Autor Subiect: Stiati ca....  (Citit de 78920 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

 • Global Moderator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13146
 • Thanked: 2589 times
 • Gen: Bărbat
 • Suzuki SX4 GLX 4WD
  • Bucuresti
Re: Stiati ca....
« Răspuns #540 : 27.Mar.2021, 02:07:34 p.m. »
Stinge lampa si... :-j
 • SX4 by Giugiaro
#In viața asta mai avem ceva de făcut!
 

Offline Costique

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1860
 • Thanked: 1042 times
 • Gen: Bărbat
 • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
  • Göteborg
Re: Stiati ca....
« Răspuns #541 : 27.Mar.2021, 02:11:07 p.m. »
Yep, eu sting lampa si alți mai baga in priza vreo 3-10 mașini de minat Bitcoini...După cum vedeți toți "ecologiștii" au pus tunurile pe risipa de energie speculativa...Sau nu?
Știți ce e rău in a trage heblul? Demonstrez ca nu gândesc si ca sunt manipulabil... Si "ecologiștii" își cauta prostii lor...Si nu e atac la persoana ci faptul ca eu chiar ii disprețuiesc pe cei care aflați de 50 de ani in politica au reușit numai sa interzică diferite lucruri pentru ca atât știu. Nici una din organizațiile "ecologiste" nu a venit cu un sistem real sustenabil, doar sloganuri si scandal - sa se oprească , sa se închidă etc. Nemții au închis centralele nucleare si acum aduc si mai mult gaz rusesc, curat ecologic...sa-i fi văzut pe idioți legați cu lanțuri de sinele de cale ferata...
 • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline Costique

 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 1860
 • Thanked: 1042 times
 • Gen: Bărbat
 • Schimbarea vine, ca vrei, ca nu vrei...
  • Göteborg
Re: Stiati ca....
« Răspuns #542 : 27.Mar.2021, 02:29:39 p.m. »
Neverificat dar credibil: știați ca jumătate din traficul de internet este făcut pe saiturile pornografice?
 • Suzuki Vitara S AT -> Peugeot 3008
 

Offline bisti

Re: Stiati ca....
« Răspuns #543 : 28.Mar.2021, 05:37:22 p.m. »
Kitul ala de reconditionat faruri e bun la ceva?
  Lidl nu m-a dezamagit la capitolul "nealimentare", dar ceva ptr. care pot garanta gasesti aici la mine in jurnal.
Azi mi-am facut de lucru 1 ora la farul dreapta, cu solutia din Lidl. Sunt mai mult decat mulțumit de ceea ce am reusit in 30 de minute de frecat.
2 poze, inainte si dupa operatiune.


P.s. din păcate nu pot urca pozele la dimensiunea maxima.
Le-am pus si aici :
Inainte: http://imgur.com/a/fqlm0hF
Dupa: http://imgur.com/a/xI87IQX
 
The following users thanked this post: Costique

Offline enicky

Re: Stiati ca....
« Răspuns #544 : 28.Mar.2021, 08:00:39 p.m. »
Sunt mai mult decat mulțumit de ceea ce am reusit in 30 de minute de frecat.
2 poze, inainte si dupa operatiune.
  Pozele se vad f.bine si aici, au iesit super farurile.  :clap:

Ma bucur ca am facut un coleg fericit ! :good:
 • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 
The following users thanked this post: bisti

Offline toma

Re: Stiati ca....
« Răspuns #545 : 27.Apr.2021, 06:38:59 p.m. »
Despre apa minerala (sper ca informatia de aici sa fie corecta): https://papetti.ro/blog/cea-mai-buna-apa-minerala-din-romania-ghid-complet/

 • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Reading can seriously damage your ignorance
 
The following users thanked this post: gabineg, cad

Offline sfichiu

Re: Stiati ca....
« Răspuns #546 : 20.Mai.2021, 11:04:03 a.m. »
Stiaţi despre Bucureşti?...  1. Bucureştiul este a 6-a capitală ca mărime din UE.2. Cea mai veche gară în Bucureşti este Filaret.3. Primul drum din Bucureşti a fost Drumul de Lemn, astăzi Calea Victoriei. Calea Victoriei era pavată cu trunchiuri de copaci.
4. Primele omnibuze cu cai au fost inaugurate în Bucureşti în 1840, fiind printre primele oraşe din Europa care aveau astfel de mijloace de transport
5. Cimitirul Bellu era locul preferat al hoţilor de căciuli de blană. Stăteau cocoţaţi pe zid şi le pescuiau din capul doamnelor cu o sfoară şi un cârlig de pescuit. Apoi le vindeau în parcul Tineretului.
6. Intrarea hotelului Novotel este faţada fostului Teatru Naţional. În timpul celui de-al doilea război mondial,  mai exact în 26 august 1944, s-a urmărit de catre aviatia germana distrugerea Palatului Telefoanelor, bomba însă a ratat ţinta şi a căzut pe Teatrul Naţional.
7. Denumirea veche a parcului Cişmigiu era balta lui Dura Neguţătorul, dar în 1779 Alexandru Ipsilanti pentru a organiza mai bine aprovizionarea cu apă a oraşului porunceşte să se construiască o cişmea spre ieşirea Ştirbei Vodă de astăzi.
8. Numele străzii Lipscani provine de la oraşul Leipzig din Germania , lucru ce aminteşte de viaţa comercială extrem de dinamică a Valahiei.
9. Oraşul Bucureşti este desemnat capitală a Ţării  Româneşti în 1659 de către domnitorul Gheorghe Ghica.
10. Între 1798 şi 1831, populaţia Bucureştiului se dublează. Recensământul din 1798 număra puţin peste 30 mii de locuitori, în timp ce 33 de ani mai târziu se ajunge la 60.587 locuitori. Între 1948 şi 1992 populaţia Bucureştiului a sporit cu peste 1 milion de locuitori, de la 1.025.000 la 2.067.000. La ultimul recensământ, numărul de locuitori ai oraşului a fost 1.929.000.
11. Peste 20 de biserici şi aşezăminte monahale au fost distruse, parţial sau total, în perioada comunismului. Dintre cele mai vechi amintim: Biserica Crangaşi (1564), Biserica Albă- Postăvari (1568), Mânăstirea Mihai Vodă (1591) şi altele.
12. Bucureştiul este înfrăţit cu 9 oraşe din întreaga lume. Cele mai importante sunt Beijing , Atlanta , Budapesta sau Hanovra.
13. Palatul Telefoanelor din Bucureşti a fost construit între 1929-1934 în stilul zgârie-norilor americani şi a fost până în anii ‘70 cea mai înaltă clădire din Bucureşti.
14. Unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare  româneşti – mititeii – au fost inventați la sfârşitul secolului al XIX-lea de Iordache Ionescu, proprietarul restaurantului supranumit “La o idee”, care se afla pe strada Covaci. Numele le-a fost dat de ziaristul, pamfletarul şi umoristul N.T. Orăşanu, care a compus lista de bucate într-un mod original, pâinea numind-o  “o abodanță”, gheața – “cremă de Siberia”, scobitoarea – “o baionetă”, țuica – “o idee”. Cârnații mici au fost numiți “mititei”, atunci când, fiindcă se terminaseră mațele pentru cârnați, Ionescu a folosit doar carnea amestecată cu bicarbonat de sodiu, făcând cârnați mai mici şi fără înveliș. Aceştia au fost un succes. ..."Sic transit gloria mundi" n.a
Balta Alba - Aici se afla o groapa de var unde in vremea lui Caragea se topeau cadavrele ciumatilor. Cand ploua, locul devenea o balta. Alba.
Baneasa - Nevasta banului. In cazul de fata, ea era nevasta banului Dimitrie Ghica.
Berceni - Francisc Rákóczi al II-lea pleaca la turci (nici el nici turcii nu se intelegeau cu Habsburgii, iar asta ii facea prieteni). La fel procedeaza si o parte din apropiatii lui Rákóczi. Mai exact o ceata de husari condusi de groful Miklós Bercsényi. Nu stiu daca au stat doar ca sa-si traga sufletul ori s-au oprit de tot, cert este ca, undeva la sud de Bucuresti, husarii Berceni au luat o pauza.
Colentina - Probabil e doar o legenda (asemanatoare cu legenda numelui Bucurestilor). Astfel, Colentina vine de la "colea-n-tina" - cu referire la locul baltit unde Matei Basarab i-ar fi urlat pe turci intr-o batalie. O vreme s-a numit si "Olintina".
Cotroceni - Numele ii vine de la "a cotroci", "cei care "cotrocesc". Un vechi regionalism care inseamna "a cotrobai", "a scotoci", "a scormoni".
Crangasi - Etimologia este evidenta. Candva aici era o prelungire din Codrul Vlasiei - un crang. Aici traiau, normal, crangasii.
Damaroaia - aceasta mosie parcelata a apartinut boieroaicei Maria Damaris.
Dealul Spirii - Dupa numele doctorului Spiridon Kristofi (de i se mai zicea si "Spirea"), care a ridicat in 1765 pe Dealul lupestilor o biserica (Spirea Veche).
Dristor - vine de la breasla piuarilor care si-au avut satul in aceasta parte a Bucurestilor. Asezarea mesterilor piuari care se numeau «darstari», «darsta» fiind piua din piatra folosita la fabricarea postavului si dimiei. Piuarii fabricau «darste» si pentru sutele de mori de pe cursul Dambovitei, care timp de sute de ani au fost prezente cotidiene, de mare relevanta economica pentru targul Bucurestilor.
Drumul Taberei - Tudor Vladimirescu intrand in Bucuresti pe la vest in anul 1821, isi aseaza aici tabara de panduri.
Ferentari - paradoxal, Ferentariul are cea mai rafinata origine a numelui: vine din latina (!!!!) "Ferentarius" - Soldat din infanteria usoara a legiunilor romane. Dupa unele opinii, aici s-ar fi aflat campul de exercitii al ferentarilor din oastea lui Mihai Viteazul.
Floreasca - dupa numele boierilor care au stapanit locurile respective: Florestii.
Ghencea - Din turca vine. Pe vremea fanariotilor, Ghenci-aga era seful arnautilor din garda domneasca. Aici s-a ridicat o biserica. Biserica era a Ghencei.
Giulesti - O proprietate boiereasca: a Julestilor.
Lipscani - din slava - Lipsk, Lipsko ("locul cu tei"). Acest "loc cu tei" este Leipzig (Lipsca). Negustorii veniti in Bucuresti cu lucruri aduse de la targul din Leipzig se numeau, evident, Lipscani.
Militari - In secolul 19 aici era zona de instructie militara, probabil si o garnizoana. O vreme a functionat aici "Pirotehnia Armatei".
Pantelimon - isi ia numele dupa Manastirea Sf. Pantelimon. In greaca "pan" inseamna "tot" si "éléïmon" inseamna mila. Panteleimon = cel milostiv, intreg-milostivul.
Rahova - Aici e simplu. Numele e relativ nou si vine de la Calea Rahovei una dintre cele cinci artere botezate in secolul 19 spre aducere aminte a Razboiului de Independenta: Calea Grivitei, Calea Plevnei, Calea Rahovei, Calea Victoriei si Calea Dorobantilor.
Salajan - Un nume si mai nou. Nu vine de la Salaj, ci vine de la Leon Szilaghi cunoscut si sub numele de Leontin Salajan.
Titan - isi ia numele de la fabrica de ciment "Titan" construita la inceputul secolului XX.
Vitan - De la D. Papazoglu aflam ce-i ala un vitan: "În ocolul orasului, spre nord, este câmpia Vitanului, unde vitele orasenilor îsi aveau pasciunea".
 • VITARA S ,Matiz
 
The following users thanked this post: costin_bad, enicky, Costique

Offline enicky

Re: Stiati ca....
« Răspuns #547 : 07.Iun.2021, 04:11:38 p.m. »
 • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 

Offline enicky

Re: Stiati ca....
« Răspuns #548 : 09.Iun.2021, 12:15:28 a.m. »
 • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip
 
The following users thanked this post: Costique

Offline enicky

Re: Stiati ca....
« Răspuns #549 : 12.Iul.2021, 11:48:36 p.m. »
 • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip