Autor Subiect: Cetatile Dacice  (Citit de 8562 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Gen: Bărbat
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
Re: Cetatile Dacice
« Răspuns #10 : 01.Mar.2010, 12:48:59 p.m. »
Poate de data asta imi fac si eu loc!
Go Terios!!!:)

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #11 : 01.Mar.2010, 01:39:00 p.m. »
Raport Cetatile Dacice - revizie radiometrica ce cuprinde valea principala superioara a râului (pârâului) Orastiei, între Cabana Costesti si Cetatea Sarmisegetusa Regia    :-?

Offline >pexic<

« Răspuns #12 : 01.Mar.2010, 02:01:31 p.m. »
pt cei din BUC /Moldova / Dobrogea s.a  - nu cred ca se poate face traseul intr-un singur wk fiind prea obositor pt sofer , se vrea a fi o tura de relaxare si nu una contra-timp.

vis-a-vis de radiocativitate - o recomandare : veniti cu apa de "acasa" .

multumesc tuturor pt info'
Fă din disperarea cea mai profundă, speranţa cea mai invincibilă.

Offline whizzy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2040
« Răspuns #13 : 01.Mar.2010, 02:09:24 p.m. »
eu sunt dispus sa-l fac intr-un weekend prelungit, adica asa m-am gandit din start cand am citit primul post ... e destul de clar ca nu se poate face in 2 zile

PTR

• Vizitator
« Răspuns #14 : 01.Mar.2010, 03:23:22 p.m. »
 Vara se poate face usor in 2 zile, daca se pleca la timp din Buc si e cazarea rezervata. De asemenea trebuie luat in considerare ca drumul pe langa Costesti vara e plin de oameni iesiti la gratar.

Offline LeonardSZK

« Răspuns #15 : 01.Mar.2010, 06:44:51 p.m. »
Se poate ajunge pana la cetatea Costesti cu masina, dar nu in gasca prea mare. La cetate esteo "parcare", in care incap cu greu 3 masini. La cetatea Blidaru, desi traseul pe poteca spunea 45 minute, am mers  o ora jumatate si nu am ajuns. Dupa estimarile mele cred ca mai aveam 1-2 km dar m-am dat batut in fata "drumului". La Sarmizegetusa se ajunge cu masina pana la poarta cetatii, relativ usor pentru SX4. Mult mai "off-road" a fost drumul spre Blidaru.

P.S. Acum am vazut pe Google Earth unde am ajuns cu masina...  :-O Recomand cu tarie urcarea la Blidaru cu sistemul 2x2 din dotarea fiecaruia...
« Ultima Modificare: 01.Mar.2010, 10:07:41 p.m. de LeonardSZK »
Suzuki SX4 1.6 GS 4x4, Lagoon Turqoise

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #16 : 01.Mar.2010, 07:44:05 p.m. »
frumos :)

@PTR sigur se poate face in 2 zile dar nu are rost sa stai numai in masina :)

PTR

• Vizitator
« Răspuns #17 : 01.Mar.2010, 08:13:44 p.m. »
 Eu m-am gandit ceva de genul : plecat la 7 din Buc si ajuns pe la 12:30 la Orastie unde ar fi cazarea. Stat la masa si relaxat pana la ora 15- 15:30. Dupa aceea mers direct la Sarmizegetusa, plimbat pe acolo si intoarcere pe lumina pe la ora 20-21. Iar a 2a zi vizitat cetatile de la Costesti si intors acasa. Bine, acum fiecare isi stie stilul de mers si timpul alocat pentru diverse distante.

Offline whizzy

• Hero Member
« Răspuns #18 : 01.Mar.2010, 08:16:31 p.m. »
dap asa e

sa vedem cati suntem si ce se decide, eu pot sa merg si 2 zile si 4 zile mai mult nu stiu daca as aloca pentru excursia asta

LE: Din pacate trebuie sa ne grabim http://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/cetatea-sarmisegetusa-regat-devastat-de-nepasare-si-cautatori-de-aur.html  :(
« Ultima Modificare: 01.Mar.2010, 09:33:17 p.m. de whizzy »

Offline alexb25

• Full Member
  • Mesaje postate: 229
« Răspuns #19 : 02.Mar.2010, 11:42:12 a.m. »
Am fost anu' trecut o fuga de un week-end. La Sarmizegetusa Regia se ajunge lejer chiar daca ploua. La Blidaru trebuie sa mergi la pas 45min de urcus (trebuie sa faci stanga la un moment dat desi cararea continua inainte). La Costesti-Cetatuie mergi cu masina pana aproape de cetate dupa care pe jos - sunt indicatoare. La Piatra Rosie nu am apucat sa ajung - e un pic mai departe de cele amintite mai sus. Sigur exista drum de tara peste culmea ce desparte valea Orastiei de valea Luncani.

Exista si un festival: http://www.cetatidacice.ro/
jimnyholic