Eu unul nu am auzit ca Suzuki sa fi montat vreodată pe Vitara CVT, si spun asta pentru ca in mod special am studiat problema. CVT este o cutie de bătrânei care nu poate in nici un caz transmite economic turații si cupluri ridicate. Deși îmi plăcea Nissan Qashqai, s-a descalificat direct doar pentru motorul de part de 115 CP si cutia CVT.
Deci nu, nu ai cutie CVT pe mașină, doar ca, cutia ce o are Suzuki vitara este așa de buna ca nu simți schimbările de trepte.
Pe saitul Suzuki Magyar este clar menționată numai cutia cu 6 trepte iar Suzuki Maruti -India - prezintă CVT numai pe Baleno.
Cat despre poziția si cursa diferita a pedalei de frână ce o simți este si mana mecanicului. Pedala de frână in gol, comportament neregulat si schimbarea in timp a pozițiilor pedalei la frânare nu indica decât un singur absolut lucru: ai aer(sau gaz, nu contează proveniența) in instalație. Locul in care se afla dopul de aer in instalație se modifica si de aceea si efectele sale sunt diferite. Apoi trebuie sa fii sigur ca ai exact lichidul care trebuie si ca nu a fost "completat".