Autor Subiect: Schimbarea sezoniera a cauciucurilor (metode si preturi)  (Citit de 14315 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline perfidus

Re: Schimbarea sezoniera a cauciucurilor (metode si preturi)
« Răspuns #90 : 10.Nov.2020, 01:07:48 a.m. »
Cu toate ca s-au spus multe si utile si mai puțin utile, un lucru vad ca nu-l spune nimeni.
Știați care este ordinea de strângere la prezoanele roților?

Exact  :):

Suzuki Vitara 1.4T Spirit 4WD M/T 2019 ("Snow White")

The following users thanked this post: ntire2000

Offline Vecchio

« Răspuns #91 : 10.Nov.2020, 05:19:34 a.m. »
Este ordinea recomandată, dar se poate schimba 5 cu 2 dacă ești stângaci. ;)
  • Vitara 1.4 Passion Allgrip AT/Jymni LJ80
Nu mă cert niciodată cu un prost, că mă aduce la nivelul lui și mă bate cu experiența. Bașca, are și mintea odihnită!
Am o mare calitate - iert foarte repede! Dar am și un mare defect - nu uit nicidată!

Offline Catalln

« Răspuns #92 : 10.Nov.2020, 08:32:36 a.m. »
Este ordinea recomandată, dar se poate schimba 5 cu 2 dacă ești stângaci. ;)
Daca schimbi 5 cu 2 atunci trebuie și 3 cu 4.
Principiul e sa strângi prezoanele diametral opuse și nu din prima, in prima faza se strângă cât permite la mana fără sa se miște roata (aceasta nefiind blocata) dar sa tina janta lipita de butuc în faza a doua după ce e lăsată pe sol se strânge la cuplul indicat.
  • Suzuki Vitara Passion 2015 1.6 VVT 4WD MT
Consum declarat: urban 6,5 L/100 Km; mixt 5,6 L/100 Km; extra urban 5,1 L/100 Km
Consum mixt realizat la

Offline Bobi

« Răspuns #93 : 10.Nov.2020, 10:25:16 a.m. »
Acum are ceva daca eu le-am strans intr-un singur sens si toate stranse la maxim de prima data.

Offline Flamaropol

« Răspuns #94 : 16.Apr.2021, 08:35:00 p.m. »
Salutare tuturor!
 A venit vremea sa imi schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara.
Poate ca multi dintre voi deja au facut-o.
Deoarece doresc sa fac in regim propriu aceasta operatiune (cauciucurile de iarna/vara, avandu-le pe jante separate) am doua nelamuriri:
  1.In manualul masinii arata ca poti ridica  puntea fata sau puntea spate daca ai un cric de garaj.
Eu am un cric crocodil.
Oare este ok daca ridic intai puntea fata, schimb rotile si apoi trec la puntea spate?
Sau mai bine fac ca si pana acum, roata cu roata?

2. Eu am montat un scut metalic sub motor .
Mai este cineva care are scut metalic montat si a ridicat toata puntea fata cu un cric de garaj?
As dori sa aflu daca scutul acopera punctul de ridicare pentru cric?
Am atasat si foto cu punctele ridicare din manual.

Va multumesc pentru raspunsuri!
  • Suzuki Vitara Passion, 1.4 Boosterjet, MT

Online ntire2000

« Răspuns #95 : 16.Apr.2021, 09:15:15 p.m. »
Ca sa fie cât mai palpitant poti sa tragi la sorti care sa fie ordinea de schimb a cauciucurilor.  :D
Acuma serios vorbind, e evident ca nu are nici o relevanta cu care începi, cel mai important e ca tu sa te simti bine pe tot parcursul "operatiei".

De retinut ar fi faptul ca masina trebuie asigurata înainte: bagata în viteza si frâna de mâna trasa.

PS: Sa nu patesti ca mine, care furat de peisaj le-am schimbat acum 3 saptamâni - când am crezut ca mai avem un pic si vine vara.
Acuma rulez cu ele la 3 grade celsius si îmi distrug nervii din cauza zgomotului/rigiditatii de rulare.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline miocrl

« Răspuns #96 : 19.Aug.2022, 11:50:40 p.m. »
Masina ce am cumparat-o era cu cauciucuri de iarna. Dealerul din Timisoara n-a vrut sa mi le lase. Mi-a pus cele de vara. Si a lasat jantele murdare. Credeam ca e ceva sapun folosit la jantare si se va duce usor la spalat dar cred ca au folosit vaselina pentru ca de abia s-a spalat cu sapun iar peria a ramas murdara. Chiar folosesc vaselina? A mai patit cineva asa?

Offline NicNic

« Răspuns #97 : 20.Aug.2022, 12:20:06 a.m. »
Nu ar trebui sa foloseasca vaselina
Pentru ca poate fi un produs mineral (daca nu e din cea siliconica), care reactioneaza cu cauciucul anvelopelor.

Exista o pasta de etansare, ceva pe baza de latex, care se foloseste in mod normal.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Online cristidav

« Răspuns #98 : 20.Aug.2022, 09:52:23 a.m. »
De ce ar pune vaselina pe cauciucuri ? Ca mie imi scapa.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline NicNic

« Răspuns #99 : 20.Aug.2022, 10:37:54 a.m. »
Din  doua motive:

Primul, in ordine cronologica sa spunem, ar fi ca sa asigura o lubrifiere a piesei de ghidaj cand se monteaza anvelopa pe janta (altfel ar putea sa se distruga marginea anvelopei).
Al doilea, ar fi sa se asigure o etansare cat mai buna intre anvelopa si janta. De aceea se foloseste pasta de etansare pe baza de latex.
Care la inceput e lichida, asigura lubrifierea la montaj, apoi se intareste (polimerizeaza) si confera etansare.
Vaselina ar asigura doar lubrifierea ...
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

The following users thanked this post: cristidav