Te referi la suruburile cu care e prins scaunul in podea ? Acelea nu sunt cu imbus. In schema atasata, am incercuit suruburile cu rosu. Si sunt stranse bine. Zgomotul apare in zona sagetii.
In rest, mai sunt 4 suruburi care fixeaza spatarul de mecanism, alte 4 care fixeaza sezutul de mecanism, plus 3 suruburi care fixeaza plasticele decorative pe lateralele scaunului. Se vede si in schema.
Zomotul l-am localizat in interiorul sinei - este o sina fixa (cea care se prinde in podea) si una care culiseaza in ea. Scaunul e prins de sina mobila. Sinele au perforatii, care se pot alinia. Mecanismul de reglaj inainte-inapoi consta intr-o parghie care trece prin ambele sine, prin acele perforatii, blocandu-le una fata de cealalta. Cand tragi de parghie, aceasta iese din perforatii, iar sina mobila se poate misca in interiorul celei fixe, si poti regla scaunul.
Cand e blocat mecanismul, pot misca de scaun un pic inainte-inapoi si se poate auzi zgomotul care apare in mers. Parghia care trece prin acele perforatii nu face un corp comun intre ea si perforatiile din cele doua sine. Mai ramane ceva spatiu si de aici zgomotul.
Ideea e ca nu am acces in interiorul sinei, sa vad ce se intampla acolo.