Autor Subiect: carti de citit  (Citit de 10731 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline teutzue

Re: carti de citit
« Răspuns #80 : 10.Mar.2021, 08:16:41 p.m. »
Citesc
 momentan cartea asta. Sunt plăcut surprins și am multe de învățat din ea. O recomand și vouă.
  • Suzuki S-Cross 1.6 Premium Allgrip benzina 2013; Mitsubishi Colt 1.1 Invite benzina 2007
 
The following users thanked this post: toma, remarque

Offline toma

Re: carti de citit
« Răspuns #81 : 01.Nov.2021, 02:51:53 p.m. »
Din nou realizez ca nu am mai postat aici de foarte multa vreme...
Copiii au mai crescut si chiar daca au nevoie de cel putin la fel de multa atentie ca in primii ani de viata, cumva... nu stiu cum... am reusit sa am mai mult timp pentru lectura fata de anii precedenti. Lasand la o parte cartile pentru copii si povestile care au devenit "ritualul" nostru de seara (daca aveti copii mici si sunteti curiosi, va spun ce le citim noi) va recomand cu incredere urmatoarele:

- Guzel Iahina: "Copii de pe Volga" si "Zuleiha deschide ochii". Desi sunt doar primele ei romane, scrie excelent.

- Antonio Iturbe: "In plin vazduh" si "Bibliotecara de la Auschwithz" - ambele sunt in categoria "biographical fiction", impletind adevarul istoric cu imaginatia lui in privinta detaliilor.

- Frans de Waal: "Bonobo si ateul" - cumparata de ceva vreme a stat cuminte asteptandu-si randul. Regret ca nu am citit-o imediat ce am cumparat-o. O carte pe care o pun fara ezitare pe raftul unde stau lecturile preferate.

Citat
„În încercarea de a prezenta cât mai limpede evoluția empatiei umane, De Waal îmbină, cu mare finețe, cercetarea biologică de cea mai înaltă calitate cu observații filozofice pline de îndrăzneală și originalitate.“ (Nature)

„Frans de Waal reușește o performanță rară astăzi: nu se lasă antrenat nici în capcana ateismului extremist, nici în cea a religiei. Scrisul lui este liber de orice formă de dogmatism.“ (New York Times)

„Provocarea cea mare este să mergem mai departe, dincolo de religie și, mai ales, dincolo de moralitatea privită de sus în jos. Cele mai cunoscute «legi morale» ale noastre nu sunt decât niște rezumate post factum a ceea ce noi considerăm moral, fiind însă limitate ca sferă de acțiune și pline de hibe. Originile moralității sunt mult mai umile și sunt ușor de recunoscut în comportamentul altor animale. Descoperirile științifice din ultimele decenii contrazic perspectiva pesimistă potrivit căreia moralitatea e o spoială subțire menită să acopere răutatea înnăscută a omului. Dimpotrivă, e limpede că dacă trecutul nostru evolutiv nu ar fi decurs așa cum a decurs nu am fi ajuns niciodată atât de departe.“ (Frans de Waal)

- Dan Alexe: "Dacopatia si alte rataciri romanesti"

- Ion Nistor: "Istoria Basarabiei"

Lista cuprinde si doua SF-uri clasice, pe care le-am recitit cu mare placere:

- Stanislaw Lem: "Solaris"
- William Gibson: "Neuromantul" ("Neuromancer" in original) - the father and the mother of the cyberpunk, cum ar spune un (fost) om politic de pe la noi.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Reading can seriously damage your ignorance
 
The following users thanked this post: gabineg