Avand in vedere ca 90% dintre noi stam la bloc si suntem nevoiti sa apelam la spalatoriile de cartier care ne umplu masinile de celebra panza de paianjen, am zis sa va arat o alternativa pe care eu personal o folosesc foarte des, si mai ales atunci cand nu am timp.
Acest review, se refera la produsul Optiumum No Rinse(ONR). Spalti-va masina in parcare fara prea multa bataie de cap.
CUM?
Pai va cumparati doua galeti de 10-20 litri, depinde cat de mare e masina.
In una din galeti diluat ONR sub forma de solutie de spalat conform cu instructiunile de mai jos. In cealalta galeata lasati apa curata pentru clatirea buretelui.

Iata o poza cu masina dupa o saptamana de mers prin ploaie, cu siguranta v-ati dat seama e vorba de o masina care a mers intr-o tara civilizata cu apa calda.....Deci nu in Romania.

ONR a fost diluat in galeata pentru a obtine solutia de spalat. Sticla contine Quick Detailer obtinut din ONR.
Dilutia solutiei de spalat:
60 ml de ONR la 20 Litri de apaDilutie Quick Detailer:
60 ml de ONR la 1 Litru de apa
Panoul a fost dat mai intai cu ONR QD, iar apoi spalat cu Manusa. Dupa fiecare panou am sters cu prosopul de uscat Sonus Der Wunder Drying Towel. Apoi am trecut la celelalte panouri.
Practic ca la orice spalare se incepe cu plafonul pana ajungem la praguri, deci mergem de sus in jos ca sa nu plimbam contaminantii

In poza de mai jos puteti observa picatura de ONR ce a ridicat de jos mizeria si a incapsulato.

Aceeasi poza mai de aproape.

Folosind manusa din balana de oaie am trecut pe fiecare panou de cate doua ori.

Folositi un prosop de uscat dupa fiecare panou.

Spaland usa din spate.......

Inainte de ONR,

Dupa ONR,

Vopseaua nu era perfecta inainte, insa cu siguranta nu a produs zgarieturi suplimentare.
Am folosit mai apoi si buretele de microfibra.

Inainte de ONR,

Dupa ONR,

Am spalat in continuare cu un burete,
De cand am inceput sa invat despre sistemul cu doua galeti, am evitat mereu buretii deoarece se presupune ca ei plimba mizeria pe suprafata vopsita provocand zgarieturi. Este usor de intuit ca am fost mai mult decat sceptic.
Buretele a fost folosit fara sa mai prespal suprafata cu ONR Quick Detailer.

Prosopul ramane perfect curat, astfel ca mizeria a disparut total de pe panou.

O jumatate a fost spalata cu buretele fara prespalare cu Quick Detailer ONR.

Inainte de ONR, spalarea cu buretele.

Dupa ONR si spalarea cu buretele.

Fantastic!!! Nici o zgarietura in plus provocata de spalarea cu ONR, am fost total surprins. Nu ma asteptam la acest rezultat.
Concluzia:
De bine:
Curata extrem de bine orice fel de suprafata.
Sigur - Nu induce zgarieturi noi daca este folosit corect.
Poate fi folosit ca o alternativa extrem de ieftina la Quick Detailer si Clay Lube.
Scutesti o groaza de curent si apa
Se gaseste mai nou in Romania.
Cons:
Posibil ca spalarea cu ONR sa fie putin mai scumpa decat spalarea cu sampoane clasice, dar avantajele folosirii lui compenseaza.
Daca nu folositi suficienta solutie de spalat poate provoca zgarieturi.
Daca l-as cumpara?Da, cu siguranta pentru cei care stau la bloc, sau pentru cei care vor sa isi spele rapid masina in garaj, este solutia ideala. Doua galeti, un burete si o laveta de sters este tot ce iti trebuie ca sa iti intretii in mod regulat masina.