Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 137397 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline rexkrokiDAU

Re: Vine iarna....
« Răspuns #870 : 30.Nov.2013, 12:22:49 a.m. »
astia de la INMH sunt vinovati, ca nu au o prognoza mai exacta...  :)   chiar daca in ultimul timp dau cod galben pentru orice adiere mai sanatoasa de vant  :-j

Offline rzapo

« Răspuns #871 : 30.Nov.2013, 09:30:23 a.m. »
eu am iesit anul trecut in decor pe on freezing rain... si cu anvelope de irna.. insa daca nu le aveam ma dadeam peste cap, ca si colegul din fata mea.... eu am plecat acasaq, el la spital. insa cu INMH aveti dreptate. mai repede mergi la ghicitoare ca o nimemereste mai bine, decit astia cu vremea.ce puneti de pensiunea Sara de la Crivaia, Caras-Severin
  • Suzuky SX4 4x4 navi
Radu Zaporojan

Offline Laurentiu

« Răspuns #872 : 30.Nov.2013, 10:15:28 a.m. »
cat la % din iarna circulati pe drumuri acoperite cu gheata sau zapada batatorita tare de tot?
Intrebarea e buna. Drumuri "la negru" (mai) gasesti doar pe arterele principale si prin centrul oraselor. In rest, cam mergi pe drumuri ingustate de zapada si gheata cu morcovul bine infipt ca daca patinezi putin, risti sa iei o oglinda retrovizoare, o portiera sau sa rashchetezi o masina cap-coada pe o singura parte.

1.
Citat
Anvelope cu tinte

Anvelopele cu tinte metalice ofera o tractiune excelenta pe suprafetele acoperite cu noroi inghetat sau gheata. Cu toate acestea, anvelopele cu tinte nu sunt recomandate pentru suprafetele umede sau uscate pe care nu exista gheata deoarece, in acest caz, distanta de franare creste, anvelopele sunt mai zgomotoase si se uzeaza mai rapid. Din acest motiv, in tari precum Germania si Republica Ceha, anvelopele cu tinte sunt interzise prin lege. Respectati intotdeauna legislatia tarii in care va aflati.

http://www.michelin.ro/anvelope/descoperiti-trimiteti/ghid-ingrijire/respectati-legea-si-echipati-va-masina-cu-anvelope-de-iarna
2. http://www.promotor.ro/masini-noi/news/anvelope-de-iarna-2014-top-10-cauciucuri-de-iarna.-preturi-11689379
3. http://www.promotor.ro/masini-noi/news/top-10-anvelope-de-iarna-2013.-tabele-cu-preturi-10327540

P.S. Si un link cu informatii (despre anvelope) bune de luat aminte: http://www.best-tires.ro/Despre-anvelope-152.htm
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #873 : 28.Dec.2014, 10:08:47 p.m. »
Intrucat incepe primul mare viscol al iernii, va propun sa nu mai poluam jurnalul de bord al lui @RexkrokiDAU si sa continuam aici discutiile despre vitregiile iernii, cu accent pe starea autostrazilor si a drumurilor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline NicNic

« Răspuns #874 : 28.Dec.2014, 10:18:32 p.m. »
Buna miscare!  :good:. Si  :pardon: @RexkrokiDAU .

Doar ca as fi vrut sa discutam despre placerile iernii, nu vitregiii.
Sau, cel putin, eu asa le vad de la volanul lui SUVI.
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14830
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #875 : 28.Dec.2014, 10:25:09 p.m. »
Uuufff! Ai perfecta dreptate. Mediatizarea excesiva a cataclismelor meteorologice ma face sa vad iarna in gri, mai ales cand mai sunt drumuri de facut prin zapezi.
Sa ne bucuram si de partea frumoasa a iernii, cea cu ger si cu zapada scartaind sub talpile bocancilor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline rexkrokiDAU

« Răspuns #876 : 28.Dec.2014, 11:02:16 p.m. »
Sa le dam o pauza programelor de știri, unde totul e dus la extrem și sa ieșim la săniuș și bulgareala :)

Offline NicNic

« Răspuns #877 : 29.Dec.2014, 10:19:45 a.m. »
Gata! A venit iarna!

Ce bine merge SUVI prin zapada ...   :P
  • ex-Suzuki SX4 Navi silky silver metallic = ex-SUVI
Desteapta-te romane!
Traiasca capra vecinului!

Offline shpeedy

« Răspuns #878 : 29.Dec.2014, 11:28:01 a.m. »
Iar incepe perioada de zambet 'tamp'...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci

Offline shpeedy

« Răspuns #879 : 29.Dec.2014, 03:38:24 p.m. »
Am iesit azi cu amandoua Zuzele - cu anvelope corespunzatoare si viteza adaptata conditiilor meteo, n-am intampinat probleme cu niciuna dintre 'jucarii'. Sa vedem maine cum se prezinta situatia...
Ex: 2007 Swift M13A, 2010 SX4 M16A 4x4, 2007 Forester 2.0X
Current: 2015 Nissan Pulsar 1.5dci