Autor Subiect: Daca ar fi sa aleg din nou , ce masina mi-as lua  (Citit de 11687 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline bogdanb

Re: Daca ar fi sa aleg din nou , ce masina mi-as lua
« Răspuns #30 : 15.Iun.2010, 07:35:41 p.m. »
Nu ca ma dau Gica contra, dar citez expresia unui coleg de munca, proaspat posesor de Kuga: "este exact New Focus, doar ca pe o caroserie mai umflata"
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline xim

« Răspuns #31 : 16.Iun.2010, 12:01:32 a.m. »
nu vad nici o problema aici ... mie imi place atit vechiul focus cit si cel nou, in plus se pare ca focusul este si destul de fiabil ...
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Daniel42

« Răspuns #32 : 19.Iun.2010, 09:02:52 p.m. »
Eu unul mi-as lua un Qashqai 4x4 . Nu este cazul meu dar, acum este si promotie la 12.300 euro cu motorul de 1,6 pe benzina . Este lucrat frumos la interior si este incapator . De asemenea este fain la exterior . Un SUV frumos . ;) Kuga are pretul prea mare pentru ce este el . Aspect are dar , pretul marisor pentru prima echipare si de acolo tot  in sus .
« Ultima Modificare: 19.Iun.2010, 09:04:44 p.m. de Daniel42 »
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #33 : 19.Iun.2010, 09:13:56 p.m. »
Te inseli amarnic in privinta pretului.Un Qashqai 4x4 o sa fie la pretul asta doar SH.Uita-te mai atent in oferta.Spun asta fiindca cel mai ieftin 4x2 pleaca de la 16900! ;)
Go Terios!!!:)

Offline tm06emw

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 78
  • Red Tornado
« Răspuns #34 : 19.Iun.2010, 09:27:44 p.m. »
eu daca ar fi sa am sansa sa "o iau de la inceput" as merge pe un Duster da doar cand ar pune un motor de minim 130 140 de cai, diesel....amaraciunea de motor de 1.16 16 v 110 cp o are tatamiu la megan2 si e suficienta pentru gabaritele sedanului.....da nu pentru un SUV ce sa da Duster

Offline bogdanb

« Răspuns #35 : 19.Iun.2010, 11:47:01 p.m. »
Tu pentru ce iti iei un SUV / Crossover, ca sa mergi pe autostrada sau pe teren? Nu ca ar conta, fiindca rationamentul tau e gresit in ambele cazuri, si am sa-ti explic de ce:
Daca vrei viteza pe autostrada, nu vei avea nici o diferenta intere 110 si 130 de cai. Mai bine cauti un BMW sau Audi la mana a doua pe la 240 de cai. Daca vrei tractiune pe teren (adica drum forestier, macadam, pamant, in general orice traseu offroad cu pante si rampe) oricum nu conteaza caii-putere ci rapoartele de cuplu din cutie - aspect la care din cate se spune, Duster sta mai bine decat SX4.

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #36 : 19.Iun.2010, 11:53:11 p.m. »
Fara a deveni un topic Duster vs SX4 dar cred ca te inseli putin ;) la capitolul cuplu SX4 sta mai bine bine.

P.S. Nu stiu exact cat are motorizarea pe benzina la Duster, dar la diesel SX4 castiga lejer.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline tm06emw

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 78
  • Red Tornado
« Răspuns #37 : 20.Iun.2010, 12:30:32 a.m. »
asta ziceam si eu...doar in cazul in care ar avea un motor de vreo 140 de cai....care evident ar avea si un cuplu mai mare

Offline bogdanb

« Răspuns #38 : 20.Iun.2010, 12:56:48 a.m. »
la capitolul cuplu SX4 sta mai bine bine.

Stiu, comparatii SX4 vs Duster s-au tot facut :D
Am subliniat doar ca daca vorbim de versiunea 4x4, conteaza mai mult transmisia decat caii-putere. Iar cel mai bun exemplu este Jimny, cu doar 85 CP. Ce-i drept, nu are cine stie ce performante de alergator, dar pe teren nu te lasa la greu. Deci, ideea este ca nu conteaza cati cai ai, ci pentru ce sunt acolo. Iar atat Duster cat si SX4 au atatia cati trebuie.

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Membru cu logan
« Răspuns #39 : 20.Iun.2010, 08:53:10 a.m. »
Crede cineva ca Samuraiul nu e bun in offroad?

Asta are 45 de cai...

Dupa cum zicea si bogdanb, in teren conteaza cutia de viteze, reductorul, suspensiile, greutatea masinii etc. Puterea motorului nu e chiar asa importanta.
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/