Autor Subiect: Revizia in garantie  (Citit de 55304 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline deathangel1974

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 319
  • Gen: Bărbat
  • McQueen
Re: Revizia in garantie
« Răspuns #30 : 15.Dec.2009, 01:29:13 p.m. »
Btw, la radacini folosesc shell. :-/

...si la autonet texaco :-O
Suzuki SX4 1.6 GS 4WD

Offline WayOfLife

• Hero Member
  • Mesaje postate: 2846
  • Fuffy POWER! - 0724.19.64.19
« Răspuns #31 : 16.Dec.2009, 03:35:06 p.m. »
Eu ca si consumator, ce as putea intelege cand am lipit asa ceva pe capota?

Inseamna ca masina ta vine ca prima echipare cu ulei Shell! :P Daca o sa cauti cateva pagini mai inapoi o sa vezi parerea mea despre aceasta si tehnica de marketing aplicata care se pare ca ia ochii multor persoane.
Din moment ce începând cu luna noiembrie 2009 SUZUKI a interzis să se mai folosească la revizii uleiul clientului, banuiesc ca a facut si recomandarea (scrisa) ce marca de ulei sa fie folosită.
Daca o sa te uiti in manualul de utilizare sau carnetul de garantie o sa vezi ca nu se recomanda nici o "marca" de ulei. Doar calitatea si vascozitatea.Suzuki RO a facut acest lucru deoarece dealerii pot garanta eficacitatea uleiului cu care lucreaza si pe care il comercializeaza.
Am o nelamurire. Exista in Romania o reprezentanta SUZUKI RO care decide asupra tuturor dealerilor? Pt. ca in acest caz toate service-urile din tara ar trebui sa foloseasca aceleasi consumabile la revizii, ceea ce nu se intampla.
Bineinteles! ii gasesti pe suzuki.ro. Legat de cazul consumabilelor (vorbim aici de filtre nu de ulei) noi folosim numai originale Suzuki.De aceasta e bine ca atunci cand faceti revizia sa vedeti si consumabilele respective si ambalajul din care au fost extrase.

@lucianer : eu ma refeream ca imi este impus sau ca va fi impus uleiul folosit de service. Ideea era folosirea unui ulei recomandat de Suzuki. Pentru a putea fi legata de garantie, atunci ar trebui ca in toate serviceurile Suzuki sa se foloseasca aceeasi marca si tip de ulei. Daca cei de la B&S folosesc Mobil 1 ESP Formula mi se pare o aberatie sa nu pot sa ma duc cu el daca vreau sa fac revizia la Autonet de exemplu. Cum am spus, legal e foarte discutabil..

Se pare ca eu chiar nu ma fac inteles deloc.NU EXISTA un ulei recomandat de Suzuki.Se dau doar indicativele de calitate si vascozitate.ATAT.
Ramane la latitudinea dealerului ce ulei va achizitiona in conformitate cu acele indicative.
Si acum ca ai dat un exemplu sa dezvoltam: B&S stie de unde achizitioneaza Mobil 1 ESP Formula drept urmare stie si Suzuki Romania ca acel canal de distributie este unul sigur si uleiul este de calitate drept urmare no problem.La fel si la Autonet in cazul Texaco.Daca tu achizitionezi Mobil 1 ESP Formula de la x,y,z magazine dealerul habar nu are de calitatea uleiului drept urmare la fel si Suzuki Romania si, daca vor aparea probleme la motor dealerul va scoate din buzunar banii pe care normal Suzuki Ro ar trebui sa ii dea. Si da,au fost cazuri cu ulei adus de client "sigilat" pus in motor dupa care motor semi-kaput (artificiu plastic :P ).Nu dau nume de uleiuri sau dealeri ca sa nu generez polemici.
4 roti:Do not fear, 'cause the SWIFT is here! Suzuki Swift 1.3 GS Superior White WIP!Nume de cod: White Fury!
2 roti: DHS Climber 2642 Full Suspension

PTR

• Vizitator
« Răspuns #32 : 16.Dec.2009, 05:18:20 p.m. »
 Daca eu iau Shell de la benzinarie Shell din Ungaria nu cred ca e vreo problema.
 Poate uleiul cu care a venit respectivul client care a avut probleme era chiar bun si a pus in miscare depunerile generate de uleiul "bun" folosit pana atunci.
 Nu cred ca cedeze motoarele cu un rulaj mediu de 50-60k km cam cat se fac de multi in cei 3 ani garantie, poate dupa aceea sa apara probleme.
 Oricum discutia poate continua la nesfarsit pe tema asta :D . Toate serviceurile iau ulei numai din surse sigure si doar consumatorii iau teapa  =)) . Si daca tot mergem pe ideea asta cum se face ca uleiul care mi-a fost pus in cutie avea alt ambalaj fata de uleiul de pe site-ul oficial si alte site-uri ?

Offline Laurentiu

« Răspuns #33 : 18.Dec.2009, 08:54:59 a.m. »
P.S. Exista vreun service autorizat Suzuki care sa ataseze la deviz documentele (in original sau in copie stampilata si semnata) care sa ateste originea consumabilelor???
Este doar un punct de vedere: la revizii, sa se ceara trecerea in carnet a marcii si tipului (xxWxx) uleiului pus in motor si C.V. cu stampila si semnatura sefului serviceului respectiv.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

PTR

• Vizitator
« Răspuns #34 : 18.Dec.2009, 11:34:41 a.m. »
 Pentru inceput:

Legat de interdictia de a presta un serviciu prin conditionarea prestarii de cumpararea consumabilelor din service, aceasta practica este interzisa prin Legea 296/2004 :

ART. 10
Este interzisă condiţionarea vânzării către consumator a unui produs, de cumpărarea unei cantităţi impuse sau de cumpărarea concomitentă a unui alt produs sau serviciu. De asemenea, este interzisă prestarea unui serviciu către consumator, condiţionată de prestarea altui serviciu sau de cumpărarea unui produs. - cred ca este mai mult decat clar ce vrea sa spuna acest articol.

ART. 8
Operatorii economici sunt obligaţi să pună pe piaţă numai produse sau servicii sigure, care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate, să se comporte în mod corect în relaţiile cu consumatorii şi să nu folosească practici comerciale abuzive.

Practicile comerciale in relatiile cu consumatorii reprezinta orice actiune, omisiune, comportament, demers sau prezentare comerciala efectuata de un comerciant, in stransa legatura cu promovarea, vanzarea sau furnizarea unui produs consumatorilor.

Partea a2a urmeaza.
 Rog a se muta unde este necesar.

PS : Nu am absolut nici o problema cu seriviceul Autonet, dar fiind singurii oficiali pe forum am deschis discutia mai in detaliu. Poate ar fi bine ca WayofLife sa ii atentioneze pe cei de la Suzuki Roamnia ca si consumatorii au drepturi.

Offline Laurentiu

« Răspuns #35 : 18.Dec.2009, 11:41:53 a.m. »
Ma gindesc ca ceea ce se spune in Legea 296/2004 nu face parte si in perioada de garantie a produsului.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #36 : 18.Dec.2009, 01:05:01 p.m. »
Eu as sublinia alt aspect:

@Way of Life
"Daca o sa te uiti in manualul de utilizare sau carnetul de garantie o sa vezi ca nu se recomanda nici o "marca" de ulei. Doar calitatea si vascozitatea."

Din toti cei care au facut revizia de 15.000km, sau chiar mai concludent, dintre toti cei care au facut revizia la un service autorizat suzuki, cati au primit ulei cu vascozitatea recomandata de Suzuki ca fiind prima alegere?  Excludem din intrebare pe cei care au insistat sa vina cu uleiul lor  :)

Din raspunsul la aceasta intrebare (retorica evident) se poate spune clar ca dealerii nu respecta recomandarile suzuki, in termenul de garantie. Sau mai corect spus (si asta cred ca incerca si @PTR sa arate), respecta recomandarile suzuki care le sunt cat mai favorabile lor si nu clientilor.

"Ramane la latitudinea dealerului ce ulei va achizitiona in conformitate cu acele indicative"  QED :)

Atata timp cat presteaza revizii inafara garantiei, nu am nici o problema cu (ce piese / ulei folosesc) latitudinea dealerului, de aici revine responsabilitatea clientului care accepta sau nu.  Dezamagirea consta in faptul ca (l)atitudinea la toti dealerii in perioada de garantie difera de ceea ce se astepta clientul dupa ce a cititi un manual al masinutei.
« Ultima Modificare: 18.Dec.2009, 01:14:30 p.m. de pentium3d »
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

PTR

• Vizitator
« Răspuns #37 : 19.Dec.2009, 12:15:27 p.m. »
 Laurentiu daca citesti si legea Legea 363/2007 , o sa vezi ca unele lucruri se pot incadra cu usurinta la practici abuzive.

Offline Laurentiu

« Răspuns #38 : 19.Dec.2009, 12:24:51 p.m. »
Laurentiu daca citesti si legea Legea 363/2007...
Ca sa le pui pe toate (legile) cap la cap, ai nevoie de cineva care se pricepe la treaba asta. Prea multe "coroborari" pt mine; prea multe legi care se bat cap in cap sau care se completeaza unele pe altele :(.
Pt orice fleac, in Romania iti trebuie un om care sa stie sa invirta legile.
  • Suzuki SX4

PTR

• Vizitator
« Răspuns #39 : 19.Dec.2009, 04:43:57 p.m. »
 Pentru orice constrangere gen daca nu iei uleiul de aici pierzi garantia se poate apela la OPC, bineinteles inainte se cere in scris acest lucru.
 Nu ma deranjeaza sa iau uleiul din service dar vreau sa iau un ulei care sa tina 15k km iar prima recomandare din service sa fie uleiul cu indicii recomandati de producator.
 Avand in vedere criza economica si faptul ca nu mai am multa garantie pentru mine o sa primeze pretul reviziei. Ce am spus pana acum este pentru cei care sunt la inceput de drum si poate vor sa ofere masinutelor lor ceva mai bun decat ceea ce se gaseste in service din punct de vedere al uleiului, unde este cazul.