Autor Subiect: Consum combustibil  (Citit de 437645 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Cerby

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 392
  • Gen: Bărbat
  • Never drive faster than ur guardian angel can fly
Re: Consum combustibil
« Răspuns #410 : 03.Sep.2009, 11:21:48 a.m. »
eu resetez kilometrii aproape la fiecare alimentare pt a vedea cati fac cu plinuri sau cu anumite sume de bani...oricum cel mai mult am facut 700 km parca (nu mai stiu exact) si cel mai putin ~220...dar sunt foarte multumit >:D<
Suzuki SX4 1.5 GS :)

Offline deathangel1974

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 319
  • McQueen
« Răspuns #411 : 03.Sep.2009, 11:37:38 a.m. »
pai intervalul de km de cand monitorizeaza consumul nu are legatura cu km din bord. el monitorizeaza consumul de cand il resetezi. pentru a-l reseta trebuie sa fie in modul consum mediu si sa tii apasat lung pe butonul de langa afisajul de consum. cel putin asa e la swift si nu cred ca la sx4 e diferit in vreun fel
Asa e. Din bord se reseteaza km, de la cb se reseteaza consumul. La ambele variante se tine apasat butonul pana se reseteaza (~2 sec). ;)
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #412 : 03.Sep.2009, 12:07:12 p.m. »
Bucuresti - Roman (local) - Urziceni > 691km, A/C ON, iAWD off, in localitati 60km/h iar in afara 110km/h (cruise pentru ambele variante) 6.4l/100km  :prty:
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline BXXENL

« Răspuns #413 : 03.Sep.2009, 12:10:35 p.m. »
Asa e. Din bord se reseteaza km, de la cb se reseteaza consumul. La ambele variante se tine apasat butonul pana se reseteaza (~2 sec). ;)

Cred ca am postat prea de dimineata :"> Nu stiu dc aveam impresia ca il resetez din bord :dknw:
« Ultima Modificare: 03.Sep.2009, 06:25:42 p.m. de hugbear »
  • SX4 1.5
Alex

Offline Silfax

« Răspuns #414 : 07.Sep.2009, 06:00:31 p.m. »
Credeam ca am spus ce am avut de spus la acest subiect, dar am efectuat saptamana trecuta o mica traversare a europei de la est la vest, mai precis am efectuat traseul Iasi - Rotterdam si retur - 5600km si am constatat urmatoarele:
- Iasi - Oradea cu o persoana si bagajul aferent - 6,3% (sa nu aruncatzi cu pietre ca nici mie nu-mi venea a crede, dar am scos consumul asta de mi-a amortzit laba piciorului incercand sa mentin pe consum instantaneu 6,1 - 6,2%)
- Oradea - Rotterdam 7,3% mentionez ca nu am rezistat sa nu incerc pe o autostrada mai libera din Germania sa-i dau maxim de blanitza... 170km/h pe drum drept si 185 km/h pe un pic de panta (valori de GPS reale, nu pe bord).
- Rotterdam - Oradea 7,1% (am alergat mai cuminte cu 120 - 130km/h) cu doua persoane de data asta.
- Oradea - Iasi 7.0%
Am resimtit sincer lipsa unui tempomat.... mi-ar fi redus simtitor din consum cu atat mai mult cu cat in afara poti mentine pe multe tronsoane de autostrada 120km/h constant distante lungi.
Dar este o chestie tricky cu pedala de acceleratie si ma gandeam ca poate o vor confirma si alţii de pe forum; si anume faptul ca are un mic palier pe care nu se observa o crestere a puterii motorului, dar se observa o crestere a consumului instantaneu de pe bord. Daca reusesti sa mentii apasarea cat mai la baza acestui palier obtii un consum redus. Initial am crezut ca mi se pare, dar am testat pe tronsoane de drum plane si cel putin la masina mea asa se manifesta. De aici si consumul nesimtit de mic dintre Iasi si Oradea. Dupa aceea am scapat pe otostrade si mi-am bagat shutul in el de consum :D....
« Ultima Modificare: 08.Sep.2009, 08:54:42 a.m. de Silfax »
  • S-Cross Elegance benzina 4x2

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #415 : 07.Sep.2009, 07:15:10 p.m. »
Eu cu tempomat n-am putut sa sct consumul de care vorbesti tu ....ce-i drept la mine creed ca au fost si alte conditii
Bucuresti - Roman (local) - Urziceni > 691km, A/C ON, iAWD off, in localitati 60km/h iar in afara 110km/h (cruise pentru ambele variante) 6.4l/100km  :prty:
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #416 : 09.Sep.2009, 04:52:00 p.m. »
si tu ai 1.6 si portbagajul plin in permanenta. plus de asta mai aveai o persoana si bagaje suplimentare.
Zic si eu, na! :D
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline riah

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 53
  • "URECHIATA"
« Răspuns #417 : 11.Sep.2009, 08:45:19 p.m. »
Am putin peste 5000km si consumul mediu, resetat pe la 4500, este 7.4%. Efectuati aprox. 70% in afara orasului Bucuresti. Cred ca este super OK. Conteaza extraordinar de mult stilul de condus. Eu am si un R25 diesel si sunt tentat de f.f. multe ori sa schimb treptele intre 2000 si 2500 rotaţii. Este adevarat ca nu mai are putere, dar daca nu vrei neaparat (si nu este necesar) sa plece de sub tine cand accelerezi cred ca mai scade putin consumul.

Offline sfichiu

« Răspuns #418 : 14.Sep.2009, 01:42:47 p.m. »
salutare,....facut plinul in suceava la sx4.GS 4x4 si-am plecat la bucuresti,mers 110km/h inafara si 50-60 in localitate.Ajuns in bucale facut iar plinul  dupa care calcul pt a vedea consumul real..a iesit 6,5..cred ca e OK.Mentionez ca am fost singur in masina nu am avut bagaj greu si nici nu am folost AC.
  • VITARA S ,Matiz

Offline BrSx4

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1641
  • Munca nu a omorat niciodata pe nimeni
    • Braila
« Răspuns #419 : 16.Sep.2009, 10:04:05 p.m. »
Am facut plinul si drum spre Bucuresti 2 persoane fara bagaj, mers pe A2 fara A/C 100-140km/h, mers 40km bucuresti si dupa aceea intors pe A2 70% folosit A/C consum mediu 8% si mai am o liniuta la rezervor benzina 95 Mol
  • SX4 1.5 glx, New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
SX4 1.5 glx gri metal
New Vitara 1.6 AllGripp Turqouaz
Diferența dintre inteligență și prostie este că inteligența are limite