Autor Subiect: Problema rezervei de cadre a Armatei Romane  (Citit de 18437 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 14888
  • Gen: Bărbat
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
Re: Problema rezervei de cadre a Armatei Romane
« Răspuns #10 : 20.Ian.2022, 07:08:39 a.m. »
Probabil ca informația e mai veche și omul a luat în considerare și membrii de familie ai rezervistilor.
  • SX4 by Giugiaro
It's nice to be Important, but it's more important to be Nice

Offline toma

« Răspuns #11 : 21.Ian.2022, 01:16:59 p.m. »
Am votat varianta: solda e prea mica.

Pe langa asta as adauga o varianta care nu exista in forma asta in sondaj: imaginea extrem de proasta pe care o are instructia militara in randul tinerilor datorita "folclorului" pe aceasta tema. "Folclor" care are la baza si mult adevar.

Eu fac parte dintre cei care nu satisfacut stagiu militar obligatoriu. La incheierea studiilor superioare ramasesera cateva luni pana cand stagiul militar nu mai era obligatoriu. Asa ca m-am inscris la o facultate privata, unde am platit un semestru, doar pentru a obtine adeverinta de student, fara nici o intentie de a frecventa cursurile (evident am ales cea mai ieftina varianta). Si acum, dupa aproape douazeci de ani, consider ca am procedat bine.

De ce n-am vrut in armata? Pentru ca am considerat ca e prea multa bataie de joc la adresa recrutilor.

Articolele postate de Gabi contin o analiza destul de cuprinzatoare asupra cauzelor care au dus la situatia actuala: lipsa de viziune, lipsa de interes, lipsa de fonduri... similar cu ce se intampla in majoritatea institutiilor statului nostru.

Ce ar putea face acum? Pai primul lucru este faca lucrurile atractive din punct de vedere financiar... insa asta e doar primul pas, obligatoriu, insa departe de a fi suficient.
  • Suzuki Vitara 2015 Allgrip diesel
Omul este singurul animal care roșește, ori ar fi potrivit să o facă - Mark Twain

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #12 : 21.Ian.2022, 01:33:08 p.m. »
Ce ar putea face acum? Pai primul lucru este faca lucrurile atractive din punct de vedere financiar... insa asta e doar primul pas, obligatoriu, insa departe de a fi suficient.

Primul lucru cand iti intra morcovul si risti sa pierzi tot ce ai (viata, familie, proprietate, identitate, respect, etc.) este:
a)sa te opui agresorului (adica sa lupti cum poti mai bine) in structurile statului si ale aliantei din care faci parte
b)sa nu te opui si sa rezisti (partizan sau oportunist)
c) sa speli putina si sa te intorci (sau nu) cand se schimba vremea.
« Ultima Modificare: 21.Ian.2022, 01:54:51 p.m. de gabineg »
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: kellogs

Offline ntire2000

« Răspuns #13 : 21.Ian.2022, 02:14:49 p.m. »
Cea mai sanatoasa dtpdv este varianta c.

Ca sa motivez - sa nu fiu acuzat de lasitate:

1) am muncit în sistemul bugetar 7 luni (în cei peste 25 de munca) si mi-a ajuns câta rautate+prostie+incompetenta am vazut în perioada aceea; acum muncesc într-un sistem privat care sustine în proportie de aproape 50% acel sistem incopetent si ineficient - ca sa câstig 10 lei patronul meu mai da 8 lei la stat; aici ar mai fi multe de zis, dar ideea de baza e ca acest sistem secatuieste în continuare trezoreria tarii, de asta suntem unde am ajuns acum.
2) sanatatea - ca asta e cel mai important lucru din viata unui om, nu mi-o garanteaza nimeni în aceasta tara corupta; ajungi la spital cu probleme, dau toti din umeri si te trimit discret la cabinetele sau clinicile particulare ale acelorasi medici care cica profeseaza la spital platiti din bani publici.

Am facut armata la vânatori de munte la Predeal si pot sa va spun cu mâna pe inima ca în cazul vreunei invazii a rusilor, ai nostri nici nu apuca bine sa dea telefoane ca sa anunte invazia.
Intr-atât suntem de incompetenti, iar despre dotarea armatei, daca nu-si faceau altii mila de noi, luptam cu aceeasi tehnica militara de pe vremea lui badea Cârtan.
Parerea mea subiectiva e ca tara asta ar trebui aparata fix de aia care au furat-o si batjocorit-o în ultimii 30 de ani.
Ceea ce am eu pe aici nu merita sa-mi dau viata pentru asta.

• スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

The following users thanked this post: sfichiu, Myhay

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #14 : 21.Ian.2022, 04:01:21 p.m. »
Nu-i vorba de mine sau de tine, care suntem supraviețuitori veterani  de la Predeal și de la Targu-Jiu. E vorba de ce urmează.
La tine n-o sa ajungă rușii,  dar patronul tău s-ar putea sa-i plateasca taxe lui Orban iar tu o sa fii minoritar și o sa-ti zică mecanicii de la Debrecen "nem tudom" când o sa te duci la revizie. Iar eu o sa învăț limba turcă.
Corupție și dezordine au fost oricând în tara asta.
Dar la 1916 statul i-a cointeresat pe români cu unirea și cu reforma agrară. În 1941 din nou cu recuperarea teritoriilor pierdute.

Acum majoritatea se raportează doar la persoana proprie, de la vladica pana la opinca.
  • SX4 by Giugiaro

The following users thanked this post: Catalln, gabi males

Offline cristidav

« Răspuns #15 : 21.Ian.2022, 05:27:03 p.m. »
Parerea mea subiectiva e ca tara asta ar trebui aparata fix de aia care au furat-o si batjocorit-o în ultimii 30 de ani.
Ceea ce am eu pe aici nu merita sa-mi dau viata pentru asta.

Concluzionat scurt si la subiect. Din pacate.
  • S-Cross 1.4T AllGrip Hybrid Passion 2021 ( inainte - SX4 2WD 1.6 VVT 2012 )

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #16 : 21.Ian.2022, 06:31:58 p.m. »
Varianta c de mai sus e cea mai sănătoasă.
Pt că "patria" înseamnă oamenii care o populează.
Pentru cine p...  să-mi risc eu viața? Pentru neamurile proaste, mațe fripte, inculți și cefe late care acoperă un procent mult mai mare din populație decât pot eu să suport? Dacă as ști că toți ăștia (și numai ei) ar mierli-o pentru că pe mine și pe alții ca mine ne doare în p... de circumstanțe, mi-aș face stocuri de război cu cola și popcorn.
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT

Offline kellogs

« Răspuns #17 : 21.Ian.2022, 06:34:58 p.m. »

Ca sa motivez - sa nu fiu acuzat de lasitate:

Vorba ceea: implicarea moarte n'are.
  • 1.6 ddis MT
simulatoare TPMS, monitoare TPMS, pentru Suzuki si nu numai - https://spooftpms.com
adaptoare lumini frane/semnalizare SUA (rosu/rosu) -> EU (rosu/portocaliu) - https://rearlightsbox.eu/

Offline gabineg

• Global Moderator
  • Hero Member
  • Suzuki SX4 GLX 4WD
    • Bucuresti
« Răspuns #18 : 21.Ian.2022, 06:40:22 p.m. »
Mda, și dacă mor toate "matele fripte și neamurile proaste" scăpăm sigur noi astialaltii care suntem superiori?
  • SX4 by Giugiaro

Offline bekxy

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1344
  • SX4 S-Cross '16 Spirit 1.4 4WD 6MT
    • Bucuresti
« Răspuns #19 : 21.Ian.2022, 08:03:42 p.m. »
1. Nu suntem superiori. Sunt ei inferiori. Si mulți. Și conectați, din păcate. (de aia eu aș da acces la internet nu pe bani, ci pe IQ)
2. Păi scăpăm, pentru că c).
  • Suzuki SX4 S-Cross 2016 Spirit 1.4 Boosterjet 4WD 6MT