0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.
Imi amintesc de anii '90-'96 cand inca se striga "noi nu ne vindem tara" sau "noi muncim, noi nu gandim", cand un personaj, plecat dintre noi acum, nu voia sa iesim din comunism, am vazut pe Calea Dorobanti o coada lunga-lunga ! La ce o fi, ma gandeam, ca deja nu mai stateam la coada la pui sau carne, cand vad ca aceasta coada era la un magazin care se numea Connex. Telefonia mobila era si in Romania.
[...] Acum in anii 2024-25, AI-ul e gramada peste noi, cand noi nu stim ce-i ala browser, habar n-avem sa facem un search cu telefonul in fata sau pe laptop, in conditiile in care de la Dunare pana unde se agata harta-n cui toata lumea are un wc in fundul curtii, iar apa calda nu-i decat prin orase si nici acolo nu-i prea multa ! Dar in schimb tot romanu are feisbuc si tictoc, unde schie cand s-a nascut, unde lucra, cand e in concediu si alte prostii... Zic "schie" pentru ca pentru unii si limba romana e straina! "Hai sa-i mai fraierim p-astia si cu AI-ul", ca ei oricum nu stiu nici macar ce le este bine si de ce au nevoie... Dar, da, tehnologia a venit peste noi, n-ai ce sa-i faci, e aici si acum, dar sigur avem altele mai grele de rezolvat, de dezbatut, de educat, de invatat, de lamurit ! "Chelului tichie de margaritar ii lipsea" sau pe la ardeleni se zice "cu joben pe cap si cu nadragii rupti in fund", cam asta e situatia noastra acum.
....Cred că te înșeli: magazinul din Șoseaua Dorobanți din perioada 90-96 unde vedeai cozi era Ana Electronics și aparținea magnatului George Copos. De acolo mi-am cumpărat un televizor Samsung cu tub în 1995.Connex și Dialog, primii furnizori de GSM in România, s-au lansat în 1997.
De ce sa se complice cu unelte moderne de lucru, care cresc productivitatea muncii si calitatea vietii?