti.
Eu am sunat la fiecare in parte si am intrebat exact ce ma intereseaza.

Cred ca pachetul de la SaraMotors Timisoara mai este inca valabil.

Offline miocrl

« Răspuns #8 : 22.Ian.2009, 11:14:00 a.m. »
paketul de la Sara contine jenti + cauciucuri. daca vrei de la Sara pot sa te ajut... le iau si le trimit prin cineva.. vad eu cu cine.

ar fi ok sa avem un loc unde sa punem ofertele ce le vedem live la dealeri. fac unul acum:P

mai ieftin, daca nu vrei ceva special... iesi mai ieftin cu jenti de la Suzuki(pt ca eu pe SX4 nu am gasit altundeva jenti) + cauciucuri METRO-SELGROS(150lei/cauciuc la oferta Sava, debica Frigo) poate pe dimens de 185 e 140.

ca recomandare: las-o pe iarna viitoare ca parca a venit deja primavara,

nu stiu daca merita sa cumperi tot setul... trebuie sa iti faci o sokoata
- tehnic cica ar fi ok sa ai jenti+cauciucuri ca sa nu le pui sus dai jos de 2 ori pe an.
- practic e ok ca poti sa le montezi singur, dar ca sa le cari la vulcanizare e mult mai greu sa cari taota roata in loc sa cari doar cauciucurile. ma rafer la grautate.. ca spatiul okupat e acelasi.
« Ultima Modificare: 22.Ian.2009, 11:16:05 a.m. de miocrl »
  • https://www.facebook.com/ComunitateaWaldorfTimisoara

Offline smiles

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 38
  • Suza Swift GLX
Jenti+cauciucuri Swift
« Răspuns #9 : 19.Iul.2011, 05:29:16 p.m. »
AM upgradat cauciucurile originale de pe Suza!
De aceea daca exista cineva interesat sa cumpere setul original cu care am circulat Cca 7000 km sunt Disponibile!
Tip Jenti de otel R14 Echipate cu cauciucuri EcoContinental 160/75 R14 :)
Simplu,Eco