Autor Subiect: Oglinda interioara SX4  (Citit de 14265 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Oglinda interioara SX4
« Răspuns #20 : 16.Dec.2009, 09:28:48 p.m. »
Da e o idee, sa contactez montatorii de parbrieze. In plus, o sa ma uit si pe alte forumuri automobilistice.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline lukearh

« Răspuns #21 : 17.Dec.2009, 11:24:34 a.m. »
Scuze pentru ca am inteles gresit.  :pardon:
SUZUKI SX4 1.5L GLX - galactic gray met.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #22 : 17.Dec.2009, 02:47:59 p.m. »
Scuze pentru ca am inteles gresit.

Nu-i nici un bai. Am subscris la tot ce-ai scris despre calitatea oglinzilor. Uneori mai si rad :-* cand ma uit la masinuta si-i vad "urechile" mari. Sunt excelente in orientarea in trafic, dar cer atentie la patrunderea pe stradute cu masini parcate pe ambele sensuri, unde distanta laterala este critica. Noroc ca sunt pliabile in ambele sensuri.
  • SX4 by Giugiaro

Offline radu-sx4

• Full Member
  • Mesaje postate: 198
  • EX-SX
« Răspuns #23 : 22.Dec.2009, 10:27:02 p.m. »
....Oglinda se poate scoate, am facut-o cand am pus folie parasolar pe interior la parbriz (ma deranja faptul ca intre parasolarele masinii si oglinda retrovizoare este un spatiu cam marisor si in anumite pozitii soarele te poate deranja). Pur si simplu ciocanesti de jos in sus in suportul oglinzii si aceasta iese de pe sina care este montata. Parbrizul vine din fabrica cu o capsa care are pe ea o sina, deci oglinda culiseaza cand o montezi inapoi de sus in jos pana cand o prinde un clips de fixare din spate.....
Cat despre pozitia ideala de vizibilitate in retrovizorul de fabrica....e o chestiune de obisnuinta, in schimb se poate aplica o oglinda mai mare pe acesta sau se lasa scaunul la minim pe inaltime si saptarul mai pe spate....succes!!!

Offline miocrl

« Răspuns #24 : 23.Dec.2009, 07:26:56 a.m. »
noa uite ce fain ca se poate scoate.
mergind spre Iasi ma tot gandeam la o solutie si am ajuns la concluzia ca ai nevoie de flex ca sa o dai jos si sa o scurtezi. dar daca radu spune ca merge glisata sa iasa.. nu mai trebuie sa folosesti flexul in masina.

Offline Laurentiu

« Răspuns #25 : 23.Dec.2009, 09:24:13 a.m. »
La ceea ce spune Radu, as adauga ca "pastila" in sine nu se poate scoate de pe parbriz decit accidental. Pt a muta oglinda mai sus iti mai trebuie inca o pastila si un "lipici" din gama LOCTITE.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline miocrl

« Răspuns #26 : 23.Dec.2009, 09:37:56 a.m. »
pai de ce alta pastila? pe aceeasi pastila, si se aduc modificari doar bucatii de fier de acolo.se taie si sudeaza inapoi mai scurta, iar daca sudura nu e o solutie, atunci mecanic cu suruburisi piulite.

Offline Laurentiu

« Răspuns #27 : 23.Dec.2009, 09:46:14 a.m. »
...se aduc modificari doar bucatii de fier de acolo.
N-am desfacut dar banuiesc ca oglinda e facuta in intregime din material plastic. Oglinzile metalice (grele) nu erau "ancorate" direct in parbriz ci pe cadrul de rezistenta a cupolei masinii.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #28 : 23.Dec.2009, 10:14:54 a.m. »
Multumesc pentru solutie, @radu-sx !
Cred ca ideea propusa de @Laurentiu este cea mai fezabila si cu cele mai putine batai de cap, recte o noua pastila lipita mai sus. Mai ramane acum sa gasim si pastila respectiva, si am scapat de problema. O sa "sap" pe internet si la dealeri s-o gasesc, dar asta dupa sarbatori.
  • SX4 by Giugiaro

Offline Laurentiu

• Suzuki SX4