Autor Subiect: Pierdere putere acceleratie  (Citit de 1910 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline cosmin193

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 3
  • Gen: Bărbat
    • Oradea
Pierdere putere acceleratie
« : 22.Iul.2020, 03:26:27 p.m. »
1.4 automata, 2WD, noiembrie 2018, 49 000 KM (70-80% mers extra-urban), urmatoarea revizie la 56 000 KM.
La 60km/h acceleratia la podea, retrogradeaza viteza (cred ca a doua) masina trage bine si undeva pe la 4000 RPM pierde puterea pentru o secunda, ulterior accelereaza mai departe normal.
Acelasi lucru se intampla si in viteza a 3a cu acceleratia cat sa nu schimbe in a 4a, undeva la 2500 3000 RPM la fel pierde putere pentru un timp scurt, ulterior accelerand normal. Se simte ca si cum ar fi schimbat viteza, dar de fapt nu a schimbat-o.
Toata chestia asta se intampla de ceva timp, ma indoiesc ca ar fi benzina problema.

Vineri ma duc cu ea in reprezentanta, pareri? La ce sa ma astept?
  • Suzuki SX-4 S-Cross

Offline VictorN

Re: Pierdere putere acceleratie
« Răspuns #1 : 22.Iul.2020, 03:38:10 p.m. »
Eu am manuala și am observat și eu, încă de la început, ca are  o ușoară plafonare a acceleratiei între 2000 și 3000 rpm în a3a, a4a.

Eu am 1.4, 4x4, 25.000 km.

Trimis de pe al meu ONEPLUS A5010 folosind Tapatalk

Offline dthem

« Răspuns #2 : 22.Iul.2020, 03:43:57 p.m. »
Mie imi suna a limitare de la turbo. Am aceeasi configuratie cu a ta (2wd AT) si nu am observat comportamentul pe care il descrii. Incearca sa probezi cu cutia in M ca sa vezi daca face la fel. Daca nu face, inseamna ca e ceva de la cutie.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline cosmin193

• Newbie
  • *
    • Oradea
« Răspuns #3 : 24.Iul.2020, 11:55:37 a.m. »
Nah, am fost cu doi mecanici in test cu masina. Bineinteles ca pierderea de putere nu a mai fost asa de puternica.. dar tot s-a simtit, baietii au zis ca e normal ca de la convertizor ca intra nu stiu ce etc. etc.
Mi-au zis ca diagnoza nu au de ce sa ii faca pentru ca nu sunt martori aprinsi in bord si nu s-ar vedea nimic. Masina e in garantie, are asistenta tehnica si alte nebunii, in caz ca se strica pe varf de munte pe undeva, se vor spala cu ea pe cap, end of story :)
  • Suzuki SX-4 S-Cross

Offline dthem

« Răspuns #4 : 24.Iul.2020, 12:08:18 p.m. »
Daca era vorba de treptele 1 si 2 credeam povestea cu convertizorul pentru ca acolo functioneaza. Incepand cu treapta 3 convertizorul nu mai are niciun rol pentru ca intervine ambreiajul de blocare. Nici nu ma gandesc sa-i intrebi pe mecanici ce e ala, ca s-ar putea sa razi.
  • Vitara 1.4 BoosterJet AT Passion 2019

Offline ntire2000

« Răspuns #5 : 24.Iul.2020, 01:05:23 p.m. »
Mi-au zis ca diagnoza nu au de ce sa ii faca pentru ca nu sunt martori aprinsi in bord si nu s-ar vedea nimic.

Sa moara ma-sa?!?  :-?
Diagnoza poate fi citita doar daca ai pom de Craciun în bord?
Sau nu stiu ei sa interpreteze datele?
Cel mai probabil nici n-au habar sa faca o diagnoza, se uita la ea ca pisica la desene animate.
  • スズキ ビターラ
Κατά τον δαίμονα εαυτού

Offline cosmin193

• Newbie
  • *
    • Oradea
« Răspuns #6 : 24.Iul.2020, 01:10:34 p.m. »
Mda :) Deocamdata ramane asa, pe viitor revin daca vor fii noutati.
  • Suzuki SX-4 S-Cross

Offline enicky

« Răspuns #7 : 27.Iul.2020, 12:37:47 a.m. »
   Posibil sa fie de la filtru de aer.  Si eu cred ca am avut ceva asemanator si la schimbarea lui, a disparut problema. Bine, nici nu i-am dat atentie prea mare...
  • Suzuki VITARA NewCool 4WD 1,6 benzina/Suzuki SX4 S-CROSS HYBRID SPIRIT, 1.4 AllGrip