Autor Subiect: Flanco/ Flamingo End of Story  (Citit de 4827 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline vadiro

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 400
  • Gen: Bărbat
Re: Flanco/ Flamingo End of Story
« Răspuns #10 : 11.Dec.2009, 12:45:48 a.m. »
Eu nu ma bucur pentru problemele lor, dar cred ca anumite companii nu au ajuns mari pe merit si atunci nu pot sa reziste intr-o lume concurentiala reala.
De aceea putem numara pe degete firmele romanesti care s-au extins si in Europa. In unele domenii nici acum in 2009 nu suntem in stare sa ne batem de la egal la egal cu firmele din alte tari.
Suzuki SX4 Sedan GS
GPS MyGuide 3100 cu iGO Primo, iGO 8, Garmin XT, TomTom 7 si Navigon MN7
CB Midland Alan 48 Plus Multi B + Sirio ML-145 PL

Offline pentium3d

• Full Member
  • Mesaje postate: 193
  • SX4 4WD GS / SX4 S-Cross 1.4 AllGrip Passion
« Răspuns #11 : 11.Dec.2009, 06:41:48 p.m. »
      In opinia mea, care am trecut prin experienta Flamingo si Diverta, pot afirma ca declinul ambelor se datoreaza proastei organizari la varf. Flamingo si-a inceput declinul inca de prin 2007, iar  fuziunea cu Flanco i-a prelungit agonia (de fapt acesta a si fost scopul fuziunii).
      N-am sa inteleg niciodata politica de a vinde acelasi produs la un pret in magazinul propriu si la un sfert de pret aproape la terte companii prin canalul de distributie. In felul acesta nu vei supravietui mult timp. Si asa cum spunea cineva mai sus, faptul ca a castigat unele licitatii cu institutii ale statului prin alte mijloace decat prin oferta fata de concurenta nu demonstreaza ca esti competitiv pe piata.

La Diverta e cam aceeasi poveste :), majoritatea produselor au preturi superumflate, practic uneori te crucesti cand reusesti sa afli adaosul real. Daca totul a fost ok pana acum, intrucat nu prea aveau concurenta si au putut acoperi pierderile (a se citi erorile de top-management) prin adaosuri atat cat au dorit, acum nu mai fac fata competitiei care practica preturi ceva mai rezonabile (desi tot umflate puternic) dar care se bazeaza si pe rulaj (carrefour, metro, etc).

Va dau un exemplu elocvent :) faimosul Pleo  vandut initial cu 13milioane, fara adaos era...5mil!!!  Acum (la aproape 1 an de la lansare pe piata) se vinde cu ~7mil :) ceva mai decent totusi.
     Pixurile RTC care se vindeau la 40bani (4000lei vechi) si daca era oferta la 20bani :), la BeProffice lichidare se vindeau cu  5bani (5 lei vechi)!!!

Ce am remarcat eu insa, este faptul ca mai toti vanzatorii practica aceleasi adaosuri nesimtite in cazul jocurilor si a consumabilelor, coreland pretul de achizitie cu pretul de vanzare.  Un cartus CLI-8 de exemplu ar costa la achizitie 25ron iar la vanzare mai peste tot il gasiti cu 60-70ron :)
    Cei mai nesimtiti mi se par magazinele on-line, care au cheltuieli minime dar pun aceleasi adaosuri.

In conditiile in care suntem loviti si de criza economica si de somajul in floare, sa nu faci nici o incercare de a corecta preturile inseamna faliment garantat.
Oameni suntem toti. OAMENI sunt putini.

Offline sx4alex

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 256
« Răspuns #12 : 11.Dec.2009, 08:42:02 p.m. »
    Sunt de acord cu cele spuse mai devreme. Flamingo si-au facut-o cu mana lor , preturi mari nejustificate, eu chiar ma intrebam cum de mai exista (si asta acum 1-2 ani).

SX4 4wd GLX Sunlightcooper primul din Targoviste :D

Offline danker

« Răspuns #13 : 27.Dec.2009, 07:51:05 p.m. »
- Absolut de acord cu cele spuse mai sus, singurul regret este ca multi oamenii isi pierd slujbele, destul de prost platite de altfel,... fara discutie "managementul" e de vina, daca in romania se poate vorbi de asa ceva, sa vedeti produsele farmaceutice ce adaosuri nesimtite au... :(
  • Vitara 1,6 benzinara
Daca as fi fost un pic mai prost... as fi fost fericit !

Offline bogdanb

« Răspuns #14 : 27.Dec.2009, 10:26:33 p.m. »
Problemele nu sunt doar managementul si economia, dar mai ales lacomia. Prezenta atat la conducatorii firmelor romanesti cat si (as zice "mai ales") a celor straine.
In lacomia lor de care nu-i satura nici pamantul, asa-zisii manageri cu prea multa scoala si prea putina practica pierd orice contact cu realitatea, inclusiv cea economica. Astfel, deciziile lor se rezuma la aberatii gen "deoarece au scazut vanzarile cu x%, pentru ca sa ne atingem targetul de y%, trebuie sa crestem pretul produsului cu z%"
Trist este ca, asa cum a zis cineva, lacomia duce la disparitia unor brandur romanesti care cu chiu-cu vai, au reusit sa ridice capul. Si noi ramanem doar cu "brandul Gigi Becali"...
SX4 4x4 1.6GS aka Suzie Q :)

Offline Daniel42

« Răspuns #15 : 25.Feb.2010, 07:27:17 p.m. »
Lumea se astepta la caderea asta ceva gen "PIC " , toti se pregateau sa dea asaltul in magazin dupa scule . Dar se pare ca nu au adoptat tactica vinzarii intr-o noapte . :) Multi dezamagiti .  ;)Si nimic nu era ieftin . >:D<
  • Suzuki SX 4 1.5 GLX Silky Silver

Offline lucianer

• Hero Member
  • Mesaje postate: 8047
  • Daihatsu Terios, 1.5 16V 105 CP Benzinar/GPL
« Răspuns #16 : 25.Feb.2010, 10:27:40 p.m. »
Daca faceti rost de ultimul pliant , o sa vedeti ca sunt mari reduceri de preturi la noul magazin al lor din "Sun Plazza". So????
Go Terios!!!:)

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #17 : 16.Sep.2010, 02:43:00 p.m. »
Dupa o perioada agitata, Flamingo intra in insolventa. Aceasta masura a fost luata pentru a rezolva datorii de peste 17 milioane de euro catre ING.
Ei bine astazi Flanco face mare petrecere mare sarbatorind astfel intrarea pe profit si faptul ca au fost cumparati de nimeni altii decat cei de la Asesoft. Asesoft o companie de succes care deruleaza in prezent foarte multe contracte cu statul roman prin intermediul companiilor din portofoliu.

Welcome back Flanco ;)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!

Offline body

« Răspuns #18 : 16.Sep.2010, 02:48:19 p.m. »
Lasa-ma cu Asesoftul , sunt niste ordinari care au facut initial bani din afaceri paguboase cu statul ( primarii etc) . 
Seic de ploiesti cu Mitsu Outlander si nevasta cu Vitara

Offline cristyyy2003

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13489
  • I'm old enough to know, but too young to care!!
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 16.Sep.2010, 02:50:52 p.m. »
I know...dar eu salutam revenirea pe piata a celor de la Flanco....chiar daca prin intermediul Asesoft care nu mai tarziu de anul trecut achizitiona eMag :)
  • #romaniaelectrica
Lume multă, oameni puțini!