Autor Subiect: masina neomologata?  (Citit de 3995 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Iris_

masina neomologata?
« : 12.Dec.2009, 11:18:08 p.m. »
Am o intrebare in legatura cu o situatie mai speciala. E vorba de o masina Suzuki sx4 sedan noua care trebuie sa vina la dealer. Cei de acolo mi-au spus ca masina nu vine cu cartea de identitate, pe aia trebuie sa o fac eu la RAR, pentru ca acest model Suzuki nu a facut omologare tip, se face omologare individuala.

Ei spun ca imi dau autorizatie provizorie si numere rosii, dar eu ma intreb pe ce baza pot sa circul eu cu un vehicul neomologat pana ajung la RAR (in alt judet)? Ce spune un politist daca ma opreste? Sau mai bine ce ii spun eu cand ma intreaba de cartea de identitate a masinii?Stiu ca politistul nu cere CIVul, dar legea spune clar ca o masina neomologata nu are voie sa circule pe strada. Deci daca vreau sa fiu 100% in legalitate trebuie sa o duc cu platforma?

Sau mai precis, exista vreo norma care sa permita ca un autovehicul sa circule fara omologare, contrar art.9 din OUG 195/2002?
  • Suzuki Sx4 Sedan

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • Gen: Bărbat
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
Re: masina neomologata?
« Răspuns #1 : 12.Dec.2009, 11:37:56 p.m. »
Despre ce dealer e vorba?
Doar daca ai cumpara masina de la un importator neoficial, de strada, mi s-ar parea acceptabila aceasta situatie.
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline Iris_

« Răspuns #2 : 12.Dec.2009, 11:39:33 p.m. »
E vorba de Union Cars Suceava
  • Suzuki Sx4 Sedan

Offline adrian_r5

« Răspuns #3 : 12.Dec.2009, 11:40:10 p.m. »
Am o intrebare in legatura cu o situatie mai speciala.

Nu cred ca e o situatie "mai speciala" ... si eu am trecut prin ea anu' trecut ... adica a trebuit sa merg cu masina la RAR.
In miercuri 28.05.2008 am ridicat masina de la dealer cu numere rosii si am fost programat la RAR martea urmatoare. Si pentru ca asa e cind isi baga draqu' coada luni 2 iunie trebuia sa fiu la Craiova. Nestiind daca ajung sau nu pina marti dimineata inapoi in Timisoara am convenit sa las  de duminica seara masina la dealer - greu moment ... dupa doar citeva zile sa las masina mea noua printre straini  >:)
Am reusit sa ajung inapoi in Timisoara pe la ora 2 in noaptea de luni spre marti asa ca marti la ora stabilita eram la dealer in curte de unde am plecat spre RAR (pe vremea aia era la vreo 500 m distanta de dealer) insotit de o tanti care mi-a promis ca n-o sa dureze mult treaba cu omologatu'. Asa a si fost, la RAR am parcat in curte (nu ne-am asezat la coada), tanti a s-a dus unde si dupa cine trebuia ... acesta a venit, s-a uitat la serii ... si a zis ca e ok si ca in citeva zile voi primi cartea de identitate. Asta afost toata treaba cu omologarea.
« Ultima Modificare: 13.Dec.2009, 12:04:14 a.m. de adrian_r5 »
Too Old to Rock and Roll: Too Young to Die (© Jethro Tull 1976)

Better Motörhead than Dead :yeah:

Offline Iris_

« Răspuns #4 : 12.Dec.2009, 11:46:56 p.m. »
Nu am zis ca e greu de facut, era vorba de principiu... sa circuli pe sosea cu un autovehicul neomologat. Daca e sa fii 100% legal, ai voie sa faci asta? Exista vreo norma care sa permita ca un autovehicul sa circule fara omologare, contrar art.9 din OUG 195/2002?

later edit:

Pana in 2003 omologarea tip si omologarea individuala erau reglementate de acelasi act. Din 2003 cele doua tipuri de omologare sunt reglementate separat. Actele au fost modificate succesiv.

Ordinul 211/2003 - omologarea individuala, care spune ca CIV se elibereaza de RAR numai daca exista omologarea de tip efectuata

Ordinul 2132/2005 - omologarea individuala, care permite ca omologarea individuala sa fie facuta daca importatorul a adus in tara mai putin de 10 masini

problema este ca OUG 195/2002 - circulatia pe drumurile publice spune ca poti inmatricula, inregistra sau pune in circulatie numai un auto omologat. Aici nu se face distinctie intre omologarea individuala sau cea tip... ceea ce inseamna ca eu, teoretic nu pot umbla cu o masina care nu are cel putin omologarea de tip. Pe dealerul meu nu il intereseaza cum ajung eu la RAR sa fac omologarea individuala, el se prevaleaza doar de dispozitia care permite omologarea individuala avand in vedere situatia lor speciala, aceea ca au importat <10 auto dar trece cu vederea interdictia de a pune in circulatie un auto neomologat.

Nu e cazul sa fac scandal pe chestia asta, dar sunt la inceput de drum cu ei si deja m-au dezamagit...
« Ultima Modificare: 13.Dec.2009, 12:16:50 a.m. de Iris_ »
  • Suzuki Sx4 Sedan

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
« Răspuns #5 : 13.Dec.2009, 12:54:39 a.m. »
Iris, ma bucur ca nu o sa mai fiu singurul cu SX4 Sedan pe forum  >:D<

ontopic: Nu cunosc legislatia, dar mi se pare ciudat. Poate ar fi bine sa te consulti cu cineva de la o firma de intermedieri auto, deobicei ei au experienta cu situatii mai "speciale".
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #6 : 13.Dec.2009, 09:28:39 a.m. »
Poti incerca sa le dai un impuls cu ajutorul SR. De curiozitate ai incercat sa iei legatura cu cei 2 dealeri aflati in "zona" (Baia Mare si Suceava) sa vezi daca si la ei se intampla la fel?

L.E. E prea dimineata :D
« Ultima Modificare: 13.Dec.2009, 09:37:17 a.m. de cristyyy2003 »
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline cobra20

« Răspuns #7 : 13.Dec.2009, 09:31:00 a.m. »
E vorba de Union Cars Suceava

Dar a specificat chiar dupa postul tau unde ai intrebat despre cine e vorba.
Something, somewhere went terribly wrong.

R.I.P. SJ 88 TAS Suzuki Ignis Daily driver: SJ 88 TSA Ford Focus mkII       Tel.:0749.405.130

Offline sxtelu

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1590
    • În vecinătatea casei memoriale Nicolae Iorga
« Răspuns #8 : 13.Dec.2009, 10:04:07 a.m. »
Am raspuns pe alte 2 forumuri, ceea ce nu am precizat e faptul ca masina a fost dusa la RAR pe platforma de catre dealer, respectiv SARA MOTORS TIMISOARA, eu am luat de la ei masina cu nr, rosii, asteptind acasa C.I.
Pina la urma cum isi justifica acesta adaosul comercial si in ce consta pregatirea masinii pt vanzare???
"Este mai uşor să înşeli oamenii decât să-i convingi că au fost înşelaţi."

Mark Twain

Offline Iris_

« Răspuns #9 : 13.Dec.2009, 11:01:01 a.m. »
Sxtel...exact la asta ma gandeam, ca trebuie sa o duc pe platforma ca sa fie totul 100% legal. Si mi se pare putin exagerat, nu cred ca imi plateste UnionCars Suceava platforma pana la Piatra Neamt...
  • Suzuki Sx4 Sedan