@cribo25: Mentionez din start ca nu sunt decat simpatizant al lui Traian Basescu si al PDL-ului (o sa explic mai jos si de ce). La alegerile locale nu am putut vota nici cu Prigoana (din cauza traseismului abordat in Parlament), nici cu Poteras (din cauza starii in care se afla Sectorul 6 si a afacerilor conexe care sunt la limita legii si contravin intereselor locuitorilor din sector).
Ce mi-a placut la PDL:
- si-au asumat – cu riscul disparitiei de pe scena politica – niste masuri de austeritate pe care nimeni n-ar fi fost dispus sa si le asume (masuri recunoscute de organisme externe si de alte tari din UE ca fiind salvatoare in contextul economic actual); recunosc ca nu sunt bugetar, dar cred in existenta “liberului arbitru”: daca nu-ti convin conditiile de munca/salariul esti liber sa pleci pentru mai bine.
- au inceput sa miste lucrurile in ceea ce priveste autostrazile – fapt ce trebuia facut inca din 1990.
- au fost primii oameni politici dupa '90 care avut capacitatea sa arate ca pot sa renunte la scaun (contrar parerii unora): prin demisia totala a Guvernului BOC au aratat ca se poate sa nu te ancorezi de pozitia ocupata.
- au avut capacitatea sa vina cu oameni complet noi, tineri si multi ne-afiliati politic (Guvernul MRU) – in oglinda, Guvernul USL-ul vine cu oameni pe care ii tot vedem prin guvernele din ’90 incoace.
- au inceput sa miste lucrurile spre o Justitie independenta politic.
Ce nu mi-a placut la PDL:
- nu au fost in stare sa-si faca curatenie in partid: gasesti inca multi oameni corupti in structurile lor alaturi de putinii oameni capabili.
- nu au fost drastici in ceea ce priveste traseismul politic (daca nu se bucurau la randu-le de avantajele acestei plagi, poate ca nu eram in acest rahat).
- puteau sa fie si mai eficienti in lupta anti-coruptie.
Ce-mi place la TB:
- pana sa intre in politica, chiar a facut ceva in viata – nu consider ca e usor sa fi capitan de nava si sa ai responsabilitatea catorva zeci de suflete.
- desi este un fost comunist, chiar vrea sa lase in urma o Romanie moderna si FUNCTIONALA dpdv economic, politic, legislativ: prin scaderea numarului de parlamentari si parlamentul unicameral, prin reorganizarea teritoriala.
- a fost dispus sa renunte la putere (prin scurtarea mandatului) pentru punerea in practica a ideilor sus-mentionate.
- e primul presedinte care – atunci cand a sesizat un dezechilibru intre stanga si dreapta pe scena politica -a incercat sa construiasca ceva in zona respectiva (a invitat la negocieri pentru a se intelege intre ele diferitele factiuni din fostul PNTCD, miscarile din jurul lui Lazaroiu/MRU).
- este un politician abil (asa cum nu toti managerii pot fi lideri, nici toti oamenii din politica nu pot fi politicieni).
Ce nu-mi place la TB:
- cand i se pune pata pe cineva/ceva, e foarte patimas – conflictele cu MS Regele Mihai, scandalul cu Arafat.
- cateodata vorbeste gura fara el...
Nu sustin ca TB&PDL sunt cei mai buni/cei mai potriviti pentru Romania, dar sunt cei mai buni pe care i-a putut scoate natia asta prin diferitele alegeri (cu sensul de optiuni) facute in ultimii 22 (+45) ani si sunt primii care chiar au vrut sa faca CEVA pentru Romania…
Ca o concluzie, pana acum doua luni stiam ca - desi lucrez ca nebunu' 12 ore pe zi (nu ma plang, imi place ce fac) pentru a-mi intretine familia, desi inca ma las surprins de mitocania si nesimtirea din jurul meu - macar copilul meu are o sansa mica - daca invata, munceste si este cumpatat - sa traiasca intr-o alta lume, mai normala, pe care de obicei o gasim (si o apreciem) dincolo de granita de vest a tarii...
Or, odata ce am vazut cam ce faradelegi sunt dispusi sa faca o mana de oameni pentru a strivi un presedinte ales democratic, numai in siguranta nu o sa fim...
@Laurentiu (part1): get over it... "Sa traiti bine !" este sloganul de campanie folosit de Basescu la alegerile din 2004. Or criza a inceput in Sept-Oct 2008. Daca tu ai pretentia ca un om sa tina piept unui fenomen economic mondial doar pentru a-si onora promisiunea din urma cu patru ani, vezi ca ne intaorcem la Mos Craciun...

@Laurentiu (part2): stai tu calm, ca furturile au inceput din Dec-89 (cand s-a furat o "revolutie")... Este strict optiunea ta ca tu ai ales sa le vezi doar pe alea din ultimii 8 ani, si doar pe cele ale unor PDL-isti (care poate ca actualmente nici nu mai sunt in PDL, ci la "echipa adversa", punand umaru' la suspendarea "Chiorului/Betivanului").
PS1: daca se considera ca am sarit calu', astept <banu'> aferent...
PS2: si NU, nu sunt platit la nr de postari pro-Base/pro-PDL...