Cafeneaua SCR - discutii diverse NON-AUTO > Stiri

Stiri pe scurt...

(1/565) > >>

cristyyy2003:
Am zis nu deschid si io topic pentru stirea asta...cred ca-i mai practic un astfel de thread unde sa postam fiecare cate stire interesanta.
Incep io.

Cum recesiunea afecteaza pe toata lumea.....

"A&D Pharma concediaza cateva sute de oameni 

A&D Pharma, cel mai mare grup din industria farmaceutica locala, va intra intr-un proces de restructurare ce vizeaza concedierea a cateva sute de oameni pana la sfarsitul anului, afirma surse din piata.

Reorganizarea businessului vine dupa ce in primele sase luni ale anului profitul companiei a scazut cu 92%, iar titlurile care se tranzactioneaza pe Bursa din Londra sunt cotate acum la 2,61 euro, cu 83% mai putin ca la inceputul anului.
"Compania reorganizeaza unele procese de business pentru a putea opera eficient si cu costuri optime. Reorganizarea este un proces care se va desfasura pe parcursul urmatoarelor luni, anumite posturi in cadrul companiei fiind afectate, in special pe divizia de wholesale si functii suport. Angajatilor de pe aceste posturi li se ofera optiuni alternative in cadrul companiei, atat cat permite structura. Daca acest lucru nu este posibil, se va trece la o separare de comun acord cu angajatii respectivi, acestora acordandu-li-se pachete compensatorii, in functie de vechimea in cadrul companiei si li se ofera sprijin pentru gasirea altor locuri de munca", au spus reprezentantii A&D Pharma.
In prezent in cadrul grupului lucreaza in jur de 3.600 de persoane, iar, potrivit informatiilor existente in piata, disponibilizarea vizeaza 300-400 de oameni. Reprezentantii A&D Pharma au spus: "Numarul este incorect si, dat fiind ca este vorba de un proces in curs, nu putem furniza acum datele".
A&D Pharma nu este singurul jucator din industria farmaceutica care anunta o masura similara. Farmexim, spre exemplu, un distribuitor din top zece, a concediat 60 de angajati, dintr-un efectiv de 560 la finalul anului trecut. La nivelul industriei, alti peste 100 de oameni au fost dati afara. Si producatorii au renuntat deja sau urmeaza sa renunte la oameni."

Sursa: Ziarul Financiar

Sony:
Vanghelie este Obama de PSD

--- Citat ---Dupa "Almanahe", presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a fost botezat de colegii de partid cu un nou nume: Obama.

El a declarat pentru Cotidianul ca nu a stiut de noua porecla si ca nu stie cum sa o interpreteze.

"Nu stiu de unde s-o iau, cum s-o inteleg. Daca iau partea pozitiva, inseamna ca le e frica de mine, de ascensiunea mea. Nu ma gandesc asa departe (n.red. - la o posibila candidatura la presedintie) deocamdata.

Eu am o viziune in ansamblu foarte vasta asupra intregii tari, dar momentan sunt interesat de ceea ce se intampla in Bucuresti, ca sunt multe probleme. Nu stiu cealanta parte care poate fi, dar s-o comenteze ei daca au curaj", a declarat Vanghelie.

--- Terminare citat ---

cristyyy2003:
1. Numarul celor care si-au pierdut locul de munca luna trecuta a depasit 11.000, potrivit datelor publicate astazi de catre Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca - ANOFM.

2. Kraft Foods închide fabrica de la Brasov si disponibilizeaza 440 de angajati.Compania si-a anuntat intentia de a inchide fabrica de ciocolata din Brasov Romania pin la sfarsitul LUI 2009 si de a consolida productia in alte unitatI Kraft in primul rand in Bulgaria.

3. Magazinele de îmbracaminte din Petrosani au deschis o linie de credit pentru clienti cu bani putini. Minerii sunt principalii clienti pe care îi asteapta patronii magazinelor cu haine în rate. Cumparaturile trebuie sa depaseasca 300 de lei, iar vanzare se face nu direct în magazin, ci prin intermediul bancilor

>pexic<:
Suszuki Motor Corp. a anuntat ca General Motors îsi va vinde actiunile pe care le detine la producatorul auto japonez pentru 230 de milioane de dolari, pentru a strânge lichiditati, scrie Reuters.

Suzuki a anuntat, astazi, ca va cumpara înapoi de la GM toate cele 3.02 procente detinute de constructorul american.

GM, Ford si Chrysler doresc obtinerea unui ajutor în valoare de 25 de miliarde de dolari din partea guvernului Statelor Unite, pentru a depasi criza economica si cea mai mare scadere în vânzzri din ultimii 25 de ani.

Parteneriatul GM-Suzuki dateaza din 1981, însa relatiile între cele doua companii s-au depreciat în 2006, când General Motors a vândut 17 procente din Suzuki.

Sursa

cristyyy2003 edit: l-am editat din motive de caractere romanesti....

cristyyy2003:
Cica-i oficial recesiune...s-a facut si o harta pe tema asta

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

There was an error while thanking
Thanking...
Du-te la versiunea completă