Autor Subiect: Conexiuni + setari LED TV  (Citit de 7322 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Conexiuni + setari LED TV
« : 07.Apr.2011, 09:53:05 p.m. »
As avea nevoie de ajutorul preatehnicilor de sfaturi vizavi de exploatarea cat mai eficienta a televizorului pe care tocmai l-am primit (http://www.debo.ro/samsung-ue-32-c-6500.html). Pentru inceput m-ar interesa modul in care ar fi cel mai bine sa conectez intre ele echipamentele din aceeasi camera si anume: Am un decodor de la RDS (pt. HBO), un media player cu HDD intern (http://cgi.ebay.com/3-5-HDMI-HDD-player-Enclosure-Divx-AVI-E-SATA-CH5-1-SD-/280622492910?pt=PCC_Drives_Storage_Internal&hash=item4156676cee ) si sistem de boxe Logitec Z5500 (http://esal.ro/boxe/boxe-audio-logitech-z5500-5-1-500w-rms-p2545.html). M-ar interesa ca TV-ul si HDD playerul sa redea cat mai bine sunetul in Logitec. Cum sa fie conectate (cu ce cabluri) intre ele ? Dar decodorul la TV ?
« Ultima Modificare: 07.Apr.2011, 09:58:37 p.m. de ASZ »

Offline shpeedy

Re: Conexiuni + setari LED TV
« Răspuns #1 : 07.Apr.2011, 10:23:34 p.m. »
Fiind client Dolce, nu stiu cu ce se mananca decodorul RDS, dar poate imi spui ce iesiri are (sau ii faci o poza cu conectorii) - nu-mi dau seama din ce spui daca decodorul asta e de fapt un STB (Set-Top-Box) sau doar un filtru.

Cat despre media-player, il legi cu un cablu hdmi la TV, iar cu Z5500 il legi ori la iesirea COAX, ori la cea optica.

Bafta !
« Ultima Modificare: 07.Apr.2011, 10:25:12 p.m. de shpeedy »
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline ASZ

« Răspuns #2 : 08.Apr.2011, 09:36:43 a.m. »
O sa-i fac poza. Logitec are intrare Optica pe care ma gandeam s-o conectez la iesirea optica de la TV.
Acum ramane sa vad daca pe cablu direct (deci fara decodorul de la RDS) prind sau nu programele in format digital (ma bazeze pe DVB-T si DVB-C de la TV) si atunci ar fi mai simplu, pt. ca decodorul (pe care scrie ca e DVB-T) ar sari din schema la TV-ul asta (l-as folosi la altul pt. HBO).
Ma mai joc cu iesiri, cabluri, sa vad ce iese, dar citesc cu interes orice sugestie.

Offline shpeedy

« Răspuns #3 : 08.Apr.2011, 09:51:34 a.m. »
Din cate vad, Z5500-le are 2 intrari digitale - una optica si una coax. In functie de ce iesiri ai pe decodor, vezi pe care o poti folosi.

Offline ASZ

« Răspuns #4 : 08.Apr.2011, 10:02:01 a.m. »
Din decodor sa duc sunet in Logitec sau din TV ? (acum e din TV, pe iesirea optica)

Offline ASZ

« Răspuns #5 : 08.Apr.2011, 03:22:59 p.m. »
Am facut si poza, asa ca am sa postez ce am facut/gandit pana acum si va rog daca aveti sfaturi bune sa nu va abtineti:

1. Am conectat TV-ul la HDD player prin port USB la USB (mergea si si prin HDMI insa avand in vedere faptul ca Media Player-ul TV-ului este mai performant decat HDD player-ul, voi selecta prin acest Media Player al TV-ului fisierele care sa le redea; practic HDD playerul va juca rol de HDD extern in aceasta forma)

2. Am conectat TV-ul la sistemul Logitec Z5500, prin cablu optic (in acest fel atat TV-ul, cat si HDD playerul trimite semnal prin cablu optic catre sistemul Logitec)

3. Am conectat TV-ul prin cablu direct la RDS, insa nu mi-au placut cum arata imaginea (plus ca programele din pachetul digital+HBO nu merg). Asa ca am conectat Decodorul RDS, prin mufa LOOP la TV si acum am programele HD si cele analogice din grila, insa nu si cele care veneau prin decodor in format digital (se vede diferenta intre programele in format digital pe vechiul TV si cele in format analogic pe noul TV; poate ca nu am facut eu corect ceva setare la scanare ... )
Am testat si prin iesirea VIDEO a Decodorului conexiunea la TV, insa nu imi retinea programele (le scana dar nu le afisa). Totusi cred ca prin acea mufa sau eventual prin cablu EUROSCART as putea conecta mai eficient TV-ul la Decodorul RDS.

La conectarea Decodor-TV as avea nevoie de ajutor, eventual sa-mi spuneti si ce tip de semnal (CABLU/ANtena) sa aleg la scanare.

Offline shpeedy

« Răspuns #6 : 08.Apr.2011, 04:15:11 p.m. »
In conditiile in care folosesti media-player-ul doar ca HDD extern, e ok setup-ul tau cu legarea TV-ului la Z5500 prin cablu optic.

Legat de legatura decodor <-> TV, vad ca nu ai nici o iesire video digitala - doar analogice (composit sau SCART). Vezi care dintre cele doua se vede mai bine (sugerez cumpararea unui cablu cu conectori auriti - la mine s-a sesizat diferenta).
Cat priveste partea de sunet, cred ca solutia decodor -> analogic audio (prin RCA alb&rosu sau SCART) -> TV -> cablu optic -> Z5500 este inferioara calitativ unei solutii decodor -> mufa SPDIF -> intrare coax Z5500. In prima situatie, ai transfera digital un semnal initial analogic, pe cand in al doilea ai merge direct digital -> digital.

Parerea mea...

PS: la conectarea decodorului prin cablu composit galben sau SCART, TV-ul functioneaza doar ca un monitor (nefolosindu-si tunerul) -> din cauza asta este posibil sa nu retina posturile.
« Ultima Modificare: 08.Apr.2011, 04:17:43 p.m. de shpeedy »

Offline gigelm5m3

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 308
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #7 : 08.Apr.2011, 04:31:46 p.m. »
Salut,

Eu iti propun urmatoarele variante:
Media player-ul sa-l legi pe hdmi in tv pt imagine si pe optic in boxe;
STB-ul rds e bine ca ai pus pe antenna loop si ai bagat direct in tv (desi sunt anumite post-uri care nu vor merge) iar sunetul sa-l scoti tot pe optic (desi tv-ul proceseaza sunetul dts 2.0, scrie si pe el)/ iti recomand cu caldura stb-ul hd de la RDS dar pt care va trebui sa platesti chirie 10 ron/luna
tot din stb vad ca ai o iesite pe care scrie s/pdif pe care-l poti conecta in boxe pe intrarea coax cu un cablu coaxial (e de preferat de calitate buna, cum s-a scris si mai jos, conectori auriti)

Stiu am scris de 2 ori sa folosesti intrarea optica tu avand decat una disponibila. Poti folosi asa ceva: http://www.elfast.ro/shop/produse/7-cabluri-pcaudio-video/121-cabluri-si-adaptoare-audio-optice/2430-selector-optic-pentru-cablu-optic-toslink.html

este un switch manual pentru cablu optic.

Offline ASZ

« Răspuns #8 : 27.Mai.2011, 10:42:25 p.m. »
Nu stiu ce am resuit sa fac cu al meu 32C6500, insa din cele 9 posturi HD prinse la incepiut, acum nu prind decat 4 (TVR, U, Digi, National Geographic). Aveti vreo idee de ce nu mai vad in HD programele ProTV, Sport.ro, Wild, Acasa ? (TV-ul e conectat direct prin cablu la RDS, fara decodor)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #9 : 27.Mai.2011, 10:55:33 p.m. »
Ai incercat sa-i mai dai o cautare? Eu vad si ProTV HD, si AcasaTV si altele. Tot de la RDS, tot fara decodor.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI