Bună seara, sunt proaspăt posesor de SGV ddis 2006 diesel, 200.000 km. La două luni de la cumpărare când am început să circul mai mult cu mașina, am constatat că scotea fum albastru și în mers și staționar la relanti. Pe scurt, i-am schimbat turbina și am segmentat-o. Nu mai scoate fum albastru tot timpul. Scoate uneori în mers, alteori când mă opresc la semafor (spre dezacordul total al participanților la trafic) și uneori când accelerez în depășiri. Practic, am făcut drumul Tulcea - Constanța fără a avea astfel de probleme. La întoarcere, în Ovidiu, unde trebuie să să oprești apoi să accelerezi după cum e traficul a început iar să scoată fum albastru. Apoi tot drumul fără probleme până la intrarea în pădurea Babadag. Aici am oprit 10 min. și la plecare iar a scos fum. Durează cam 3-4 minute după care nu mai scoate fum albastru. Motorul trage fără probleme, consumul de ulei este normal și rulez cu 80-90 km/h. Nu avem service specializat Suzuki în Tulcea iar șeful service-ul care mi-a făcut schimbul de turbină și segmentarea insistă să merg în continuare așa, până se ”așează” segmenții și să vedem ce consum de ulei are. de la segmentare am făcut cca 650 km și nu pare să consume ulei.
Ce mă sfătuiți să fac ?