Posibil să ai dreptate. De aemenea nu este exclus ca din Bucureşti lucrurile să se vadă altfel decât din provincie, mai ales dacă nu facem abstracţie de mediul rural.
Caut pilule pentru combaterea naivităţii dar au fost scoase din fabricaţie odată cu vitamina A soluţie uleioasă şi gluconolactatul de calciu şi magneziu injectabil, etc.
Draga sxtelu, nu mai cauta pilule, scoase sau nu din uz, ai la indemana o solutie mult mai eficienta, fara cheltuiala, cu rezultate sigure pe termen lung (propriul creier)

: uite ce zice domnul Prof. dr. Dumitru Constantin -
Suntem ceea ce gandim - Suntem cu 150 de ani în urma în materie de gandire. Pe larg in linkul respectiv. Lectura agreabila.
http://www.almanahmedical.eu/inpage/sanatatea-creierului-si-conditia-umana/Sustin varianta ca oamenii de buna credinta s-au cam imputinat, pe diverse cai, prin disparitie fizica, partial prin emigrare (nemaisuportand mocirla autohtona), alt procent prin pervertire si omogenizare cu restul, sau pentru supravietuire. S-ar putea sa existe si alte cauze dar nu le identific asa pe moment...
Ca o observatie "suplimentara" voi remarcati ca exista o permanenta goana pentru "a apuca" ? Ex. sa intre primul pe usa magazinului, sa traga din raft peste tine, sa treaca cu masina in fata ta, dupa care la primul semafor sa piarda tot acest "efort", sa cumpere mai mult decat ii este necesar sau sa se bucure pentru orice "prostioara" capatata gratis dar care nu-i foloseste ulterior etc. etc.
Pai Biserica Ortodoxa Romana ca insitutie este un nonsens. In afara de lacomia unor betivani imbuibati (episcopi, arhiepiscopi, etc...) nu stiu ce ar putea justifica existenta unei astfel de for, care sunt convins ca se afla in Top 3 instutitii la evaziune fiscala.
Ca sa reglementeze ce? credinta cetatenilor? sau indoctrinarea prin inregimentarea in rit ortodox?
Daca doresti amanunte despre " o afacere scapata de sub controlul statului" dar cred ca de fapt "itele" sunt mult mai incurcate de cum par la prima vedere - un link pentru edificare. N-am apucat sa-l citesc in intregime, dar l-am pus la bookmarks pentru viitorul apropiat.
http://www.news42day.com/2010/09/biserica-ortodoxa-o-afacere-scapata-de-sub-controlul-statului/