A urmat pe traseul excursiei si cel mai sudic punct din Europa continentala, Punta de Tarifa.
Pana sa aungem acolo am facut o mica plimbare pe o plaja din apropiere unde nu era aproape nimeni, doar vreo doi oameni la plimbare cu cateii. Cu siguranta vara altfel sta problema.

Dupa Punta de Tarifa am plecat spre Gibraltar. Am avut ghinion sa prindem niste avioane care aterizau asa ca am stat la vama cam 40 de minute. Ce au avioanele cu vama? Pai au, ca pista aeroportului intersecteaza drumul ce face legatura intre vama si oras.

Am parcat in parcarea de la telecabina, care este gratis. Surprinzator la cat e de mare si la ce probleme sunt cu aglomeratia si cu locurile de parcare din Gibraltar. Spre ginionul nostru telecabina era inchisa publicului pentru mentenanta. Am vazut apoi ca in zona sunt multe microbuze care fac tururi pentru turisti. Si cum vremea era ploioasa am incercat unul. A fost o alegere inspirata, ghidul a fost simpatic si ne-a oferit multe informatii interesante. Plus ca nu a trebuit sa urcam pe jos pana la grote. Stanca Gibraltarului este ca un cascaval, plina de gauri, fie naturale, adica pesteri, fie artificiale, adica tuneluri sapate de om. Duapa vreo doua ore de tur am oprit pentru masa la o pizzerie chiar langa parcarea telecabinei. Au si alte preparate decat pizza, chiar si niste ciorbe, ceea ce mai rar gasesti prin acele locuri. Mancare buna, preturi accesibile, servire rapida, v-o recomand.

Dupa masa am plecat spre Priego de Cordoba, in apropierea caruia aveam cazarea. La inceput drumul serpuieste de-a lungul litoralului, pe langa numeroasele statiuni estivale de aici, pentru ca mai apoi, in apropiere de Malaga, sa coteasca la stanga printre dealurile din zona, dealuri pline cu plantatii de maslini.
plimbare pe plaja...

Punta de Tarifa

Gibraltar

pe drum spre Priego de Cordoba...

PS. ce se vede in plan indepartat in pozele de pe plaja e Africa.