Autor Subiect: ULTIMA SPAGA FRATILOR!!!!  (Citit de 8317 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline danker

Re: ULTIMA SPAGA FRATILOR!!!!
« Răspuns #40 : 20.Mai.2010, 02:35:33 p.m. »
- Laurentiu, te rog sa-l lasi pe user-ul respectiv sa raspunda la aceasta mica nedumerire, multumesc!

.....vad ca incep sa apara si aici nostalgici ce-l regreta pe ceasca . Mai , cine il regreta sa se duca dupa el !....

Repet, am rugamintea sa ne explici si noua, la care din membrii clubului te referi si unde sa se duca ?
« Ultima Modificare: 20.Mai.2010, 02:38:09 p.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline body

« Răspuns #41 : 20.Mai.2010, 02:47:23 p.m. »
Hai cu thumb down ! =))
Daca te simti , ma refeream si la tine , ma refer la cei ce se simt ! Iar ai chef de show pe aici ? Ai fost si ieri in piata?
Se vede ca aveti timp liber destul voi cei care sunteti bugetari .
Userul respectiv ti-a raspuns . =))
Interesant modul de a da thumb down ce nu a convenit ?
- faptul ca am spus ca tatal meu desi la pensie lucreaza furnizand bani si pentru voi bugetarii sau
- faptul ca am zis ca nu era democratie pe vremea cealalta .
« Ultima Modificare: 20.Mai.2010, 02:55:30 p.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline deconectat

• Hero Member
  • Mesaje postate: 762
  • Gen: Bărbat
  • Membru cu logan
« Răspuns #42 : 20.Mai.2010, 03:27:09 p.m. »
Daca vrem sa primim ceva mai bun, degeaba asteptam "sa ni se dea" daca nu facem eforturi sa meritam!
Eu cred ca asta tine de fiecare si chiar daca nu incercam/reusim sa schimbam sistemul, putem sa incercam sa ne schimbam pe noi. Daca ar fi mai multi romani care ar incerca sa se ridice prin munca, ne-ar fi mai bine tuturor.

M-am saturat sa aud expresii de genul" ce bine era pe vremea lui ceasca " ! [...] Comunismul mai presus de toate a distrus mentalitatea oamenilor - de fapt se vede acum . Oare de ce numai asistatii si bugetari il regreta ?
Desi nu sunt de acord cu ce ai scris in rest, cu pasajul asta ai nimerit-o la fix!

@body, danker, Laurentiu: Va rog sa faceti o pauza de 5 minute si sa va ganditi daca aveti ceva de castigat certandu-va. Sunt sigur ca stiti si voi ca nu veti reusi sa schimbati ideile celorlalti, insa asta nu ar trebui sa impiedice o discutie constructiva. "Let's agree to disagree," vorba englezului.

Intr-o societate normala am avea mai putini bugetari si mai multi angajati in sectorul privat, inclusiv in mediul rural, unde am avea ferme cu acte in regula care ar produce macar o parte din mancarea pe care o consuma tara asta. Exista potential si pentru exportul produselor "eco", ceea ce ar fi foarte bine si pentru producator, si pentru bugetul tarii.
Intr-o societate normala cuvantul "patron" nu ar starni atata scarba si nu ar fi sinonim cu hot.
Intr-o societate normala am avea un cadru legislativ mai putin stufos si mult mai stabil, care sa incurajeze investitiile (fie ele autohtone sau straine). Guvernul ar avea un plan pe 5/10 ani pentru incurajarea cresterii economice de care sa se tina.
Intr-o societate normala...

Na ca am fost si eu off-topic. :(
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'
http://deconectat.wordpress.com/

Offline Leutz

« Răspuns #43 : 20.Mai.2010, 03:59:17 p.m. »
Si uite-asa inchidem si topicul asta.

Tocmai cand dupa ceva balacareli de rutina incercam (oare?!) sa invatam din greseli, sa facem un pas in spate si sa vedem ce e ala respect pentru cei din jur si, nu in ultimul rand, sa ne abtinem de la a mai tulbura linistea forumului.

Cum spuneam, topicul (ca si alte cateva similare) nu si-a avut rostul de la inceput, pentru ca forumul nostru din principiu nu functioneaza pe post de agitator al opiniei publice. Asta sper sa retineti pentru activitatea viitoare in bune conditii pe acest forum.
Realitatea de zi cu zi e aia ... care este. Nu merita sa manjim cu ea restul lucrurilor de aici, care s-au construit cu destula greutate; desi asta nu se vede.

Prin urmare, singurul motiv pentru care nu il inchidem acum este ca sa vedem cine mai continua bataia de joc si lipsa de respect fata de cei care citesc forumul.
Ma astept ca toti cei care citesc sa fie oameni de treaba si sa fiu ultimul care posteaza aici, iar topicul sa ramana deschis dar mort; asa in semn de respect. In caz contrar, se inchide.

Cu respect.
Leutz
  • SX4 AWD MT 2.0 - 2007 / Outlander AWD CVT 2.4 - 2019

Offline danker

« Răspuns #44 : 20.Mai.2010, 04:12:07 p.m. »
- Deconectat:
- Am vaszut ca ai evitat cu mare eleganta tocmai citatul, in cauza... nu inteleg de ce? spune te rog e chiar asa de greu de raspuns la intrebarea aia, trebuie sa-l aperi, ai vazut ca evita si este jena si lui de ce a scris, dar uni nu au puterea de a recunoaste atunci cand gresesc.
- Hai sa mai lamurim o chestiune, noi astia mai .. "dinozauri" am trait destul si in ainte de '89 si dupa, deci noi suntem cei mai indreptatiti sa va amintim si voua din cand in cand cum a fost pe bune, si sa facem comparatiile, fara suparare, gandeste-te la rece si ai sa vezi ca am dreptate, invers nu se poate, voi stiti doar din cartile de istorie si de la televizor, de aia trebuie sa intelegeti exact ce vrem sa spunem, totusi noi am trait toata mizeria din vremea respectiva, noi am muncit greu in vremurile alea, "noi" am iesit in strada si "noi" l-am dat jos pe ceausescu si "noi" l-am impuscat. De ce zic toate astea pentru ca vreau pritr-o parafraza sa sintetizez, " Traim in romania iar in ultimi 20 de ani ceausescu nu mai este de mult o scuza"
- Grecia a fost comunista? islanda? se pregateste si portugalia....... in schimba polonia a iesit singura din criza, cehia....de ce? pentru ca produc pentru ca nu s-au distrus industria si agricultura care s-a facut cand ?  de aia zic tine de  gena a poporului si de conducatorii ei.

- Te rog sa observi cine vorbeste politicos si cine in bataie de joc, nu ne mai pune la gramada.

P.S.

Leutz si a scris postarea in timp ce scriam si eu, de aici si neconcordanta.  ;)
« Ultima Modificare: 20.Mai.2010, 04:20:04 p.m. de danker »
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14889
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #45 : 20.Mai.2010, 04:25:25 p.m. »
Faptul ca apartinem uneia sau alteia dintre formele actuale de activitate economica (buget sau mediu privat) nu ne face mai buni sau mai rai. Statistic vorbind, exista oameni buni in ambele fronturi, iar lichele, la fel. Asa cum exista birocratie si lene si paralelism in mediul de stat, la fel exista evaziune, inselaciune si monopol in mediul privat. Hai sa luam Parlamentul si Guvernul. Cati din ei sunt bugetari din tata in fiu ? Multi provin din mediul privat si-si continua prin interpusi afacerile. Este imixtiunea mediului privat in politica.
Oamenii sunt diferiti. Unii au fost ajutati de comunism sa-si depaseasca conditiile mostenite de la parinti, altii au fost impiedicati prin egalitarismul ce domnea pe atunci sa ajunga ce (unde) doreau si poate puteau. Dupa '90, in capitalismul salbatic, de voie sau de nevoie, au razbatut cei indrazneti, muncitori, tupeisti, cu initiativa, dezvoltand initiativa privata, pe cand cei care au o arhitectura interioara mai rezervata si cu un spirit de initiativa sau de schimbare mai diminuat au ramas sau au ajuns in sectorul bugetar. Fiecare are meritele si defectele lui, in pondere inegala.
Diferenta este ca sectorul privat reactioneaza rapid la fluctuatiile economice, avand centrii de decizie si de comanda distribuiti si interesati, pe cand cel de stat reactioneaza greu, factorii de decizie fiind centralizati, paralizati de politica, birocratie si coruptie.
Se vorbea mai sus despre timpul liber al bugetarilor. Asta depinde de sefii acestora, care le permit sa motaie pe dosare. Dar oare unii dintre muncitorii care dorm pe santierele de infrastructura din Bucuresti sunt angajati la stat ?
Din pacate si din fericire avem nevoie unii de altii, suntem ca Tony Curtis si Sidney Poitier in filmul "Lantul". Nici privatii nu se pot duce doar la scoli private sau la clinici private, nici bugetarii nu pot cumpara marfuri si servicii doar de la firmele si magazinele de stat. Cine invrajbeste categoriile ori are un interes, ori nu-l duce mintea, ori este fundamentalist. 
Opinia mea este ca fiecare trebuie sa manance o paine si sa-si intretina familia, dar pentru asta trebuie sa aduca ceva pozitiv societatii in care traieste, prin munca, inteligenta si uneori sacrificii.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #46 : 20.Mai.2010, 04:51:26 p.m. »
Am vaszut ca ai evitat cu mare eleganta tocmai citatul, in cauza... nu inteleg de ce? spune te rog e chiar asa de greu de raspuns la intrebarea aia, trebuie sa-l aperi
[...]
- Te rog sa observi cine vorbeste politicos si cine in bataie de joc, nu ne mai pune la gramada.
Nu am citat fragmentul respectiv tocmai pentru ca nu sunt de acord cu el. Pe de alta parte, inteleg ca oamenii uneori spun/scriu la nervi unele lucruri pe care nu le-ar scrie daca ar fi calmi. Body a gresit cu ceea ce a scris, tu il tot intarati si e normal ca pana la urma se va enerva si va face o prostie, mai ales ca e un pic mai impulsiv.
Aici se vede diferenta de varsta intre voi 2:
 - body a scris fara sa se gandesca prea mult...defectele tineretii...
 - tu ai stiut exact cum sa-l enervezi...trucuri de "vulpe batrana" :) Poate ar fi mai util daca ai incerca sa-l inveti...

Iar Laurentiu...asa e el, mai incapatanat...si asta ii enerveaza pe unii...
42 is not an anwser, it's an error code. the universe is saying 'Error 42: meaning to universe not found'

Offline body

« Răspuns #47 : 20.Mai.2010, 05:01:34 p.m. »
@deconectat
Nu sunt chiar tanar , am 38 de ani , la revolutie aveam 18 ani si am trait din plin binefacerile comunismului cu coleg de clasa batut pana la invinetire de securitate pt ca incercase sa treaca granita la sarbi , cu cozile interminabile la paine , cu strabunica-mea murind in 86 si cerand o portocala pe care nu am putut sa o gasesc nicaieri ( si condamnatului la moarte i se indeplineste o ultima dorinta ) si as putea continua scriind pana maine aici . Faptul ca dupa 89 am reusit ceea ce a reusit laurentiu ( adica sa-mi construiesc o casa , sa-mi iau doua masini etc) s-a datorat atat faptului ca am lucrat afara ( 7 zile pe saptamana - la privat bineinteles ) si in tara tot la privat cu carte de munca si cotizand intr-o veselie la stat . Citeam acum cateva minute ca vor sa ne ia pensia aia care se ducea la fondurile private ( deh propunere a sindicatelor ) si atunci cum naiba sa nu ma apuce pandaliile ca pentru a tine armata asta de bugetari calca in picioare drepturile celor de la privat .
Celor care clameaza si regreta comunismul le recomand cu deosebita caldura cuba si korea de nord un rai al muncitorilor infratiti cu taranii cooperatori  .
PS Ma loveste si pe mine masura cu 25% , nevasta-mea e profa si are un salariu de toata jena , dar niciodata nu o sa fiu de aceeasi parte a baricadei cu alde ponta , iliescu , minerii etc
PS2 Asta nu inseamna ca sunt de acord cu masurile luate per ansamblu , dar ceva trebuie sa se faca , normal ar fi sa se reduca drastic numarul bugetarilor si sa se simplifice toata birocratia asta stufoasa .
« Ultima Modificare: 20.Mai.2010, 05:05:00 p.m. de body »
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline lucian107416

• Full Member
  • Mesaje postate: 107
« Răspuns #48 : 20.Mai.2010, 05:33:37 p.m. »
Se vorbea mai sus despre timpul liber al bugetarilor. Asta depinde de sefii acestora, care le permit sa motaie pe dosare. Dar oare unii dintre muncitorii care dorm pe santierele de infrastructura din Bucuresti sunt angajati la stat ?
Sunt platiti de la buget!!!! Bugetarii au aprobat un pret foarte mare pentru lucrare. Daca n-ar exista atatea aranjamente la licitatii patronii ar fi obligati sa execute lucrari de calitate superioara la un pret mai mic si, implicit,  sa urmareasca mai atent costurile. Asa, isi bat joc de banii nostri, ai tuturor.
Opinia mea este ca fiecare trebuie sa manance o paine si sa-si intretina familia, dar pentru asta trebuie sa aduca ceva pozitiv societatii in care traieste, prin munca, inteligenta si uneori sacrificii.
Corect!!!! Asta ar trebui invatat din scoala, dar din pacate caliatea invatamantului a fost cum a fost si este cum este. Vedem acum calitatea din trecut a educatiei!! Si, din pacate, calitatea din prezent a educatiei o vom vedea in viitor.
Swift 1.5 GS

Offline deconectat

• Hero Member
  • Membru cu logan
« Răspuns #49 : 20.Mai.2010, 05:38:58 p.m. »
Scuze, nu m-am uitat la varsta; dupa scris am avut impresia unei persoane mai tinere.

Nu conteaza prea mult ce va doriti, pentru ca e clar ca nu ne mai putem intoarce la comunism. E clar ca economia Romaniei nu poate functiona decat ca economie de piata.
Economia de piata nu vine in contradictie cu protectia sociala. Nu FMI-ul ne-a zis sa reducem salariile bugetarilor si pensiile, ci guvernul nostru. FMI-ul ne-a cerut doar sa reducem cheltuielile, iar asta se putea face in multe moduri. Problema e ca asa au considerat guvernantii ca ar fi cel mai putin afectata mafia care le-a sponsorizat campaniile.

Nu spun ca situatia e roz, insa si acum daca muncesti, te descurci. Problema (si motivul pentru care unii sunt nostalgici) este ca inainte te descurcai si fara sa muncesti, ceea ce acum nu prea mai merge pentru majoritatea.

Citat
Vedem acum calitatea din trecut a educatiei!
...si nu prea avem cu ce sa ne mandrim...