Autor Subiect: Scut cutie de transfer, scut bara fata si protectii prinderi tendoane  (Citit de 13905 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline unde

Re: Scut cutie de transfer, scut bara fata si protectii prinderi tendoane
« Răspuns #10 : 10.Ian.2011, 10:58:13 a.m. »
 Detaliile referitoare la scutul meu de la cutia de transfer le-am dat in primul post. E facut din otel, are 6mm si teoretic poate suporta muuulte kg. Poza o sa pun zilele astea, ca l-am "testat" la munte de revelion unde am nimerit pe niste zapada inghetata, care m-a pacalit. Initial am studiat locul cu piciorul, dar zapada inghetata m-a tinut si nu parea sa aiba mai mult de 10 cm in cel mai rau caz. Cind am intrat insa cu masina, zapada nu a mai tinut si m-am trezit cam pe burta  :D Numai ca reductia si-a facut si de data asta treaba si am iesit, desi initial situatia parea destul de nasola, masina era in zapada inghetata (tare) pina la nivelul tendoanelor.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 79
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #11 : 10.Ian.2011, 07:24:20 p.m. »
Multumesc deocamdata dar la detalii ma refeream si la dimensiuni, unghiuri de indoire, prindere de sasiu etc. Nu este foarte mare graba dar vreau sa fiu documentat inainte sa ma apuc de treaba.
Detaliile referitoare la scutul meu de la cutia de transfer le-am dat in primul post. E facut din otel, are 6mm si teoretic poate suporta muuulte kg. Poza o sa pun zilele astea, ca l-am "testat" la munte de revelion unde am nimerit pe niste zapada inghetata, care m-a pacalit. Initial am studiat locul cu piciorul, dar zapada inghetata m-a tinut si nu parea sa aiba mai mult de 10 cm in cel mai rau caz. Cind am intrat insa cu masina, zapada nu a mai tinut si m-am trezit cam pe burta  :D Numai ca reductia si-a facut si de data asta treaba si am iesit, desi initial situatia parea destul de nasola, masina era in zapada inghetata (tare) pina la nivelul tendoanelor.

Offline unde

« Răspuns #12 : 11.Ian.2011, 10:58:46 a.m. »
 Despre unghiuri si celalalte nu pot sa iti spun nimic. Stiu doar ca se prinde in 3 suruburi. Orice meserias iti poate construi scutul, daca are masina la dispozitie, tabla si bineinteles chef si timp.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #13 : 12.Ian.2011, 10:49:42 a.m. »
Dar niste poze cu el motat n-ar strica totusi.

Offline unde

« Răspuns #14 : 12.Ian.2011, 11:07:01 a.m. »
 Da... iar am uitat  :)
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #15 : 12.Ian.2011, 10:06:17 p.m. »
Nu-i graba! Cand ai timp fa din cat mai multe unghiuri si pune-le aici sa vada si restul.

Offline unde

« Răspuns #16 : 13.Ian.2011, 02:51:25 p.m. »
 Iar am uitat  :"> Drept urmare mi-am pus telefonul sa sune diseara.
 Nu am decit o singura poza, asa ca sa iti faci idee. Mai am si una cu scutul amprentat pe zapada, dar nu cred ca te ajuta cu ceva. Aaa... am descoperit in telefon o poza facuta la montaj. Din pacate conditiile sint mai proaste, ma refer la "scula" si la iluminare, dar sper sa iti ajute cu ceva.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline unde

« Răspuns #17 : 13.Ian.2011, 08:18:18 p.m. »
 Iata si pozele:

In background se vad si protectiile de la tendoane  ;)

Protectiile de la tendoane

Iar asta e scutul vazut de sub masina.
Suzuki Jimny 1.3i 2004

Offline nick 85

• Jr. Member
  • **
« Răspuns #18 : 14.Ian.2011, 05:34:29 p.m. »
Multumesc mult de poze! Mi-am facut o idee cam cum ar veni montat pe masina dar am nevoie de dimensiunile indicate pe desen. Nu de alta dar ii mai usor sa-l fac dupa dimensiunile exacte decat sa tot incerc eu variante.
 Nu-i nici o graba.Cand ai timp .

Offline unde

« Răspuns #19 : 14.Ian.2011, 06:35:50 p.m. »
 Habar nu am cind mai ajung sub masina, dar:
 - pentru montarea scutului nu s-a gaurit nimic pe masina, s-au folosit prinderi care exista deja (cred ca sint prinderile de la suportii de la cutia de transfer)
 - scutul coboara vreo 2 cm sub cutie, a.i. sa existe un spatiu de siguranta in caz de impact (se vad deformarile in poza)
 - "gaura" din partea stinga a pozei e de fapt un soi de fanta. Chestia asta permite ca in cazul unui impact sa se deformeze doar scutul, si nu il lasa sa traga de suportul de care e prins
 - daca ai posibilitatea, poti sa faci un scut mai mare, care sa acopere si culisanta de la cardanul spate si catalizatorul catre fata. Se vede la mine in poza ca eu am un burduf de caseta de directie de Golf 3 pentru culisanta. Asta pentru ca protectia din fabrica e ambutisata si nu se poate schimba decit cu tot cu cruce. Numai ca la mine din motive necunoscute, cauciucul ala a inceput sa crape. Asa ca am preferat sa dau crucea jos si sa refac protectia (bineinteles dupa curatare si gresare).
 - exista scuturi de la altii, cred ca s-au dat si pe aici poze/schite care acopera cam tot ce e pe mijlocul masinii, numai ca sint din material mai subtire si mai putin rezistent. Eu l-am ales pe asta pentru ca protejeaza cel mai bine cutia de transfer. Asta e cea mai expusa la Jimny, restul (catalizator, cruci, etc.) sint un pic mai sus si in pozitii mai ferite.
Suzuki Jimny 1.3i 2004