Autor Subiect: Antifurt stergatoare  (Citit de 5148 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cristian_ionescu

• Full Member
  • Mesaje postate: 236
  • Gen: Bărbat
Antifurt stergatoare
« : 03.Mai.2010, 11:34:30 p.m. »
Am schimbat de curand stergatoarele cu unele fara spite. Si din ce am citit pe aici, unii au mai fost "usurati" de stergatoare, chiar in repetate randuri. Ca sa nu intru si eu in randurile lor, va voi arata in cele ce urmeaza, isprava mea. E nevoie de vreo 4 ore de munca, si ceva scule: menghina mai mica, spirale de 2.5mm, 3 mm si de 4mm, tarod M3, subler, vinclu, panza de bomfaier cat mai subtire (ca acelea gen traforas), bormasina mica (preferabil aceea cu banc de lucru, pt precizie mai ridicata), o pila, smirghel.
1. Am demontat bratele stergatoarelor.
2. Am dat o gaura cu spiralul de 2.5 pe centrul barei, asa cum se vede in poza de mai jos (viitorul surub ce va fi infiletat, va trebui sa treaca si prin gaura patrata, din fabrica).
3. Filet metric 3.

4. Am facut o proba, ca sa vedeti cam cum ar trebui sa arate

5. Am taiat capatul surubului si am facut un sant de infiletare ca sa poata fi ingropat in material.

6. Am montat stergatorul, dupa care am infiletat tarodul un pic mai strans in bratul de metal, ca sa pot da semn pentru gaura din stergator.
7. Apoi am scos stergatorul si l-am gaurit cu spiralul de 3 (daca la infiletarea surubului intampinati rezistenta, mariti gaura din stergator cu spiralul de 4). De retinut ca surubul trebuie sa se miste usor... odata va trebui scos stergatorul ala.

Iata si finalul: am ingropat surubul o jumatate de spira.

Iar in cele din urma am degresat cu alcool tehnic, si i-am dat vreo 3 randuri de oja, ca sa nu se vada surubul, si ca protectie la rugina. Cand am mai mult timp scot suruburile si pun unele de crom sau de inox.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Antifurt stergatoare
« Răspuns #1 : 04.Mai.2010, 09:39:59 a.m. »
...si de oftica ...pentru ca nu mai poate sa-l fure ,o sa-ti faca alt rau si anume;iti stramba tot bratul pana nu o sa-l mai poti folosi.Ori iti rupe stergatorul in doua.Asta este gandirea lor.
Go Terios!!!:)

Offline despada

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 257
« Răspuns #2 : 04.Mai.2010, 02:53:53 p.m. »
Bine lucrat insa ,

ca raspuns si pentru
@lucianer

de acord

Offline cristian_ionescu

• Full Member
« Răspuns #3 : 04.Mai.2010, 02:58:27 p.m. »
Fiecare cu gandirea lui. Eu ma bazez pe faptul ca are nevoie de un timp suplimentar pentru a face orice fel de rau, timp pe care nu-l risca toti hotii. Sa strambi bratul de stergator nu-i atat de usor, iar daca rupe stergatoarele, nici el nu le poate vinde mai departe.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline M_TM

« Răspuns #4 : 04.Mai.2010, 03:58:23 p.m. »
De capra vecinului ai auzit..?
Sper sa ai rezultate..Ca idee e  super.. :good:
« Ultima Modificare: 04.Mai.2010, 04:02:29 p.m. de M_TM »

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #5 : 04.Mai.2010, 04:22:32 p.m. »
ai stat ceva sa faci modificarea asta si pentru asta te felicit dar, dupa cum zicea si @lucianer, rautatea e mare si daca observa ca ai facut chestia asta dauna va fi mai mare. cat despre timp, nu dureaza mult sa spargi un parbriz,nu?
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

Offline ..::Khaos::..

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5819
  • Gen: Femeie
  • ..::SX4: love at first sight!::..
« Răspuns #6 : 04.Mai.2010, 04:51:24 p.m. »
Haidiii bai pesimistilor, lasati omul in pace :) Multumim pentru tutorial, pare o treaba bine realizata! :good:
SX4 1.6 GS 4WD Sunlight Copper named YOSHI :x

Offline cristian_ionescu

• Full Member
« Răspuns #7 : 04.Mai.2010, 05:10:37 p.m. »
Nu-i nici un bai. La urma urmei si eu am fost oleaca pesimist, din moment ce am facut modificarea. Daca ma voi trezi vreodata cu "daune" de genul celor de mai sus, va anunt. Oricum, nici sa cumpar stergatoare o data pe luna nu as vrea.
Suzuki SX4, GS 1.6 4WD

Offline dexter

• Full Member
  • Mesaje postate: 158
« Răspuns #8 : 04.Mai.2010, 06:29:35 p.m. »
Nota 10 >:D<pentru idee.Dar rautatea si oftica hotilor cand nu pot desface ceva e aproape nelimitata.Exemplu concret:unul a scos cu ventuza oglinzile de la un Astra,si dupa ce a vazut ca sunt inscriptionate cu nr. masinii,le-a aruncat si a sarit cu picioarele pe ele.Deci daca nu scoate stergatoarele,le poate rupe.Sper sa nu ai acest ghinion :)
Cand cumpar un obiect,intai il repar, apoi il folosesc

Offline bogogica

« Răspuns #9 : 29.Mai.2010, 08:32:19 a.m. »
Subscriu si eu aceeasi parere. Felicitari pentru munca si migala, dar daca e sa ai ghinion sa isi doreasca cineva stergatoarele tale, nu o sa faca decat sa iti creasca "nota de plata".