Autor Subiect: Cum sa ne spalam masina in parcare fara prea mari batai de cap  (Citit de 5584 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline colin

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 33
  • Gen: Bărbat
Avand in vedere ca 90% dintre noi stam la bloc si suntem nevoiti sa apelam la spalatoriile de cartier care ne umplu masinile de celebra panza de paianjen, am zis sa va arat o alternativa pe care eu personal o folosesc foarte des, si mai ales atunci cand nu am timp.

Acest review, se refera la produsul Optiumum No Rinse(ONR). Spalti-va masina in parcare fara prea multa bataie de cap.

CUM?

Pai va cumparati doua galeti de 10-20 litri, depinde cat de mare e masina.

In una din galeti diluat ONR sub forma de solutie de spalat conform cu instructiunile de mai jos. In cealalta galeata lasati apa curata pentru clatirea buretelui.

Iata o poza cu masina dupa o saptamana de mers prin ploaie, cu siguranta v-ati dat seama e vorba de o masina care a mers intr-o tara civilizata cu apa calda.....Deci nu in Romania.

ONR a fost diluat in galeata pentru a obtine solutia de spalat. Sticla contine Quick Detailer obtinut din ONR.

Dilutia solutiei de spalat: 60 ml de ONR la 20 Litri de apa
Dilutie Quick Detailer: 60 ml de ONR la 1 Litru de apa

Panoul a fost dat mai intai cu ONR QD, iar apoi spalat cu Manusa. Dupa fiecare panou am sters cu prosopul de uscat Sonus Der Wunder Drying Towel. Apoi am trecut la celelalte panouri.

Practic ca la orice spalare se incepe cu plafonul pana ajungem la praguri, deci mergem de sus in jos ca sa nu plimbam contaminantii

In poza de mai jos puteti observa picatura de ONR ce a ridicat de jos mizeria si a incapsulato.

Aceeasi poza mai de aproape.

Folosind manusa din balana de oaie am trecut pe fiecare panou de cate doua ori.

Folositi un prosop de uscat dupa fiecare panou.

Spaland usa din spate.......

Inainte de ONR,

Dupa ONR,

Vopseaua nu era perfecta inainte, insa cu siguranta nu a produs zgarieturi suplimentare.

Am folosit mai apoi si buretele de microfibra.

Inainte de ONR,

Dupa ONR,

Am spalat in continuare cu un burete,

De cand am inceput sa invat despre sistemul cu doua galeti, am evitat mereu buretii deoarece se presupune ca ei plimba mizeria pe suprafata vopsita provocand zgarieturi. Este usor de intuit ca am fost mai mult decat sceptic.

Buretele a fost folosit fara sa mai prespal suprafata cu ONR Quick Detailer.

Prosopul ramane perfect curat, astfel ca mizeria a disparut total de pe panou.

O jumatate a fost spalata cu buretele fara prespalare cu Quick Detailer ONR.

Inainte de ONR, spalarea cu buretele.

Dupa ONR si spalarea cu buretele.

Fantastic!!! Nici o zgarietura in plus provocata de spalarea cu ONR, am fost total surprins. Nu ma asteptam la acest rezultat.

Concluzia:

De bine
:
Curata extrem de bine orice fel de suprafata.
Sigur - Nu induce zgarieturi noi daca este folosit corect.
Poate fi folosit ca o alternativa extrem de ieftina la Quick Detailer si Clay Lube.
Scutesti o groaza de curent si apa
Se gaseste mai nou in Romania.

Cons
:
Posibil ca spalarea cu ONR sa fie putin mai scumpa decat spalarea cu sampoane clasice, dar avantajele folosirii lui compenseaza.
Daca nu folositi suficienta solutie de spalat poate provoca zgarieturi.

Daca l-as cumpara?
Da, cu siguranta pentru cei care stau la bloc, sau pentru cei care vor sa isi spele rapid masina in garaj, este solutia ideala. Doua galeti, un burete si o laveta de sters este tot ce iti trebuie ca sa iti intretii in mod regulat masina.
x

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
Re: Cum sa ne spalam masina in parcare fara prea mari batai de cap
« Răspuns #1 : 01.Sep.2010, 10:13:35 a.m. »
Asta e ca un fel de tele-shopping :P Oricum, interesant, multumim pentru pont. :)
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #2 : 01.Sep.2010, 10:35:12 a.m. »
Intrebari de baraj:

1. Tu ai la profil Kia Ceed si masina din imagine este un Proton Wira (cred). E tot masina ta sau nu ai spalat-o tu?  :-/

2. Zici ca 90% stam la bloc dar masina din imagine e spalata intr-un garaj...Spalarea "la parterul blocului" presupune plasarea masinii intr-un loc prin care vor trece la un moment dat masini care vor ridica praful, praf ce se va depozita pe buretii scumpi si fini care bureti ne vor zgaria vopseaua.Drept urmare e muuuult mai buna spalarea la jet de apa si mai rapida.

3. Aceasta solutie o vinzi tu? Daca da, cam ce pret ar avea? Si cat ai dat tu pe toate "accesoriile" de curatare din imagini pe care le-ai si folosit?Si daca o vinzi tu poate ai si o oferta pentru membrii?

4. Cat dureaza efectiv o spalare de acest gen?
 >:D<
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline colin

• Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 01.Sep.2010, 10:45:18 a.m. »
Spalarea aceasta nu imi apartine, este un review care il gasiti oriunde pe net.

Eu am spalat la intalnirile mai multor forumuri, ultima a fost chiar in weekend la sibiu, noi am spalat o fabia acolo desi la nici 100 metri se asfalta centura sibiului.

Iti garantez ca spalarea cu ONR e mai safe decat spalarea cu spuma activa. Si apropos, are si ea limitarile ei, nu te astepta sa iti indeparteze ca prin minune bolovanii de pe masina. Trebuie un jet inainte daca masina e foarte murdara. Atata timp cat nu ai incercat spalarea cu ONR nu cred ca poti sa formulezi o parere corecta, si nici nu poti sa le compari pe cele doua. Parerea mea.....

Nu stiu cum e cu publicitatea pe la voi insa ceea ce v-am scris mai sus este menit sa promoveze detailingul nu o firma anume.

Ca produse poti folosi: Optimum No Rinse(22 RON/250 ml sau 75 RON/litru), Burete de Microfibra Carrand(25 RON), Pentru uscare Sonus Der Wunder Drying Towel(1 buc-45 RON), sau Miracle Dryer(59 RON/buc). Toate aceste produse le gas in ro, dupa o simpla cautare pe google.

O spalare daca masina este curatica dureaza undeva la 20-30 mint cu tot cu jante. Desi eu incerc sa explic tuturor ca punctul forte al acestei spalari nu este rapiditatea, ci calitatea :)
x

Offline WayOfLife

• Hero Member
« Răspuns #4 : 01.Sep.2010, 11:06:04 a.m. »
.............

........... Trebuie un jet inainte daca masina e foarte murdara. ...........

Pai si atunci durata de spalare se lungeste si automat nu mai poate fi facuta acasa, nu? ;)

Nu stiu cum e cu publicitatea pe la voi insa ceea ce v-am scris mai sus este menit sa promoveze detailingul nu o firma anume.

....................

Colindetailing? :) Deci le putem lua de la tine..e bine! Ceva oferte pentru membrii?  >:D<

.............

O spalare daca masina este curatica dureaza undeva la 20-30 mint cu tot cu jante. Desi eu incerc sa explic tuturor ca punctul forte al acestei spalari nu este rapiditatea, ci calitatea :)

Pai asta ar insemna sa spalam masina zilnic sau odata la 2 zile cu aceasta solutie pentru a ramane "curatica" in acest scump oras al nostru..Deja dupa 3 zile o masina in Bucuresti devine, scuzati-mi limbajul, JEGOASA drept urmare "tratamentul" cu solutia "minune" nemaiputandu-se aplica.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!

Offline colin

• Newbie
  • *
« Răspuns #5 : 01.Sep.2010, 11:28:45 a.m. »
ba culmea ca da, poate fi facuta acasa, eu cand nu aveam garaj, ma duceam la OMV sa imi dau cu jetul pentru prespalare, sau la orice spalatorie.

Dupa care fuguta pana acasa, unde ma puneam pe treaba cu ONR. La sfrasit arata foarte bine masinuta, si datorita faptului ca ONR contine niste derivati ai polimerilor, care confera un luciu si o protectie reala vopselei.

colindetailing este firma mea, dupa cum ziceam, nu am acordul moderatorului pentru reclama si nu mi se pare corect sa vorbim despre asta aici. O sa iau legatura cu el si atunci o sa existe ceva dedicat. Cu oferte cu tot

Nu stiu exact pe unde circuli tu in cursul saptamanii, insa eu pot sa imi spal linistit masina fara prespalare, chiar si odata la 2 saptamani. Mai mult decat putin praf si ceva curatenie improscata de dughenarii de la primarie( ei zic ca spala......) nu am pe masina.

Ah si inca ceva, nu cataloga solutia ca fiind minune, dupa cum iti ziceam nu face cartofi prajiti sau ceva :). Pur si simplu iti curata masina la fel cum o face orice sampon. Nu este eleven one sau o porcarie de genul asta. Este un fel de sampon mai destept care nu necesita clatire.

Cautati pe google.ro pentru mai multe referinte despre metoda celor doua galeti. O sa ramaneti fascinati!

Bafta multa
x

Offline WayOfLife

• Hero Member
« Răspuns #6 : 01.Sep.2010, 12:10:06 p.m. »
Vad ca esti foarte pasionat de acest mod de ingrijire a masinutelor drept urmare te felicit. Ce sa spun,eu daca am folosit varianta clasica de spalare pana acum, sunt reticent la orice "striga" nou,senzational,fantastic si mai stiu eu ce. Cred ca o sa incerc aceasta solutie cand o sa merg acasa in provincie ca acolo stiu ca pot baga masina in curte si nu deranjez pe nimeni si nimeni nu ma deranjeaza / prafuieste pe mine.

De circulat circul zilnic casa-servici si inapoi din Sectorul 2 pana in Sectorul 6 si in 3 zile daca "spala" dughenarii pe jos masina mea e galbuie spre maro (vezi la avatar masina).

Cat despre cartofi prajiti miam miam...me hungry...pacat ca nu face! :)

Multumim de informatii si keep in touch cu chestia cu oferta pentru membrii  :good:

Bafta multa si tie!

Offline hugbear

« Răspuns #7 : 01.Sep.2010, 05:25:57 p.m. »
Uhmmm... Nu mai tin minte exact, dar parca auzisem ceva despre spalarea masinilor pe spatiul public. Ca cica ar fi ilegal si cica se lasa cu amenzi. Deh, gura lumii...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline colin

• Newbie
  • *
« Răspuns #8 : 01.Sep.2010, 05:37:12 p.m. »
Ai auzit bine insa nu ai citit legea......

Legea spune propriu zis ca daca faci balta si mizerie in jurul masinii e de rau, insa dupa cum imi amintesc eu de cand spalam asta iarna in garaj, 99% din mizerie se duce in burete/galeata de clatire, iar apa nu prea ramane decat in galeti. Pe jos mai deloc.

Asa ca esti safe! Mai safe chiar decat vecinii care spala cu sticla si chilotii vechi :P.

P.S: Cand aveti urmatoarea intalnire, poate vin si eu sa va arat ce si cum.

Bafta
x

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #9 : 01.Sep.2010, 07:23:03 p.m. »
Te asteptam in seara asta incepand cu ora 20:00 in parcarea laterala a salii Polivalenta!
Go Terios!!!:)