Discutii auto generale > RCA & CASCO
Cauze si efecte ale falimentului City Insurance
gabineg:
O investigație care ne arată de ce s-a produs falimentul asigurătorului cu cei mai mulți clienți din România și ce efecte va produce acesta pe piața asigurărilor.
NicNic:
Toata schema de inselaciune nu ar fi functionat daca oamenii ar fi constientizat ca o polita RCA, mult mai ieftina decat cele ale concurentei, este o pacaleala clara.
Doar asa si-a permic City Insurance sa obtina o cota de piata semnificativa in doar cativa ani.
Bazandu-se pe "calicia" cumparatorilor de polite.
Mai departe, schemele de inginerie financiara, cu actionari falsi si creditari dedicate, a fost ceva obisnuit intr-o jungla sistematizata de autoritatile fiscale din Romania.
enicky:
N-as putea afirma ferm ca pretul mic ar fi cauza sau a favorizat frauda de la City, chiar daca exista o regula care spune sa fii f. atent cand ceva este ieftin(rca, dobanda, obiect, etc.), ptr. ca ar putea fi pacaleala !
Asigurarile(de oricare) sunt(pe langa banci, comunicatii, IT, pharma) printre cele mai banoase afaceri, asta numai daca ne gandim ca din rca-ul meu castiga si un agent si un broker si o companie, iar romanii nu pot fi acuzati ca au cumparat o polita ieftina, pentru ca asta e nivelul nostru de trai, atat putem, mai ales ca omul vedea(inca) polita rca ca pe o obligatie, o alta taxa, nicidecum ca o utilitate, sau datorie cetateneasca a unuia care detine un vehicul.
Cu aprox. doua luni inainte de a se constata falimentul eu tocmai mi-am reparat masina pe o polita City, deci ei ar fi rezistat in piata daca nu transferau banii catre alti "beneficiari".
Pana la urma daca ne uitam atent, vedem ca pretul rca a crescut galopant si as zice nejustificat, chiar pana sa intre City in faliment, aici avand o "contributie" substantiala chiar service-urile, care au uitat sa faca reparatii si fac numai inlocuiri de piese.
Amplasarea unui birou de asigurari in incinta unui service, chipurile ptr. a ajuta clientul, a creat o cardasie intre reprezentanti si service, primii acceptand cu usurinta propunerile facute de service la reconstatari. Ca sa nu mai zic de preturile exorbitante practicate la piesele de schimb, mai ales cele de origine, preturi care umflau facturile decontate de asiguratori, cu 100% sau chiar 200% daca se putea.
Asa ca ceilalti "jucatori" din piata au profitat de conjunctura si "saracii de ei" s-au sacrificat si au vandut si pagubitilor polite la preturi duble.
Ca sa nu mai zic, ca probabil, in cei doi ani de pandemie, chiar daca le-o mai fi scazut incasarile(cu toate ca nu cred), dar daunele sigur au scazut, iar falimentul City a picat ca o manusa, pentru ca asa s-au alaturat si ei producatorilor de energie, intrand cu usurinta in valul de scumpiri.
ntire2000:
Iar acuma statul acopera pierderile cauzate de mafioti.
Cum s-ar zice, ne plimbam banii din buzunarul drept în ala stâng.
Ca statul din câte stiu suntem noi, adica aia care cotizam....
NicNic:
Hmm, ce pot sa mai zic ...
City vindea polite ieftine si a ajuns in faliment.
Astra, la fel.
Carpatica, la fel.
Grup AS, la fel.
Cum se face ca firmele astea cu polite ieftine intra in faliment?
Doar ca info de divertisment. Afaceri si "afaceri" se fac la toate firmele de asigurari.
Doar ca unii vand la pret suficient ca sa isi acopere toate tipurile de afaceri.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă