Autor Subiect: Buton volum de pe volan  (Citit de 1630 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline ASZ

Buton volum de pe volan
« : 18.Mai.2025, 08:51:49 p.m. »
Am facut un drum mai lung (2300 km - Slovenia) si la intoarcere am constatat ca butonul de volum pe partea de micsorare nu mai revine in pozitia neutra ... functioneaza la atingerea butonului, insa e o senzatie ciudata cand nu functioneaza ca inainte / cel de marire de volum.Probabil ca ceva arc s-a rupt/deplasat de la locul lui.
Am vazut in diferite filmulete ca demontarea volanului trebuie facuta cu mare atentie (baterie deconectata, marcarea pozitiei volanului, etc), insa parca nu m-as apuca de demontat volanul ca apoi sa constat ca nu pot repara acel buton/intrerupator.
Avand in vedere pretul ~112 lei de pe Aliexpress , poarca as prefera sa cumpar si schimb acest modul, decat sa il carpesc pe cel actual sau sa cumpar unul de la dezmembrari.

Ce parere/recomandari aveti ? (sa-l repar, sa il comand de pe Aliexpress sau sa caut asa ceva pe la dezmembrari ?)

Offline wolfin

Re: Buton volum de pe volan
« Răspuns #1 : 18.Mai.2025, 09:39:38 p.m. »
Incearca cu un puf de spray de contacte. Daca zici ca merge...deci nu e membrana de pe placa intrerupta..poate e o problema "de ungere"

Doar sprey de contacte
  • vitara 2016 1.6 4wd pasion + pegas 3120 din 80 si ceva reconditionat. Urmeaza si un 2020
Vitara pasion 1.6 allgrip benzina 2016
Dacia logan 2005
Dacia 1100 1970

Offline ASZ

« Răspuns #2 : 19.Mai.2025, 10:44:02 a.m. »
Nu cred ca se rezolva cu spray de contact, partea de jos a butonului ramane cumva inerta .. ca si cand un arc nu ul impinge inapoi (lipseste sau s-a rupt)
E ca si cand pe o tastatura sa zicem ca tasta A ramane apasata si nu mai revine la loc, dar functioneaza daca totusi apesi pe ea.

Online bisti

« Răspuns #3 : 19.Mai.2025, 12:06:05 p.m. »
Nu cred ca are arc acolo, mai degraba o membrana de cauciuc.
Si la mine mai da rateuri, in special cand e umiditate mare, apas pe volum sus si imi "vede" ca apas butonul meniu.

The following users thanked this post: kellogs

Offline ASZ

« Răspuns #4 : 19.Mai.2025, 12:09:12 p.m. »
Functionalitatea celor 2 zone (volum mai tare = sta cum trebuie; volum mai mic = butonul are joc de 3-4 mm in gol))nu este afectata ... doar butonul "clampane" in gol in partea de jos .. practic nu revine la pozitia de neutru .. oricat am incercat sa il tot apas/misc.

Offline Hoinar

« Răspuns #5 : 19.Mai.2025, 01:16:57 p.m. »
Arunca o intrebare si la service Suzuki, cat costa piesa, sa o aduci si ti-o schimbi singur.
  • Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid 2021 Passion, Suzuki Grand Vitara 3, 2L benzina
Libertatea ta se termina acolo unde incep drepturile altora!

Offline ntire2000

« Răspuns #6 : 19.Mai.2025, 01:43:12 p.m. »
Cel mai probabil costa cât tot volanul complet, luat din dezmembrari.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: ASZ

Offline ASZ

« Răspuns #7 : 20.Mai.2025, 09:13:10 a.m. »
Varianta de pe Aliexpress costa cca 112 lei ... nu ar fi mai ok ?

Offline enicky

« Răspuns #8 : 29.Mai.2025, 12:10:29 p.m. »
Varianta de pe Aliexpress costa cca 112 lei ... nu ar fi mai ok ?
  Cred ca da, mai ales ca acum are si reducere, e aprox. 90 de lei. Dar eu nu m-as baga la montaj, e cam delicat...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip

Offline Laurentiu

« Răspuns #9 : 30.Mai.2025, 10:36:54 a.m. »
eu nu m-as baga la montaj, e cam delicat...
Nu e cine stie ce. Iti marchezi pozitia volanului ''pe drept'' si-l blochezi scotind cheia din contact, decuplezi borna de ''minus'' a acumulatorului sa nu faca poc AIRBAG-ul, cu un torx de 6 sau 5 demontezi capacul airbag-ului (claxon) de pe volan si cartusul pirotehnic iar cu o tubulara scoti piulita ce tine ''covrigul'' pe axul volanului. Asta e pe parte mecanica. Pe parte electrica, in interior sint doua sau trei mufe ce se scot destul de usor.
  • Suzuki SX4
Un mare adevar: este foarte periculos sa dai puteri nelimitate unor minti limitate (Nikola Tesla).
S-auzim numai de bine oriunde ne-am afla!

The following users thanked this post: ASZ, enicky