Acum vreo doua zile am comandat online (la o firma de prin Melbourne) un modul de memorie pentru noua jucarie despre care
povesteam acum ceva vreme.
Transcend - 2Gb DDR3 1333MHz => 19AUD memoria + 14AUD transportul

Asa se-ntampla cand traiesti la tara ... costa cand faci piata de la oras.
Azi dimineata la prima ora, pac ... curierul la usa cu cutiuta. Eu, pac ... n-am rabdare si deschid cutia. Din cutie, pac ... in loc de memoria mea ... un DVD cu Windows 7 OEM

Acum, intrebarile mele, "care este"...
"Bajetii" de la serioasa companie din Melbourne macar n-au facut o fapta buna pana la capat sa-mi dea tot ce trebuie pentru Win 7.
Respectiv: in cutie am gasit discul original Microsoft si o foaie cu instructiuni, in care zice ca e varianta OEM dedicata "to PC builders" si ca ei trebuie sa lipeasca si sticker-ul cu SN pe sistem pentru ca utilizatorul/cumparatorul sa fie in totala legalitate. E practic procedeul folosit pentru orice laptop/desktop etc ... care vine cu windows preinstalat. Nimic nou pana aici. Din pacate sticker-ul nu era in cutie.
Intrebarea1: Din cate stiu eu discul este utilizabil si se si activeaza automat, pentru ca SN este inclus in instalarea de tip 'unattended" ... insa ce se intampla daca cineva are SN-ul care trebuia sa fie in cutie si il foloseste ? Nu stiu exact care este cel vazut ca "legal" de catre Microsoft.
Intrebarea2: In conditiile de mai sus merita sa pastrez discul si sa consider ca datorita priceperii bajetilor am "cumparat" un Win7 cu licenta cu 30AUD ?? In cazul asta mai comand inca o memorie (eventual de la alt magazin

) si is om realizat. Sau ... doar cu discul nu-i nici o sfaraiala si mai bine-i sun pe astia sa si-l ia inapoi si sa-mi trimita memoria ??
Mare dilema ... Ce sa fack ... traiesc in Australia si asta imi ocupa tot timpul !!!