In opinia mea, care am trecut prin experienta Flamingo si Diverta, pot afirma ca declinul ambelor se datoreaza proastei organizari la varf. Flamingo si-a inceput declinul inca de prin 2007, iar fuziunea cu Flanco i-a prelungit agonia (de fapt acesta a si fost scopul fuziunii).
N-am sa inteleg niciodata politica de a vinde acelasi produs la un pret in magazinul propriu si la un sfert de pret aproape la terte companii prin canalul de distributie. In felul acesta nu vei supravietui mult timp. Si asa cum spunea cineva mai sus, faptul ca a castigat unele licitatii cu institutii ale statului prin alte mijloace decat prin oferta fata de concurenta nu demonstreaza ca esti competitiv pe piata.
La Diverta e cam aceeasi poveste

, majoritatea produselor au preturi superumflate, practic uneori te crucesti cand reusesti sa afli adaosul real. Daca totul a fost ok pana acum, intrucat nu prea aveau concurenta si au putut acoperi pierderile (a se citi erorile de top-management) prin adaosuri atat cat au dorit, acum nu mai fac fata competitiei care practica preturi ceva mai rezonabile (desi tot umflate puternic) dar care se bazeaza si pe rulaj (carrefour, metro, etc).
Va dau un exemplu elocvent

faimosul Pleo vandut initial cu 13milioane, fara adaos era...5mil!!! Acum (la aproape 1 an de la lansare pe piata) se vinde cu ~7mil

ceva mai decent totusi.
Pixurile RTC care se vindeau la 40bani (4000lei vechi) si daca era oferta la 20bani

, la BeProffice lichidare se vindeau cu 5bani (5 lei vechi)!!!
Ce am remarcat eu insa, este faptul ca mai toti vanzatorii practica aceleasi adaosuri nesimtite in cazul jocurilor si a consumabilelor, coreland pretul de achizitie cu pretul de vanzare. Un cartus CLI-8 de exemplu ar costa la achizitie 25ron iar la vanzare mai peste tot il gasiti cu 60-70ron

Cei mai nesimtiti mi se par magazinele on-line, care au cheltuieli minime dar pun aceleasi adaosuri.
In conditiile in care suntem loviti si de criza economica si de somajul in floare, sa nu faci nici o incercare de a corecta preturile inseamna faliment garantat.