Am schimbat de curand stergatoarele cu unele fara spite. Si din ce am citit pe aici, unii au mai fost "usurati" de stergatoare, chiar in repetate randuri. Ca sa nu intru si eu in randurile lor, va voi arata in cele ce urmeaza, isprava mea. E nevoie de vreo 4 ore de munca, si ceva scule: menghina mai mica, spirale de 2.5mm, 3 mm si de 4mm, tarod M3, subler, vinclu, panza de bomfaier cat mai subtire (ca acelea gen traforas), bormasina mica (preferabil aceea cu banc de lucru, pt precizie mai ridicata), o pila, smirghel.
1. Am demontat bratele stergatoarelor.
2. Am dat o gaura cu spiralul de 2.5 pe centrul barei, asa cum se vede in poza de mai jos (viitorul surub ce va fi infiletat, va trebui sa treaca si prin gaura patrata, din fabrica).
3. Filet metric 3.

4. Am facut o proba, ca sa vedeti cam cum ar trebui sa arate

5. Am taiat capatul surubului si am facut un sant de infiletare ca sa poata fi ingropat in material.

6. Am montat stergatorul, dupa care am infiletat tarodul un pic mai strans in bratul de metal, ca sa pot da semn pentru gaura din stergator.
7. Apoi am scos stergatorul si l-am gaurit cu spiralul de 3 (daca la infiletarea surubului intampinati rezistenta, mariti gaura din stergator cu spiralul de 4). De retinut ca surubul trebuie sa se miste usor... odata va trebui scos stergatorul ala.

Iata si finalul: am ingropat surubul o jumatate de spira.

Iar in cele din urma am degresat cu alcool tehnic, si i-am dat vreo 3 randuri de oja, ca sa nu se vada surubul, si ca protectie la rugina. Cand am mai mult timp scot suruburile si pun unele de crom sau de inox.