Autor Subiect: Vine iarna....  (Citit de 137456 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Laurentiu

Re: Vine iarna....
« Răspuns #610 : 15.Oct.2010, 03:09:32 p.m. »
... simbolul unui fulg sau un simbol de munte + fulg? ca daca da inseamna ca ii de iarna.
Iar o dam intr-un fel de doua feluri: cauciuc pt drum accidentat si iarna; nu e nici cauciuc de offroad dar nici in totalitate de iarna. La un cauciuc MIXT nu poti avea pretentii prea mari.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

Offline Adrian P.

« Răspuns #611 : 15.Oct.2010, 05:48:25 p.m. »
Pai si ale mele sunt mai inguste. De exemplu, fata de Q7 (245/40R20) sau de X5 (255/50R19). ...
Asta e valabil daca mergi cu Q7 sau X5, masini ceva mai grele decat SX4. Oricum, importanta este perceptia ta asupra comportamentului pe timp de iarna.

....cauciucurile ocupa acelasi spatiu de depozitare, cu sau fara jantele montate pe ele...
Absolut de acord cu tine, eu am spus ca nu vreau sa le car, depozitarea se face in podul casei, iar pe scari e mai usor de dus doar anvelopele, fara jante.
SX4 1.6 GS AT 2010 Galactic Grey

Offline xim

« Răspuns #612 : 15.Oct.2010, 06:16:16 p.m. »
M+S poate sa fie si  mixt dar este simbolul unui fulg sau un simbol de munte + fulg? ca daca da inseamna ca ii de iarna.

M+S = Mud and Snow este anvelopa de iarna...daca are si fulg atunci inseamna ca intruneste conditii suplimentare pentru a fi sigura iarna, vezi  http://www.conti-online.com/generator/www/ro/ro/continental/automobile/sectiuni/hidden/downloads/tyre_basic_information_ro.pdf
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline Laurentiu

« Răspuns #613 : 15.Oct.2010, 09:05:13 p.m. »
M+S = Mud and Snow este anvelopa de iarna...daca are si fulg atunci inseamna ca intruneste conditii suplimentare pentru a fi sigura iarna...
Este o solutie de compromis pt tarile unde "iarna e ca (prima)vara" si unde temperatura scade ocazional sub +7grC. In zonele (tarile) unde "iarna nu-i ca vara", se folosesc cauciucuri in functie de sezon (de iarna sau de vara). Cauciucurile de iarna, de multe ori au si un semn pt pozitia de montaj pe janta (sens de rotatie).
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).

Offline hugbear

« Răspuns #614 : 15.Oct.2010, 09:05:38 p.m. »
- anvelopele 195/65/16 gasite de mine sunt pentru autovehicule utilitare (de ex. MATADOR MPS 520 Nordicca Van M+S  195/65 R16C) - are vreo importanta pentru SX4 (zgomot la rulare, tinuta de drum, etc.)
Aceeasi dilema am avut-o si eu anul trecut, cand singurele gume 195/70R16 pe care le gasisem (la un pret decent) erau C-uri. Din pacate nici aici si nici pe alte forumuri n-am reusit sa ma lamuresc despre comportamentul/consecintele echiparii SX4-ului cu C-uri :(
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #615 : 15.Oct.2010, 09:09:11 p.m. »
Din pacate nici aici si nici pe alte forumuri n-am reusit sa ma lamuresc despre comportamentul/consecintele echiparii SX4-ului cu C-uri :(
La producatorul de cauciucuri, nu ai incercat un e-mail pt lamurire ???
  • Suzuki SX4

Offline hugbear

« Răspuns #616 : 15.Oct.2010, 09:13:01 p.m. »
Nu, am facut schimb de PM-uri cu un distribuitor; era mai habarnist ca mine asa ca mi s-a facut lehamite si-am lasat-o moarta...
Zuza a IIa (SX4 GS 4WD "Gassy Beast")

„Înțelepții vorbesc când au ceva de spus, nebunii - ca să spună și ei ceva.” ― Platon

Offline Laurentiu

« Răspuns #617 : 15.Oct.2010, 09:40:58 p.m. »
...am facut schimb de PM-uri cu un distribuitor;
De multe ori distribuitorii nici ce vind nu stiu. Trebuie sa mergi direct la tinta (producator).
  • Suzuki SX4

Offline xim

« Răspuns #618 : 16.Oct.2010, 10:09:13 a.m. »
iata si un link care va va ajuta sa rezolvati necunoscuta cauciucuri de iarna  http://www.tyretest.com/wintercar_tyres/index.html
1,6 SX4 GS 4x4 black
1,4 Scross Passion awd, gray

Offline miocrl

« Răspuns #619 : 16.Oct.2010, 02:28:08 p.m. »
am vazut azi in real set de mansoane(pe post de lanturi) de zapada la doar 80 de lei si huse(4) de cauciucuri pentru stocarea celor de vara la 35 de lei