Autor Subiect: Spalatorie auto...unde?  (Citit de 42213 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Spalatorie auto...unde?
« Răspuns #110 : 16.Apr.2010, 10:03:38 p.m. »
Mai am o intrebare: voi de obicei cat lasati persoanei care spala masina?
Si uite asa iar o dam in DIVERSE ( Off Topic  :) ).
Asa i-am obisnuit pe multi si a aparut spaga la profesori, la doctori, la politie etc. Ei nu au salarii ? Pt tine exista cineva care-ti lasa ceva peste salar ?
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Gen: Bărbat
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #111 : 16.Apr.2010, 10:36:16 p.m. »
 Eu am vb cu unul dintre patronii spalatoriei pe care i-am recomandat-o lui nanoq si l-am intrebat cum de e asa ieftin.
 Mi-a zis ca prefera sa aiba preturi mai mici,sa le dea lor salarii o idee mai mici ca la alte spalatorii si asa sa ii stimuleze sa faca treaba cat mai buna ca sa isi ia ciubuc (ca asta nu e spaga) cat mai mare.Si pe undeva mi se pare corect.
  Daca ar avea salarii mari (pt un spalator) i-ar durea la bascheti de masina omului ca salariu tot si l-ar lua si n-ar mai face treaba buna.Sau la fel de buna.

Problema mea este alta.Dintre toate spalatoriile la care am fost eu pana acum clar pe cei de langa Kaufland ii recomand. Dar doar ca ultima solutie.
 De vreo luna si ma tot documentez si am realizat ca astia la spalatorii isi bat joc de masinile noastre.De vopsea defapt,ca la interior nu (prea) e problema. Sa va explic:
 Stim cu totii ca cei de la spalatoriile auto de cativa ani promoveaza spuma activa ca fiind produsul suprem in materie de spalat si protejat masina. Dar nu e chiar asa. In momentul de fata cred ca 90% din spalatorii folosesc spuma activa. Din pacate,din dorinta de a face economie,dilutia nu e tot timpu cea recomandata.Adica dilueaza prea mult spuma activa,aceasta nemaifacand fata la murdarie. Mai este si situatia in care vii cu masina f murdara si mai intai iti dau cu apa pe masina (vezi doamne sa ia grosul),dupa care iti dau cu spuma.Ganditi-va:spuma aia deja diluata f mult,se mai combina si cu apa care e pe masina si ajungi la aproape (poate exagerez) apa chioara.Sper sa intelegeti ce vreau sa spun.
 Concluzia este ca pe masina inca ramane un strat fin de mizerie (road film ii zice) care apoi este pur si simplu plimbat pe masina cu laveta ( "pielea" de caprioara) de uscare.De aici apar acele zgarieturi fine, "panza de paianjen".
  Ca un test,data viitoare cand spalati masina,fix inainte sa o stearga,incercati sa dati cu o carpa adusa de voi,de culoare deschisa(preferabil alb) pe un coltisor-o aripa,putin pe usa(mai ales in partea de jos a masinii),etc. Sau merge si cu mana,dar pe carpa se vede mai bine. Daca carpa se murdareste,e clar ca masina inca e murdara,si automat o sa se zgarie la stergere. In cazul in care carpa ramane curata e excelent;inseamna ca se foloseste dilutia recomandata de spuma activa si asta e bine. Oarecum bine,pt ca spuma activa nu e deloc prietenoasa cu ceara de pe masina. Nu stiu daca si cu lacul vopselei.E posibil,dar nu bag mana in foc.
  De aceea eu de acum incolo masina mi-o voi spala numai singur. Mai nasol e de cei care nu au unde spala masina singuri..
« Ultima Modificare: 16.Apr.2010, 10:53:28 p.m. de Andrei Suzuki »
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline Laurentiu

« Răspuns #112 : 17.Apr.2010, 09:35:42 a.m. »
...astia la spalatorii isi bat joc de masinile noastre.De vopsea defapt...vii cu masina f murdara si mai intai iti dau cu apa pe masina (vezi doamne sa ia grosul)...
Nu sa ia grosul ci sa inmoaie mizeria. Un noroi uscat nu se poate curata decit prin RADERE asa ca se prefera apa pt a-l inmuia dupa care urmeaza spalarea propriu-zisa.
Problema zgirieturilor mici aparute dupa spalare, in 80% din cazuri nu este de la  mizerie ci de la periile cu "par" de plastic (10%) neschimbate la timp si restul procentajului estre de la vopseaua ecologica (pe baza de apa).
Vopseaua pe baza de apa nu are aceeasi "tarie" ca cea pe baza de diluant. Am vindut Dacia 1100 dupa 17 ani de zile cu vopseaua originala pe ea nematuita si cu luciul (lacul) de fabrica.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #113 : 17.Apr.2010, 01:01:50 p.m. »
Am fost si eu azi dimineata la spalatoria recomandata de @Andrei Suzuki si chiar mi-a placut cum a lucrat baiatul de acolo. Am spalat doar exteriorul.

Multumiri pentru recomandare.  :)

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #114 : 17.Apr.2010, 01:48:22 p.m. »
Cand ma intorc din Patarlagele ,daca nu ploua bag un "pit-stop" acolo.Merci pentru pont @Andrei.
Go Terios!!!:)

Offline Andrei Suzuki

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2982
  • Respect a man's car and the man respects you!
« Răspuns #115 : 17.Apr.2010, 10:43:04 p.m. »
Nu sa ia grosul ci sa inmoaie mizeria. Un noroi uscat nu se poate curata decit prin RADERE asa ca se prefera apa pt a-l inmuia dupa care urmeaza spalarea propriu-zisa.
Problema zgirieturilor mici aparute dupa spalare, in 80% din cazuri nu este de la  mizerie ci de la periile cu "par" de plastic (10%) neschimbate la timp si restul procentajului estre de la vopseaua ecologica (pe baza de apa).

A,deci tu zici ca nu conteaza cum iese masina de pe rampa,cata murdarie ramane pe ea sau nu..
  La ce perii te referi?Pe unde am fost eu,masinile se stergeau cu piele de caprioara sintetica.Cei de la spalatoria unde am recomandat eu spala cu pielea Martina de la Mafra,care este o piele sintetica.
2018 Suzuki Vitara S
2007 VW Passat 2.0TFSI

Offline cobra20

« Răspuns #116 : 17.Apr.2010, 10:56:59 p.m. »
Laurentiu, apa nu inmoaie mizeria. Cei de la spalatorie folosesc prima data jetul de apa doar ca sa scape de noroiul gros. Uitate, du masina la spalat, dupa ce baietii iti dau cu jetul de apa, masina arata deja curata, dar defapt mai este mizerie pe el bugat, se numeste roadfilm. Normal ar trebuie dat cu solutia (sampon sau spuma activa) direct pe masina uscata ca solutia sa aiba efect. daca dau cu apa solutia ce face? Inmoaie apa? Oricum cei de la spalatorie nu fac treaba asa cum trebuie, asa cum a zis si Andrei. In privinta lacului ecologic, ai dreptate, e de cacao .
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Laurentiu

« Răspuns #117 : 18.Apr.2010, 09:20:57 a.m. »
 1. A,deci tu zici ca nu conteaza cum iese masina de pe rampa,cata murdarie ramane pe ea sau nu..
2. La ce perii te referi?...masinile se stergeau cu piele de caprioara sintetica.
1. Nu ma intelege gresit. Cind masina iese de pe rampa, ea trebuie sa fie curata urmind a fi uscata cu pielea de caprioara.

2. Ma refer la periile rotative care face spalarea efectiva a masinii. Nu cred ca in Bucuresti nu aveti asa ceva.

1. Laurentiu, apa nu inmoaie mizeria. Cei de la spalatorie folosesc prima data jetul de apa doar ca sa scape de noroiul gros.
2. Normal ar trebuie dat cu solutia (sampon sau spuma activa) direct pe masina uscata ca solutia sa aiba efect. daca dau cu apa solutia ce face? Inmoaie apa?
1. Ba exact asta face apa. Inmoaie stratul gros de noroi pt a fi indepartat la modul GROSIER. TU, cum ai proceda in indepartarea unui strat de noroi ? L-ai rade sau ai incerca sa-l inmoi cu apa daca suprafata pe care e depus e vopsita ?
Masina arata curata dupa ce este indepartat stratul gros de noroi pt ca e uda dar daca o lasi sa se usuce, va apare la iveala stratul de "roadfilm" care va fi indepartat cu sampon sau spuma activa.
2. Spui ca samponul sau spuma se da pe masina uscata. OK. Tu, cind te speli pe cap, dai cu sampon pe parul uscat sau inmuiat cu apa ? Ce efect are un sampon dat pe uscat ai incercat ? Samponul si/sau spuma activa are rolul de a spala efectiv masina de mizeria ce a ramas dupa indepartarea stratului gros de noroi.

Samponul si spuma activa nu sint aparute de cind lumea asa ca tot apa ramine factoprul primordial in inmuiere si spalare iar pielea de caprioara este pt a sterge tabla masinii si a nu lasa urme de calcar sau clor (pete albe).
  • Suzuki SX4

Offline cobra20

« Răspuns #118 : 18.Apr.2010, 09:00:21 p.m. »
PArul uman nu e totuna cu lacul de pe masina, deci nu cred ca coparatia asta tine. oricum samponul pentru spalat capul e altfel formulat, iar samponul auto iar e altfel. Stii ceva mai bine ai face un test din asta. Spala asa prima data cu varianta ta, sa dai prima data cu apa iar dupa care cu sampon peste si a doua oara cand speli incearca varianta sampon direct, asta la spalatorii unde au si lancea de spumare, ca altfel nu e valabil ce am scris mai devreme. A nu se intelege ca provoc pe cineva, fiecare e liber sa faca cum vrea si ce vrea cu masina lui. Asta la ce am scris e metoda mea si mie a iesit fain si plus ca masina a capatat luciu, lucru pe care prima data nu prea a avut.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline Laurentiu

« Răspuns #119 : 19.Apr.2010, 12:40:54 p.m. »
@COBRA20, crezi ca in 30-35 de ani nu am spalat masini ? Cu sampon si spuma activa, voi astia tineri v-ati trezit prin spalatorii :). Ti-ai pus intrebarea cum si in ce fel se spala o masina inainte ? Acum e acelasi principiu numai ca mai intervine samponul si spuma activa.
Spuma activa are rol de a degresa suprafetele murdare de grasimi iar samponul e pt curatarea in ultima instanta a suprafetelor. Este ca si cum la un aparat electronic ii faci un reglaj brut (inmuierea cu apa si indepartarea stratului gros de noroi) dupa care se face reglajul fin (spalarea cu spuma activa si sampon). Protejarea se face ulterior prin ceruire.

In fond si la urma urmei ai foarte mare dreptate: "fiecare e liber sa faca cum vrea si ce vrea cu masina lui".
  • Suzuki SX4