Autor Subiect: Ipad si Blackberry de Romania  (Citit de 3125 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline >pexic<

Re: Ipad si Blackberry de Romania
« Răspuns #1 : 20.Dec.2010, 12:57:40 p.m. »
articol scris de un "jurnalist modern" (a se citi VARZA) deci nu comentez :)  oricum tare chestia cu "inginer fara diploma..."  :-j
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #2 : 20.Dec.2010, 12:59:30 p.m. »
Pe mine m-a impresionat initiativa si realizarea omului de afaceri, nu prestatia jurnalistului. 
  • SX4 by Giugiaro

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #3 : 20.Dec.2010, 01:02:39 p.m. »
Mie imi miroase a advertorial:)

Offline VAXXi

« Răspuns #4 : 20.Dec.2010, 02:19:36 p.m. »
E penibil din toate punctele de vedere; Blackberry n-are cum sa fie copiat, atata timp cat nu functioneaza in reteaua RIM nu e Blackberry, punct. In rest, am si eu un "Blackberry" de-asta luat din Dragon Mart pentru vreo 250 de lei in banii nostri; daca ei il vand la 520 de lei inseamna ca scot profit peste 100%, ceea ce nu-i deloc rau. Jucaria e interesanta (eu l-am luat ca vroiam un dual sim de forjat), softul e proprietar (n-are nici o legatura cu Blackberry, Android, etc), si are o groaza de rahaturi implementate cu Java (Skype, Yahoo, de-astea). In rest, toate telefoanele alea de la Allview (si nu numai) le-am vazut la chinezi sub tot felul de forme, asa ca tare ma-ndoiesc ca au ceva romanesc in ele.

C-a stiut tipul sa profite pentru a sustine local niste chinezarii, bravo lui. Da' nu e nimic senzational in asta.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #5 : 20.Dec.2010, 03:12:49 p.m. »
Probabil ca inginerul fara diploma da si o garantie in banii astia (520 RON), plateste niste taxe la stat si tine la munca cativa romani (inclusiv pe fraierului de ziarist), pe cand chinezul din Dragon Star e greu de recunoscut a doua oara cand il vezi.
  • SX4 by Giugiaro

Offline VAXXi

« Răspuns #6 : 20.Dec.2010, 03:23:43 p.m. »
Aici sunt de-acord, insa tot nu vad implicarea romaneasca in respectivul produs: software-ul device-ului, proiectarea RF, a PCB ?

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #7 : 20.Dec.2010, 03:26:57 p.m. »
Sa largesc baza de discutie, chiar daca ies din topic. La brandul national Dacia se vad aceste aspecte ?
  • SX4 by Giugiaro

Offline VAXXi

« Răspuns #8 : 20.Dec.2010, 03:28:21 p.m. »
Pai stai nitel, Dacia are fabrica aici, cu departament de proiectare, brand propriu, samd. Astea vin din China gata asamblate (sau hai sa zicem, intr-un format similar CKD-urilor de la auto pentru a mai evita o vama, o taxa) si sunt vandute sub brand propriu. Nu e acelasi lucru.

Offline >pexic<

« Răspuns #9 : 20.Dec.2010, 04:06:46 p.m. »
sal Gabi , ce vrem sa spunem eu si Vaxi e ca in titlul "creaţiile unui inginer fără diplomă din Braşov." este ca (pe langa faptul ca nu exista inginer fara diploma- caci atunci nu mai e inginer) folosirea cuvantului "CREATIILE" este complet inadecvata, acest inginer nu a creat nimic doar a copiat, adaptat, modificat etc ...  ;)
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.