Potentiale probleme:
- alinierea cilindrului cu placuta (am gasit si pe net la gibby) - ramane de verificat
- furtun din cauciuc deteriorat la interior (cu galma la interior sau bucata jupita...si actioneaza ca o supapa de sens) - foarte plauzibil, se vor inlocui furtunele+o bucatica de conducta ce se pare ca este foarte ruginita.
- supapa in modulul ABS - aici cred ca daca sunt supape, sunt in sens invers, pentru ca abs te lasa sa faci presiune cu pedala de frana si reduce presiunea pe roata care se opreste la franare, adica practic sensul invers fata de problema mea. Ramane totusi de studiat.
Ca sa raspund si altor intrebari:
- roata se misca usor, se incinge discul si etrierul, nu butucul. Si nu se incingea deloc cu etrierul vechi (cea din stanga).
- nu stiu daca placutele stau fixe sau au joc, insa presupun ca cei de la service au verificat asta (daca e ok)
- "prin ce mecanism se retrage pistonul" - pai pistonul nu se retrage la propriu ci doar nu mai strange pe placute. Cand apesi frana, presiunea hidraulica creste in instalatie, pistoanele preseaza placutele - in acelasi timp furtunasele de cauciuc se dilata doar putin. Cand iei piciorul de pe frana, presiunea in instalatie ar trebui sa scada la 0 si furtunasele care revin la dimensiunea initiala cred ca creaza o oarecare elasticitate incat pistoanele sa se retraga cateva zecimi de mm.