Discutii auto generale > RCA & CASCO

Sitemul Bonus Malus la RCA

<< < (2/18) > >>

Geo (SX4Owner):
Pt Khaos si nu numai: scurta explicatie a sistemului Bonus Malus By.... :D ME
Pentru ca a fost introdus constatul amiabil, el nu isi poate produce efectele decat daca este motivat cel nevinovat sa traga cu dintii si sa isi sustina nevinovatia; si aici avem 2 cazuri:
 - cu alte cuvinte daca vinovatul cu un auto mai scump, da o spaga celui nevinovat (cu o Dacie), acesta is va schimba declaratia pentru ca pana acum cel vinovat nu suporta nici o sanctiune (nici o penalizare)
 - cazul 2: eu cu Dacia vad un Ferrari si din invidie uit sa apas frana la timp care oricum nu tine prea bine :D.
Ii arat frumos RCA-ul (ala fiind oricum spume), completam constatul amiabil unde declar ca sunt vinovat >:) si apoi plec linsitit acasa, pentru ca oricum o alta sanctiune (penalizare) nu voi suporta.

In momentul in care va intra bonus malus, atunci daca sunt vinovat, cu siguranta o sa platesc din ce in ce mai mult la RCA, la orice companie de asigurari si credeti-ma ca nu va fi mic coeficientul de majorare.

Andrei Suzuki:
Pai si inseamna ca o sa fie infiintata o baza de date,ceva ca sa ai o evidenta,nu? Sau e deja..
Personal mie mi-ar conveni sa se faca asa..pt ca eu pana acum am platit rca-ul degeaba,neavand nici un eveniment..

adrian_r5:

--- Citat din: Andrei Suzuki din 21.Oct.2009, 11:31:53 p.m. ---o sa fie infiintata o baza de date,ceva ca sa ai o evidenta,nu? Sau e deja..

--- Terminare citat ---

Asa cum am spus si aici, intentia cu baza de date exista de multa vreme ... si probabil ca exista ceva, ceva ... adica o evidenta la nivel national a politelor de asigurare pt. ca aici poti verifica daca si unde are o masina facut RCA-ul (incepind cu 2004). Insa habar n-am daca exista o baza de date centralizata cu daunele rezolvate pe RCA ...

Geo (SX4Owner):
Exista, dar cat de reprezentativa este baza o sa mai vedem din ianuarie 2010, deoarece s-ar putea sa te scoata la un moment dat cu daune desi nu ai avut nici un accident. :-O. Inca nu stim daca vom pleca de la zero s-au se va lua in calcul un istoric pe anul anterior. :-/

edy70:
Eu cred ca ideea de baza este, pana la aplicarea sistemului bonus-malus, suma standard a RCA  la care se va aplica plusul sau minusul. Dupa unele declaratii ale asiguratorilor se incearca o aliniere a preturilor la RCA cu tarile din vest asa ca ..... . La 10-15-20 mil. lei un bonus de 3-5% chiar nu prea conteaza.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

There was an error while thanking
Thanking...
Du-te la versiunea completă