Credeam ca am spus ce am avut de spus la acest subiect, dar am efectuat saptamana trecuta o mica traversare a europei de la est la vest, mai precis am efectuat traseul Iasi - Rotterdam si retur - 5600km si am constatat urmatoarele:
- Iasi - Oradea cu o persoana si bagajul aferent - 6,3% (sa nu aruncatzi cu pietre ca nici mie nu-mi venea a crede, dar am scos consumul asta de mi-a amortzit laba piciorului incercand sa mentin pe consum instantaneu 6,1 - 6,2%)
- Oradea - Rotterdam 7,3% mentionez ca nu am rezistat sa nu incerc pe o autostrada mai libera din Germania sa-i dau maxim de blanitza... 170km/h pe drum drept si 185 km/h pe un pic de panta (valori de GPS reale, nu pe bord).
- Rotterdam - Oradea 7,1% (am alergat mai cuminte cu 120 - 130km/h) cu doua persoane de data asta.
- Oradea - Iasi 7.0%
Am resimtit sincer lipsa unui tempomat.... mi-ar fi redus simtitor din consum cu atat mai mult cu cat in afara poti mentine pe multe tronsoane de autostrada 120km/h constant distante lungi.
Dar este o chestie tricky cu pedala de acceleratie si ma gandeam ca poate o vor confirma si alţii de pe forum; si anume faptul ca are un mic palier pe care nu se observa o crestere a puterii motorului, dar se observa o crestere a consumului instantaneu de pe bord. Daca reusesti sa mentii apasarea cat mai la baza acestui palier obtii un consum redus. Initial am crezut ca mi se pare, dar am testat pe tronsoane de drum plane si cel putin la masina mea asa se manifesta. De aici si consumul nesimtit de mic dintre Iasi si Oradea. Dupa aceea am scapat pe otostrade si mi-am bagat shutul in el de consum

....