Mai exista o diferenta foarte mare si foarte importanta, dupa parerea mea. Varianta noua e mult mai sigura.
Nu doar ca ai in standard tot ce ti-ai dori la capitolul siguranta, dar a iesit cu un rezultat foarte bun la testele euroncap. Ma mira ca in clasamentul pe 2010 pentru clasa supermini a fost devansat de Honda CRZ. Swift a obtinut un punctaj mai mare pentru siguranta pasagerilor si a copiilor, a pierdut doar la safety assist si la siguranta pietonilor.
In privinta motorului, ar putea la prima vedere sa para cam puturoasa, desi pentru oras e super ok. Insa, daca o calci mai tare, sa treci de 2500 turatii, devine jucausa

!
E misto si ca are oglinzile laterale foarte mari, te obisnuiesti repede cu ele si e nasol cand treci pe altele mai mici.
Volanul se misca intr-adevar foarte usor, dar pentru oras e foarte comod. De altfel, e cu totul foarte usor manevrabila si intuitiva. E genul de masina in care si cand te urci prima data, te simti ca si cand ar fi masina ta de o viata.
Ce nu prea imi place mie, avand noul Swift din noiembrie anul trecut, este ca are un consum mai mare decat ma asteptam. Mers aproape exclusiv in oras, nu am reusit sa o misc mai jos de 8.2 (potrivit computerului de bord).
Tot ca si minusuri, cateva detalii: desi bordul arata foarte bine, tapiteria nu e prea grozava (greu de intretinut, pretentioasa, si cam "cheap"), iar covorasele "Suzuki" sunt niste cauciucuri superi rigide si greu de manevrat. Nu stiu cum era la vechiul Swift, dar la cel nou, e o problema cu usa de la portbagaj: nu e in niciun fel prinsa si, cand o deschizi, zbang, sare-n sus si risti sa o lovesti.
E chestie de gusturi, eu prefer vechiul swift. Arată mai bine, sau m-am obişnuit cu el.
Curios însă faptul că nimeni n-a remarcat la diferenţe chiar esenţialul: motoarele la noua generaţie au cilindreea mai mică. Normal că au consum mai mic, dar nici nu "trag" la fel.